Pokémon Go: 6 saker du bör vara försiktig med innan du låter dina barn leka

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Pokémon GO är stor framgång. Precis som med Wii 2006 spelar hela familjen det - från morföräldrar till barn.



Till skillnad från Wii är detta dock ett spel som spelas genom att utforska den verkliga världen och med andra människor, och dessa interaktiva funktioner har kritiserats av barnens välgörenhet, NSPCC.



I ett öppet brev till Nintendo, NSPCC:s vd Peter Wanless märkt spelet 'djupt oroande' , och hävdade att 'grundläggande säkerhetsstandarder verkar ha förbisetts'.



Brevet skapar oroande läsning för föräldrar när det citerar 'många berättelser om barn som placerats i farliga situationer på grund av geolokaliseringsfunktionen', och tonåringar som 'lockats till en viss plats' av beväpnade rånare.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Som med alla online-videospel är det viktigt att förstå alla faror eller nackdelar och prata med dina barn om dem.

Att spela spelet tillsammans, åtminstone till att börja med, är det bästa sättet att få förståelse och undvika fallgropar.



Här är vad du ska se upp med i Pokémon GO:

1. Åldersbetyg

Appens officiella åldersklassning varierar kraftigt. På iOS App Store är den klassad som lämplig för 9+ för Infrequent/Mild Cartoon eller Fantasy Violence. I Google Play-butiken är den klassad som PEGI 3+ i Storbritannien och som ESRB 10+ i USA för Fantasy-våld.



Lobbygruppen Common Sense media betygsätter spelet endast lämpligt för barn över 13, med hänvisning till integritetsproblem, våld och drogreferenser.

Den stora variationen i denna vägledning är ett tecken på hur banbrytande Pokémon GO-spelet är.

För att se träet från träden bör föräldrar notera att Pokemon-spel vanligtvis är klassade med PEGI 7+ i Storbritannien för icke-realistiskt utseende våld mot fantasikaraktärer. Upplevelsen på skärmen i Pokémon GO är liknande.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Andra reella överväganden som integritetsproblem och faror kring att utforska det lokala området bör också övervägas, även om detta kommer att variera beroende på familjen och kan mildras genom att spela tillsammans.

2. Oväntade kostnader

Något som inte omfattas av åldersgränserna är möjligheten att göra köp i appen. Även om Pokémon GO är gratis att börja spela, finns det möjligheter att använda riktiga pengar för att påskynda utvecklingen för så mycket som £79,99 i en enda transaktion.

Du kan blockera köp i appen på iPhone genom att ställa in Familjedelning och Be om att köpa. Detta säkerställer att när din son eller dotter gör ett köp måste det godkännas av dig först.

biblisk betydelse av 38

Den här inställningen finns här: Inställningar > iCloud > Familj och välj sedan din familjemedlems namn innan du trycker på Fråga om att köpa.

Du kan också göra detta på Android-enheter genom att skapa en familjegrupp och ange en betalningsmetod. Den här inställningen finns här: Prenumerera > Familj > Ställ in familj > Kom igång.

En annan potentiell kostnad är att appen använder mobildata ganska snabbt. Detta kan bli kostsamt beroende på vilket telefonkontrakt ditt barn har. Att använda ett pay-as-you-go-system är ett sätt att begränsa dataanvändningen.

På avtalstaxor kan du också ställa in varningar om dataanvändning för att undvika obehagliga överraskningar när räkningen kommer.

3. Främling Fara

Den kanske mest spännande aspekten av Pokémon GO är att komma ut och gå i den verkliga världen. Detta görs desto mer spännande när man hittar andra som spelar spelet.

Även om detta inte är ett problem om du spelar spelet tillsammans med dina barn, om de spelar det på egen hand, måste föräldrar överväga de potentiella riskerna.

Spelarens position delas inte med andra Pokemon GO-användare, men andra spelare kan skapa lockar för att locka barn till särskilda platser.

Föräldrar bör sätta tydliga spelregler kring vart barnen går när de leker och att inte interagera med främlingar i spelet.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Föräldrar bör också tänka på att barn kan vara mer öppna för att interagera med främlingar som de upptäcker att de också spelar spelet. En konversation om detta och några vettiga gränser kan säkerställa att detta inte är ett problem.

4. Fysiska faror

Pokemon GO är ett absorberande spel. Kombinationen av att utforska den verkliga världen samtidigt som du övervakar din smartphones skärm är därför potentiellt farlig.

Det här låter lite dumt men jag har sett mer än en spelare i Pokémon GO vara så upptagen av spelet att de har gått in i lyktstolpar eller pollare.

Utöver att se fånigt ut finns det verkliga faror kring trafiksäkerhet, eller att ta vägar som är mindre än säkra, som bör övervägas. Föräldrar måste se till att deras barn uppmärksammar världen omkring dem när de utforskar.

Även om det finns ett läge för vibration, fungerar detta om appen är stängd. En lösning kan vara att dämpa skärmen och använda vibrationsalternativet för att se när Pokémon är nära.

5. Personuppgifter Faror

För att spela Pokémon GO måste spelare ange ett användar-ID och en e-postadress. Även om appen inte spårar annan Google-kontoinformation, håller den koll på spelarplatserna.

Föräldrar kan skapa ett nytt Gmail-konto för Pokémon GO, eftersom det gör det enklare att spåra transaktioner och begränsa personlig datainsamling. De kan också begära att dessa uppgifter förvaras på ett säkert sätt som förklaras på Pokémons sekretesspolicy .

andlig betydelse av 3333

(Bild: Pokemon Go)

6. Förlorade barn

Pokémon GO uppmuntrar utforskning och engagemang i ditt lokala område. Detta är bra, även om det kan leda till att barn går vilse på okända gator - även om de inte är långt hemifrån.

Föräldrar bör sätta upp några regler om hur långt barn kan gå innan de börjar leka. När det finns en Pokémon längre bort kan barn ta med sina föräldrar på jakt.

När du går ut med familjen på en längre Pokémon GO-jakt är det värt att ta ett batteri för att säkerställa att du kan använda kartorna för att spåra dina steg (och din telefon dör inte under en avgörande kamp).

Vettiga skor och en flaska vatten är också en bra idé under varmare månader.

Slutsats

Som med alla videospel kommer unga spelare att njuta av Pokémon GO mer om föräldrar spelar det med dem. Detta undanröjer också många av de farhågor som beskrivits ovan.

Även om spelet kan utöka de verkliga farorna på grund av dess offentliga spelschema och lockande funktioner, bör detta ge föräldrar en möjlighet att prata igenom farorna med barn innan de spelar.

Pokémon GO
Mest lästa
Missa inte

Se Även: