Påfåglar räddade av tidigare chef - med 200 butiker och 2 000 jobb sparade

High Street

Ditt Horoskop För Imorgon

Ägarna till Peacocks varnade tidigare för att de kanske inte hittar en köpare

Ägarna till Peacocks varnade tidigare för att de kanske inte hittar en köpare(Bild: Getty)



Den kollapsade modekedjan Peacocks har räddats av en före detta chef fem månader efter att ha kraschat in i administrationen.



Återförsäljaren, som en gång ägdes av Philip Days Edinburgh Woolen Mill (EWM) -grupp, är den sista av modeimperiet som räddades, efter Marks & Spencers förvärv av Jaeger tidigare i år.



En ledande befattningshavare med stöd från ett konsortium av internationella investerare har räddat kedjan och sparat 200 butiker och 2 000 jobb, har det bekräftats.

Den nya ägaren kommer att hämta fliken 70 miljoner pund som är skyldig till osäkrade borgenärer - inklusive leverantörer och hyresvärdar.

Edinburgh Woolen Mill, Ponden Home och Bonmarche räddades från administrationen i början av januari, i ett komplext avtal med investeringskonsortiet Purepay Retail.



Är du anställd påfågel? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Philip Day, verkställande direktör för Edinburgh Woolen Mill

Philip Day, verkställande direktör för Edinburgh Woolen Mill (Bild: Caters News Agency)



Det kom efter att EWM -gruppen ansökte om administration i höstas, vilket satte 24 000 jobb i fara.

Steve Simpson, VD för EWM -gruppen, sa då att de senaste sju månaderna hade varit 'extremt svåra' eftersom han varnade för normal handel skulle vara 'omöjligt' i kölvattnet av ett andra coronavirusutbrott.

Medan de flesta Edinburgh Woolen Mill- och Ponden Home -butiker har sparats, har 119 butiker stängt permanent, vilket påverkar cirka 500 anställda.

värsta städerna i Storbritannien

För Bonmarche på egen hand är 72 butiker skyddade enligt Purepau Retail -affären medan de återstående 148 butikerna ännu inte har granskats.

Jaeger, en annan EWM -butik, köptes upp av M&S i år, men affären utesluter butiker, vilket innebär att alla filialer och 233 anställda har skurits.

Philip Days Edinburgh Woolen Mill Group, som är baserat i Langholm, Skottland, ägde också Jacques Vert, Jaeger, Eastex, Austin Read och Windsmoor.

Verksamheten förvärvade påfåglar 2012 och sparar 388 butiker efter att kedjan först kollapsade i administration.

Peacock grundades först i Warrington, Cheshire, 1884 när Albert Frank Peacock grundade Peacocks Penny Bazaar.

Den flyttade till Cardiff 1940.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: