PlayStation 5 Pro kan lanseras 2023, tipsar Sonys ledning

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

De PlayStation 5 är en av de mest efterlängtade spelkonsolerna i historien, och nu verkar det som Sony ser redan framåt mot en uppföljningskonsol.



En ny rapport av LetsGoDigital tyder på att Sony redan arbetar på PlayStation 5 Pro.



Rapporten pekar på en nyligen genomförd intervju med GameInformer, där Sony-chefen Masayasu Ito indikerade att PS5 Pro är under utveckling.



Han sa: Tidigare var cykeln för en ny plattform 7 till 10 år, men med tanke på den mycket snabba utvecklingen och utvecklingen av teknik är det verkligen en sex till sju år lång plattformscykel. Då kan vi inte helt komma ikapp den snabba utvecklingen av tekniken, därför är vår tankegång att vad gäller en plattform för PS5 så är det en cykel eller kanske sex till sju år.

PlayStation 5 (Bild: LetsGoDigital)

Men om vi gör det, en plattformslivscykel, borde vi kunna ändra själva hårdvaran och försöka införliva framsteg inom tekniken.



'Det var tanken bakom det och testfallet för det tänkandet var PS4 Pro som lanserades mitt i lanseringscykeln för PS4.

Baserat på Mr Itos uttalande hävdar LetsGoDigital att PS5 Pro sannolikt kommer att lanseras 2023.



Det stod: Av detta uttalande kan man dra slutsatsen att PS4 Pro var ett testfall. Denna avancerade konsol med förbättrade hårdvarukomponenter introducerades tre år efter PS4.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
PlayStation 5 rykten

Vi vet nu att lanseringen av PlayStation 4 Pro har blivit en stor framgång för Sony. Och så har företaget skäl nog att upprepa denna marknadsföringsstrategi.

Eftersom PS5 kommer att ha en livscykel på cirka 6 till 7 år, är det troligt att PS5 Pro kommer att tillkännages 2023.

Som med alla rykten är Sony fortfarande fåordiga, så vi får bara vänta och se om de är sanna!

Mest lästa
Missa inte

Se Även: