Paul Martin presenterade Flog It! i 18 år och träffade till och med fru på showen - här är vad han gör nu har det tagits bort

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: BBC/Osian Davies)



I nästan två decennier har Paul Martin underhållit miljoner med sin encyklopediska kunskap om antikmarknaden, sin smittsamma entusiasm och vänliga stil att presentera på kultdagsshowen Flog It!



Och det är därför ingen överraskning att veta att 59-åringen är så helt beroende av antika köp att han skämtsamt liknar det med sin egen form av droger.



Så energisk och karismatisk utanför skärmen som han är på den, skrattar Paul medan han erkänner: ”Jag köper hela tiden. Jag har en ladugård full. Jag kan inte sluta. Min fru går potta!

& apos; Men jag älskar det jag gör. Jag lever och andas det. Jag är den lyckligaste killen. Jag har Willie Wonkas Golden Ticket.

& apos; Jag har presenterat en antikvitetsutställning i 18 år, jag får betalt för att göra det jag älskar, jag går till intressanta platser och jag har lärt mig så mycket att vara en del av det. Det är fantastiskt.'



Från studenter, mammor och deltidsarbetare till pensionerade par, Paul har vunnit över ett brett spektrum av fans och dagstjärnan säger att han inte har något emot att bli stoppad för råd hela tiden-även om det är i det mest osannolika av platser.

'Flog It! har en så bred dragningskraft nu som att det är en långvarig juggernaut av en show. Jag är Mr Flog It, säger han glatt.



'Min schäfer, Bluebell, var hunden Flog It. Folk skulle se ut, Åh titta där är Mr Flog It och Dog Flog It.

& apos; Jag kan vara mitt i ingenstans och folk kommer fram och pratar om saker.

& apos; Vi har alla det här röran, några av oss har saker under diskbänken, och helt plötsligt experter flaggar upp det och säger att det är värt £ 600 och de kan säga, bra, jag hatar det, jag kan sälja det och åk på semester till Grekland. '

Paul med sin schäferblåklocka (Bild: BBC)

Vi frågar om han någonsin misstas för en blekare David Dickinson och Paul vrålar av skratt innan han sa: ”När jag började sa de att det var Dickinsons son. Vi hade samma frisyr! ’

Förra månaden meddelade BBC att det upphävde Pauls älskade Flog It! Med tanke på att programmet gjorde honom till ett känt namn, skulle det vara mycket förståeligt om Paul var irriterad.

Men den sympatiska presentatören är otroligt filosofisk om beslutet eftersom han försäkrar fans att han inte försvinner.

Faktum är att han har en helt ny serie, Make Me A Dealer, som har alla ingredienser för att bli en kulthit som Flog It! gjorde.

'Det var ett tufft beslut', funderar han. 'Men BBC är bäst i världen.

& apos; Vi har gjort tillräckligt med Flog It! avsnitt för de nya att hålla i ytterligare ett och ett halvt år, så det har gett mig lite andningstid att faktiskt göra några nya program för dem, som de var angelägna om att jag skulle presentera.

& apos; Jag har gjort Make Me A Dealer de senaste sex månaderna och jag har en till i januari, som fortfarande är under omslag. Det är som Crystal Maze. Det kommer att bli episkt. '

Firar den 1000: e upplagan av Flog It (Bild: BBC/Anna Gordon)

Han pausar och skämtar sedan: 'Jag väntade på det ögonblicket att inte mer Flog It! 15 år sedan. Det har gått globalt. De lägger repetitioner som är sju år gamla och de får fortfarande två miljoner tittare om dagen.

På hans nya show, Make Me A Dealer, tävlar två antika älskare mot varandra för att göra fynd på en auktion och sedan sälja dem till privata kunder eller inredare.

Och en vridning ser tävlande stumpa upp sina egna pengar. Paul har helt klart haft det jättebra.

'Det har varit mycket negativ press att antiken visar att' pengar spenderas på marknader och sedan går de och säljer på auktionen ', säger han.

'Det handlar om ansikte. Med den här köper vi till handelspriser i auktioner och hittar sedan en privat klient, så du säljer rätt.

& apos; Jag gillade det också för att folk använde sina egna pengar och inte BBC: s pengar. Det finns verklig spänning, det är rätt format, det är lärorikt, konkurrenskraftigt och i spetsen. '

Finns det några katastrofer där tävlande förlorar några av sina egna pengar? 'Åh, det var en stackars kille som var student', svarar han.

'Han var mitt i sina medicinska undersökningar och han hade mycket på tallriken. Han förlorade tyvärr lite pengar, men det handlar. Jag har förlorat pengar. Du gör det på nästa. '

Djupt värderad på Market Square, Staines (Bild: Surrey Advertiser)

Förutom Make Me A Dealer gör Paul också några fler Countryfile Diaries - en show han också älskar på grund av sin passion för naturen.

Han och hans fru Charlotte bor i en periodstuga i en liten by som heter Seend i Wiltshire med sina två barn, Dylan, nio och Meredith, sju, omgivna av en 25 tunnland liten anläggning.

Det är hem för hans barns ponnyer, ankor, gäss, en rapphöna, vaktlar, tre herrelösa katter och tre hundar. Det finns också en del nötkreatur och hans mark används som släppplats för igelkottar och ugglor från en räddningscentral.

Paul med sin första kärlek, konst (Bild: Surrey Advertiser)

1971 1p nytt öre värde

'När jag slutat filma går jag i staket och lägger mig på min gräsklippare', säger han glatt. 'Jag älskar det och jag älskar att vara ute.'

Så är hans hus fullt av antikviteter såväl som hans ladugård?

filmpremiär augusti 2019

'Allt är ganska minimalt inuti', avslöjar han. 'Men det finns några antikviteter också.

& apos; Jag tror verkligen att antikviteter inte ska stoppas i skåp och aldrig hållas. Du bör ta hand om dem men använda dem.

& apos; Jag har massor av konstiga saker gjorda av hantverkare med kärlek och omsorg. Jag köpte ett skelett av en häst. Det är edwardianskt och en underbar skulptur. Det är i ladan och jag kan omöjligt flytta det.

Inuti hans hem sitter också ett trumset, som går tillbaka till hans tidiga 20 -tal när han spelade. Han åkte faktiskt på turné med Average White Band.

'Jag var inte med i deras band', betonar han. 'Jag var deras uppvärmningsband. Jag älskade det så mycket och jag spelar fortfarande. BBC tog mig ut nyligen och vi hade en fest.

& apos; Om jag inte visste det hade de ordnat så att jag skulle spela på Ronnie Scott och jag spelade med house -bandet. Jag tappade inte en pinne och jag gav lika bra som de gav. ’

Förutom trummor arbetade han också som scenmålare på filmuppsättningar inklusive Santa Claus: The Movie. Så hur i helvete gick han från trummor till antikviteter? Är han Mr Everything ?! 'Jag kan inte göra något annat', skrattar han.

'Jag gjorde konst eftersom de flesta musiker gick in i konsten. Alla mina hjältar som Eric Clapton gick på konstskolan och det trodde jag att jag har
att gå för att göra konst.

& apos; Jag ville egentligen inte göra konst, jag ville spela musik och då insåg jag att jag aldrig skulle klara det. Jag är inte den brainigaste människan i världen och jag kom typ in i antikviteter vid 23 års ålder.

Paul och fru Catherine (Bild: Alpha-Stephen Daniels)

Han krediterar mycket av sin framgång till sin fru Charlotte, som han träffade på Flog It! och gift 2007.

Han reflekterar glatt: 'Hon var en produktionskoordinator och arbetade vidare med Sir David Attenborough.

& apos; Hon är i budgetar och jag lägger alla pengar på antikviteter! Hon är tv -sinnad och mina barn älskar det. De har inget emot att jag är på TV - de vill se mig på Strictly!

Skulle han vilja gå på showen? 'Herregud, ja,' svarar han, entusiastiskt som alltid. 'Jag fortsätter att ansöka.'

När vi chattar är Pauls energi och passion enormt smittsam. Han ser också sensationell ut och är mycket yngre än hans snart 60-åriga år som han firar i januari. Det är ett landmärke som han inte fruktar.

'Jag känner mig yngre och yngre', förstår han. ”Jag är på ett bra ställe just nu och din hälsa är det viktigaste. Så länge du är frisk kan du hantera allt.
Jag har faktiskt tappat en sten under de senaste åtta månaderna. Jag hade IBS så jag klippte bort gluten och mejeriprodukter. Jag har fast muskler nu.
Det är fantastiskt.'

Finns det något annat han fortfarande skulle vilja göra? 'Mer av samma sak', svarar han. ‘Make Me A Dealer följer fotavtrycket för Flog It! Jag hoppas att detta håller lika länge och tar mig över hela de brittiska öarna ... '

Och med det ska han entusiastiskt jaga några fler antikviteter för den ständigt växande samlingen i sin ladugård.

Hur spenderar du din söndag?

Ligg i eller upp med lärken?

Upp med lärken. Min fru är ute med alla hästar på vårt lilla företag medan jag lagar frukosten för alla och sedan buntar jag ihop barnen i bilen klockan 8.15 då de har hockey klockan 9.00. Det varar i en och en halv timme regn eller sken och så är jag en av papporna som står där och fryser!

Beskriv din perfekta söndag

Efter hockeyn kommer vi tillbaka och vi kommer att ha croissanter, kaffe och sedan förbereda en hemlagad söndagsstek. Vi köper Yorkshire -puddingar, men jag skalar alla potatisar och rostar. Vi odlar våra egna grönsaker och tar sedan hundarna på en promenad. På eftermiddagen går vi ut på ponnyerna, rider runt i byn, går på ett hack och vi går ibland för en familjesimma efter det. Då är det hemma och dags att tända eld.

Söndag kväll telly eller film

Vi har massor av filmer som vi har barn men vi älskar söndagskvällen - saker som X Factor, Strictly och Britain’s Got Talent. Jag älskar också vad som helst med Tom Hardy i.

Ponnyridning eller en resa till en antikmässa

Jag får nog av antikviteter från mitt jobb. Helger är en tid med familjen, att komma ikapp med att betala räkningarna och vara en normal person!

*Make Me a Dealer körs alla vardagar på BBC1 från och med i morgon

Läs mer

Kändisintervjuer i anteckningsboken
Jenny Agutter om att leva som en nunna Sarah Parish om hemligheter i Broadchurch Dannii Minogue gillar sina medstjärnor Nadiya Hussain hade tur i sitt äktenskap

Se Även: