Personer med gonorré kan överföra könssjukdomen genom att SNOGGING, varnar studien

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du regelbundet delar en fräck snogg på dansgolvet kan du lämna dig själv sårbar för gonorré, har en ny studie varnat.



Forskare från Melbourne Sexual Health Center har funnit att personer med en variant av STD , känd som halsgonorré, kan överföra det till andra genom 'djupa kyssar'.



Medan tidigare studier har föreslagit att gonorré bara kan överföras under sex, tyder de nya fynden på att så inte är fallet.



I studien undersöktes 11 442 män om deras sexuella metoder - inklusive kyssar utan sex, sex utan kyssar och kyssar med sex - under de senaste tre månaderna.

Sexuell hälsa form (Bild: iStockphoto)

Cirka 6 % av deltagarna hade halsgonorré, 6 % hade anorektal gonorré och 3 % hade urethral gonorré.



En analys av resultaten avslöjade att även om 52 av männen bara hade kysst människor under denna tid, var de betydligt mer benägna att ha halsgonorré.

Samtidigt hade män som hade ett högre antal bara kyssar eller kyssar-med-sexpartners en högre chans att få halscancer.



Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Sammantaget hade män som hade kysst fyra eller fler män 46 % mer benägna att ha halsgonorré, medan män som hade haft sex med fyra eller fler män hade 81 % större risk att ha könssjukdomen.

Även om dessa fynd inte nödvändigtvis visar att kyssar orsakar att gonorré överförs, hoppas forskarna att de kommer att uppmuntra människor att vara mer försiktiga.

vad betyder 95

I deras studie, publicerad i Sexuellt överförbara infektioner , skrev forskarna, ledda av professor Eric Chow: Våra data ger ytterligare bevis för att stödja den nyligen föreslagna och ännu hypotetiska modellen för överföring av gonorré som, om den stämmer, skulle öppna upp förebyggande alternativ som antibakteriellt munvatten som inte är beroende av kondomer. .

Sexuell hälsa
Mest lästa
Missa inte

Se Även: