En miljon Sky -kunder drabbas av en prisstegring på 72 pund per år på bredband, TV och telefon

British Sky Broadcasting Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Cirka 8% av människorna kommer att drabbas av det maximala beloppet - det är mer än 1 miljon av dess 23,9 miljoner prenumeranter(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Omkring en miljon Sky -kunder kommer att se sina räkningar stiga från april när prishöjningssäsongen träder i kraft.



TV- och bredbandskunder kommer att se sina månadskostnader stiga från 1 april, medan fasta kunder kommer att se sina avgifter öka från 1 maj.



I genomsnitt kommer kunderna att se sina månatliga utgifter stiga med cirka 3 pund i månaden, säger Sky -talesman, men vissa kan se att deras kostnader stiger maximalt - 72 pund per år - med kunder som ska meddelas den här veckan.

är phil collins sjuk

Cirka 8% av människorna kommer att drabbas av det maximala beloppet - det är cirka en miljon av dess 12 miljoner brittiska prenumeranter.

Sky Sports, Sky Cinema, Sky Kids och Sky Talk Evening och Weekends Extra -kunder påverkas dock inte.



Sky Broadband Essential är en av de högst stigande planerna. Kunder på denna tariff kommer att se sina räkningar stiga från £ 22 i månaden till £ 25.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email



pret en krubbadöd

Telefon-, TV- och bredbandsräkningar ändras i april (Bild: Getty)

Sky sa att alla berörda kunder kommer att meddelas skriftligen under nästa månad.

Om du inte har hört från Sky senast den 27 mars är det troligt att du inte påverkas.

jason bell och nadine coyle

En talesman för Sky sa till NEWSAM Money: 'Vi vet att prishöjningar aldrig är välkomna och vi försöker hålla priserna nere samtidigt som vi levererar det innehåll våra kunder älskar, flexibiliteten att välja det paket som passar dem och med ledande kundservice.'

De som drabbas kommer att kunna lämna leverantören strafffritt.

Har du en kommentar att dela? Låt oss veta nedan

andrea lös kvinna operation

Om du har slutfört minimitiden för ditt kontrakt är du fri att pruta för att byta bort - men kom ihåg att du måste ge 31 dagar & apos; meddelande för TV -paket och 14 dagar & apos; meddelande för bredband och telefonpaket.

Om du har ett kontrakt kan du avsluta ditt bredbandsavtal utan straff, men du kan behöva betala en avgift för att slippa ditt tv- eller bredbandspaket.

För att lämna leverantören eller tala med Sky om att sänka din affär måste du ha din prisstegring till hands. Du har då 31 dagar på dig att vidta åtgärder.

Se Även: