Mäklare på nätet kontra high street -företag: Det billigaste och mest effektiva sättet att sälja ditt hem för mer

Fastighetsmäklare

Ditt Horoskop För Imorgon

Det har skett en explosion i onlineföretag som lovar att sälja ditt hem för mindre under de senaste åren(Bild: Taxi)



Var femte fastighetsmäklare riskerar att gå i konkurs mitt i en tillväxt i onlinebolag, enligt siffror.



En rapport från bokföringsföretaget Moore Stephens hävdar att nästan 5 000 fastighetsmäklare runt om i Storbritannien visar tecken på ”ekonomisk nöd” över personal- och overheadkostnader, eftersom provisionfria företag fortsätter att sprida sig som en löpeld online.



High street-agenter erbjuder unikt en ansikte mot ansikte-tjänst som kan vägleda säljaren från början till slut.

I utbyte får de en provision - så mycket som 2% av försäljningen - som motsvarar 8 000 pund på en fastighet på 400 000 pund.

Problemet är att ett växande antal online-fastighetsmäklare nu också lovar denna en-till-en-tjänst-minus provisionen.



Istället betalar du en fast engångskostnad, som ofta är mycket billigare. Enligt Hushållsallians , detta kan vara allt från £ 495 till £ 1500.

Bra! Med undantag för det faktum att det i många fall inte är återbetalningsbart-så du betalar oavsett om ditt hem säljer eller inte, medan det inte finns någon förskotskostnad alls med de flesta high-street-agenter.



För att försöka klargöra saker och ting har vi grävt lite djupare i för- och nackdelarna nedan för att hjälpa dig att bestämma det bästa sättet att sälja ditt hem.

uppbrottsbrev

Avgörande faktorer för att välja rätt fastighetsmäklare

Källa: Purplebricks

Mäklare online - proffsen

Online -fastighetsmäklaren PurpleBricks har vuxit snabbt sedan lanseringen 2014 (Bild: James Andrews/NEWSAM)

Att använda en online -mäklare för att köpa eller sälja en fastighet har snabbt blivit en trend i Storbritannien.

På mindre än 4 år har PurpleBricks blivit den tredje största fastighetsmäklaren i landet, och det är inte det enda företaget som växer snabbt.

De lovar att spara husägare tusentals pund jämfört med deras high street -motsvarigheter - men är de verkligen ett vettigt alternativ? Här är fördelarna med att gå online.

  • Det är billigare: Onlinesäljare betalar i huvudsak för marknadsföringen av fastigheten, inte för den extra betalningen när den säljs. Det du betalar är en fast, fast avgift - företag som HouseSimple tar ut £ 495, medan andra något högre på £ 1000. Detta kan jämföras med en provision i filial - vanligtvis upp till 2% av försäljningen plus moms.

    Grundare av nätagent eMoov Russell Quirk hävdar: 'High street provision-avgifter är föråldrade och konsumentfientliga eftersom det inte finns någon verklig anledning att någon som säljer för 850 000 pund ska betala mycket mer än någon som säljer för 150 000 pund för samma tjänst bara för att deras egendom är värd Mer. Dessa avgifter gör lite mer än att täcka räkningen för en överdriven mängd kontorslokaler på samma gata och flottan av tjänstebilar som följer med dem. '

    Hus Enkelt tillägger att dess säljare i genomsnitt sparar nästan 6 000 pund i avgifter till följd av dess prisstruktur och uppnår nära 99% av begärt pris.

    100-årskort från drottningen
  • Du får en service dygnet runt : Internet är alltid öppet vilket innebär att säljare kan hantera sin försäljning när och när det passar dem. Många företag kommer att erbjuda säljaren en online -instrumentpanel eller portal som kan fungera som en personlig assistent/agent.

    Det finns också ett callcenter som kan nås via telefon. eMoov, som lanserades 2010, erbjuder alla säljare en online hjälte -instrumentpanel som låter dem spåra, uppdatera, ordna och bekräfta visningar och hantera erbjudanden på deras egendom. Telefonlinjerna är också öppna måndag till fredag ​​08:00-20:00 med kortare timmar på helgerna.

  • Många onlineagenter erbjuder nu också en ansikte mot ansikte-tjänst att vägleda dig från början till slut. Online agent Purplebricks tilldelar alla säljare som är registrerade på sitt system till en lokal expert på TrustPilot-betyg. Säljare kan träffa sin agent och ha kontakt med erbjudanden, visningar och priser med dem.

  • Frihet att använda flera agenter . I allmänhet finns det ingen avtalsperiod online, vilket innebär att du kan instruera andra fastighetsmäklare om du vill - även om avgifter kan tillkomma.

    Elliot Castle, grundare av hemköpstjänst Vi köper vilket hem som helst förklarar: 'Till skillnad från dem som väljer en high street -agent, har säljare som vill använda hjälp av en onlinebyrå också frihet att använda flera agenter. Det finns ingen avtalsperiod med en online -mäklare, vilket innebär att du kan instruera andra fastighetsmäklare om du vill.

Fastighetsmäklare online - nackdelarna

Du kanske kommer att göra mycket mer arbete än du tänkt dig för ... (Bild: Getty)

  • Du betalar i förskott: Nackdelen med online -avgiften är att den betalas oavsett om fastigheten faktiskt säljer eller inte.

    Det betyder att även om det kan verka billigare vid första anblicken, om försäljningen faller igenom, kan du fortfarande hamna ur fickan. Vissa företag tillåter dig att betala vid slutförande, men detta är fortfarande inte förhandlingsbart och återbetalas inte.

  • Brist på konsistens : En telefontjänst dygnet runt är bra för dem med ett hektiskt schema, men du kan tycka att du pratar med en annan person varje gång eftersom det i huvudsak är ett nationellt callcenter.

    The Home Owners Alliance noterar att det inte är ovanligt att leverantörer måste vänta på vänta länge innan de kan prata med någon om deras fråga.

  • Extra kostnader byggs upp: Om du listar din fastighet online är det värt att notera att du kan behöva betala extra för professionella foton och få en planlösning utformad.

    Eventuell extra hjälp kan kosta dig, så håll ett öga på din slutliga kostnad eftersom du inte vill betala mer än du skulle göra med en traditionell agent. Detsamma gäller eventuellt kundsupport.

    när är mike tyson-kampen
  • Visningar : Om du inte har tilldelats en regional säljare måste du vanligtvis göra visningar själv, så du måste vara bekväm med att visa främlingar i ditt hem. Detta kan dock vara positivt eftersom det låter dig upprätta en relation med potentiella köpare.

    Elliot på We Buy any Home förklarar: 'Om du använder en onlineagent för att sälja ditt hem kan du behöva göra mycket av jobbet själv. Till exempel, beroende på vilken online fastighetsmäklartjänst du väljer, kan du behöva skapa din egen fastighetsannons, hantera och svara på köparförfrågningar, ordna och genomföra dina egna visningar eller förhandla med intresserade köpare för att säkra ett erbjudande. '

  • Support efter försäljning: 'En fastighetsmäklare på nätet kan inte ringa en köpares advokat för att driva förhandlingar (bara en fastighetsmäklare kan göra det) vilket kan göra köpprocessen mycket långsammare', tillägger Elliot. Kort sagt, du kanske inte kan dra nytta av mellantjänsten du får via en high street -agent, vilket kan lägga stress och tid till din försäljning.

Fastighetsmäklare: Proffsen

fastighetsmäklare

Trygghet och att veta att du inte behöver oroa dig för att du ska se visningar (Bild: Getty)

  • Sinnesro : På high street får du tillgång till en erfaren agent som kan bygga en relation med dig och allt om ditt hem. Ofta kommer high street -agenter också att ha säljare på plats för att fungera som & apos; mellanhand & apos; efter att ett erbjudande har accepterats inkluderar detta förmedling med resten av kedjan och eventuella advokater däremellan.

    Jeremy Leaf, en fastighetsmäklare i norra London, säger: 'High-street-agenter tenderar att kontrollera den ekonomiska bakgrunden för potentiella köpare samt detaljer om deras visningshistorik innan de bokar möten-och gör alltid åtföljande visningar. De ställer i allmänhet frågor till köpare som leverantörer kan tycka är obekväma - till exempel vad de tjänar och vilken typ av inteckning som krävs samt att utföra penningtvättskontroller.

  • Förtroende: Enligt fastighetsmäklare i hela Storbritannien, Haart , 90% av 2 000 personer som den undersökte sa att det skulle vilja att high street -företag fortsatte. Paul Smith, företagets verkställande direktör, sa till NEWSAM Money: 'Människor gillar att kunna gå in i en butik och tala ansikte mot ansikte till en verklig person och överlämna sina nycklar till någon de kan lita på.

    'En high street -agent kommer att' veterinera 'båda parterna, vilket kommer att skydda dem mot bedrägerier och också ge agenten inblick i hur seriös den potentiella köparen är om fastigheten.

    'Konsumenterna vet att de kan lita på erfarna high street -agenter för att få bästa möjliga pris för dem under förhandlingsprocessen och driva försäljningen genom att hjälpa dig med eventuella problem som kan dyka upp, medan onlineagenter inte kan erbjuda den tryggheten.'

  • Lokalkännedom : Enligt Som? analys, lokal ”fastighetsexperter” på nätet är ofta belägna i ett callcenter som ligger mil bort från den fastighet de säljer, medan filialer på stora gatan i genomsnitt är mindre än två mil från de bostäder de säljer.

    High street -agenter är medvetna om lokala marknadstrender och prisnivåer för området, vilket är något som onlineagenter kanske inte kan matcha.

  • Du betalar bara om fastigheten säljer : Enligt Haart & apos; s undersökning skulle 78% av säljarna hellre få ett högre pris för sin fastighet än att betala en mindre avgift - det står med ett high street -företag att du får vad du betalar för.

    Jeremy Leaf säger: ”Att betala mycket mindre till en onlineagent kan vara frestande, särskilt för dem med begränsade budgetar men kan vara en falsk ekonomi. Det är bara billigare att använda onlineagenter om de lyckas sälja - annars är de bara väldigt dyra noteringssajter.

    'High-street-agenter hävdar att de uppnår bästa möjliga försäljningspris för sina kunder utan förutbetalda kostnader eller risker genom att tillhandahålla högkvalitativ personlig rådgivning om värde och säljbarhet.

    'De är juridiskt skyldiga att erbjuda rättelse via ett av tre regeringssystem till skillnad från de flesta onlineagenter. Provision som betalas till high-street-agenter är nästan alltid prestationsrelaterad så att de har ett ansvar för att se till att en försäljning uppfylls.

High Street -agenter - nackdelarna

Idag börjar husköparna sina sökningar online - inte på high street (Bild: Getty)

  • Kosta: Nästan en tredjedel (33%) av oss säger att prissättning kan göra eller bryta vårt beslut att välja en viss agent, enligt forskning från Purplebricks.

    Provision via high street -agenter kan vara genom taket - uppgå till tusentals, beroende på priset på ditt hus och var det ligger. Allt beror på om säljaren är villig att ta risken.

    liverpool vs barcelona channel
  • Människor börjar sin sökning online: High street -argumentet är att du har större chans till en övergripande försäljning - men det finns få bevis för detta med ökningen av webbplatser som Rightmove och Zoopla.

    Enligt Sarah Beeny, grundare av online -fastighetswebbplats Tepilo.com , 98% av människorna börjar sin fastighetssökning online, och det är publiken som onlineagenten kommer att rikta in sig på.

  • Tidpunkt för visningar: Även om fördelen med high street -agenter är det faktum att de kommer att hantera visningar åt dig, är detta ofta begränsat till deras fastställda scheman. Det betyder att om någon vill titta på timmar, måste du själv genomföra visningen, annars kan det aldrig hända.

Emoovs tips som hjälper dig att välja ...

Det är inte helt svart och vitt ... (Bild: E +)

Det finns bra och dåliga agenter där ute - både som arbetar för online- och high street -företag. De bästa hittar det högsta priset och de bästa köparna till ditt hem. Det värsta kommer att berätta att det är värt mer än det är att skaffa ditt företag, och sedan visa någon att de kan få tag på rundan.

Och oavsett om du går online eller high-street, har du många valmöjligheter.

Så hur bestämmer du vem som väljer? eMoov har dessa tips:

  • Kontrollera alltid recensioner: Gör din forskning på alla de stora granskningssajterna eftersom bara att använda en kanske inte ger en korrekt beskrivning.

    trilogi box meal kfc
  • Läs alltid allt: Det finns bra och dåligt i båda sektorerna, men det som är viktigt är att läsa det med småt. Få en kostnadsfri kostnadsfri värdering och jämför den med din egen marknadsundersökning.

  • Vet vad du betalar för: Kontrollera webbplatsen/företaget och använd jämförelsesajter som till exempel Home Owners Alliance eller vilket? för att hjälpa till med ditt beslut och se till att du får bästa möjliga service för de pengar du betalar.

  • Kvalitet är också viktigt: När du väljer någon agent, online eller high-street, kommer avgiften ofta att driva ett beslut men det är kvaliteten på agenten som borde vara den avgörande faktorn. Gör din forskning för att se om det finns några dolda avgifter eller bakåtlämnade taktik och klausuler? Är avgiften vad det står på plåten eller är du bunden till att använda deras transport eller andra tillägg?

  • Tro dem inte utan bevis: Var inte rädd för att utmana agenterna att säkerhetskopiera sina värderingar och ge dig exempel på tidigare fastigheter de har sålt nyligen som är som dina - du får då en bra uppfattning om vem som har gett dig en rättvis uppskattning.

Se Även: