Pokémon GO UK-fans kommer att behöva vänta ännu längre på spelsläppet eftersom det är 'för populärt'

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Pokémon GO har snabbt blivit ett måste-ha iPhone- och Android-spel när fans skyndar sig att fånga dem alla - om du inte är i Storbritannien.



Appen för förstärkt verklighet låter spelare jaga efter Pokémon i den verkliga världen och rullades först ut i Australien och Nya Zeeland innan den släpptes i USA.



Spelet har blivit så populärt att det har kraschat vid mer än ett tillfälle.



Nu i ett försök att ta itu med problemet har Ninatic, utvecklarna, bestämt sig för att trycka på paus i den brittiska releasen.

Pratar med Business Insider , VD John Hanke sa att företaget är medvetet om problemet och arbetar hårt för att fixa det.

Pokemon GO-spel

Pokemon GO-spel



Även om det gör det så har spelets release i andra länder 'pausats tills [de] är bekväma' - vilket betyder att Storbritannien och Nederländerna kommer att ha en ännu längre väntan.

Hanke tillade medan de förutspådde att spelet skulle gå bra, var Niantic fortfarande chockad över hur populärt det har blivit.



'Vi trodde att spelet skulle bli populärt, men det slog uppenbarligen en nerv,' sa han.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Spelet nådde nummer ett på USA:s iPhone-intäkter på en halv dag.

Niantic sa att det redan har gjort framsteg med att åtgärda problemen.

UK-baserade fans har delat med sig av sina frustrationer online.

Under tiden måste brittiska användare bara nöja sig med de oändliga memes och skärmdumpar som delas på sociala medier när spelare går ut på gatorna för att hitta Pokémon.

Spelet är inte bara roligt och spel, med en tonåring som hittar en död kropp medan han letar efter en vatten-Pokémon, medan andra har gjort intrång för att fånga de små monstren.

Pokémon Go lanserades på onsdagen i USA efter en testutrullning i Australien och Nya Zeeland.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: