PlayStation 4 Pro recension: Sonys mellangenerationsuppgradering är ett kraftpaket för spel

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Ungefär som Microsofts nyligen uppgraderade Xbox One S , den PlayStation 4 Pro ser Sony erbjuda en stor hårdvaruuppgradering i mitten av generationen till sin flaggskeppsspelenhet.

Kan spela befintligt PS4 spel, tack vare en mer avancerad GPU och processor kan den förstärkta konsolen återge stödjande spel i 4K-upplösning.

En smula högre, och med ytterligare ett vinklat lager ovanpå originalets välbekanta design, är den märkbart tyngre, främst på grund av ett nödvändigt större nätaggregat och dess kraftfullare komponenter under huven. Det finns också fysiska ström- och skivutmatningsknappar på framsidan snarare än de beröringskänsliga zonerna på originalmodellen.



Det är mycket skrymmande än dess förfäder (Bild: Bloomberg via Getty Images)



michelle williams heath ledger

På baksidan finns det välkommen återkomst av det optiska ljudutgångsjacket, som kasserades på PS4 Slim, medan det finns en extra USB 3.0-port på baksidan av enheten ovanpå paret på framsidan, vilket borde göra saker och ting lite snyggare och bekvämare när man riggar upp en PlayStation VR-headset .

Det är magkänslan hos Pro som är av största vikt här förstås, och det är det som driver konsolen in i prestandaområden som motsvarar avancerade speldatorer.

Det finns en snabbare åttakärnig CPU; en 1TB hårddisk; och 8 GB RAM, och mest avgörande, en 4,2-teraflop AMD Polaris GPU som är dubbelt så snabb som den ursprungliga PS4.



Faktum är att Pros 4K-upplösningsmöjligheter inte erbjuder den mest skarpa förbättringen av grafiskt wow - de mest slående skillnaderna när man spelar optimerade spel kommer vanligtvis med förbättrade bildhastigheter tack vare den köttigare GPU:n.

Detta är särskilt uppenbart när man spelar den patchade versionen av Rise of The Tomb Raider med 60 bilder per sekund, som verkligen drar nytta av den extra mjukheten i animationer, vilket ger en extra nivå av kuslig verklighet till handlingen (intressant nog får du bara möjligheten att spela vid 30 fps när du spelar spelet i 4K).

Den andra stora välsignelsen är ett bredare färgomfång och stöd för HDR, återigen en riktig showstoppare när man spelar Tomb Raider, men ännu mer uppenbar när man spelar Infamous First Light som positivt bländar, med förändringar i solljus i spelets återskapande av det regniga Seattle som känns realistiskt och genuint effektfull.

Rise of the Tomb Raider ser snygg ut på Pro



När det slås ihop på en anständig HDR-kompatibel TV (i mitt fall Panasonic DX802 för denna recension), är det denna nivå av extra pop som ibland på ett sätt höjer Pro över en avancerad PC-rigg för visuell spänning.

Även om enheten med rätta kan förklaras som ett spelkraftverk, är det i efterhand en besvikelse att se att den ligger en bit bakom kurvan för filmtittare. Medan den erbjuder 4K-videoströmningsappar som t.ex Netflix och Youtube , till skillnad från Xbox One S den har inte stöd för Ultra HD Blu-ray, istället har den en vanlig HD Blu-ray-skivspelare - vilket kommer som både en nedslående överraskning och ett mysterium med tanke på Sonys stöd för formatet.

PS4 Pro

Bristen på 4K Blu-ray-stöd är en besvikelse



Det finns för närvarande bara en relativt liten pool av PS4 Pro-stödjande spel vid lanseringen, och om du redan har en PS4 - och det kommer de flesta spelare med självrespekt nu att ha - PS4 Pro är ingen lätt rekommendation. Detta är särskilt så om du för närvarande inte har eller planerar att köpa en 4K HDR-TV för att dra nytta av dess fördelar.

För alla som hittills har hållit ut på Sonys konsol är beslutet något tydligare – det är den bästa, mest kraftfulla konsolen som finns. Men förhoppningen är att det kommer att finnas tillräckligt med stöd från utvecklare för Pros funktioner som i sin tur kommer att göra det till ett måste för alla andra.

storebrors hemsida 2014

Pris: £349

Senaste spelrecensioner
Mest lästa
Missa inte

Se Även: