One Love Manchester tittade med upp till 100 miljoner världen över - och har hjälpt till att samla in över 10 miljoner pund

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Ariana Grande's One Love Mancheste r -konsert drog Storbritanniens största TV -publik i år och kunde också ha lockat det högsta globala TV -evenemanget.



Det globala betyget förväntas toppa 100 miljoner, efter att BBC: s täckning av söndagskvällens stjärnfyllda förmånskonsert nådde en topp på 14,5 miljoner och i genomsnitt drog 10,9 miljoner. Den tre timmar långa sändningen nådde 22,6 miljoner människor som ställde in i minst tre minuter vid olika tidpunkter.



Under 2015 lockade Live 8 en topp live -publik på 9,6 miljoner i Storbritannien.



Årets Superbowl bevakades av över 111 miljoner människor - en siffra som enkelt kunde vältas av One Love. Globalt sett har det amerikanska nätverket ABC ännu inte deklarerat sina tittarsiffror medan några av de 74 territorierna och mer än 50 länder som visade spelningen, inklusive Australien, förväntade sig att dra större publik för repris, medan direktsändningen sändes klockan 3.

Facebook har redan gjort anspråk på 38 miljoner tittare som är inställda på deras livestream, medan Arianas personliga YouTube -kanal lockade 9,2 miljoner tittare till dess ström.

Det fanns 1 078 000 förfrågningar om att titta live på BBC: s iPlayer, vilket bryter öppningsceremonin för OS i London 2012, den tidigare rekordhållaren.



Den enorma publiken ser Ariana uppträda (Bild: PA)

Det fanns 7,4 miljoner Twitter omnämnanden av den officiella hashtaggen #OneLoveManchester, med 68% från utlandet, medan stjärnan välkomnade gäster inklusive Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Little Mix och Take That och Robbie Williams till scenen.



Men det var popsångerskan som spelade värd för sina A-listkompisar som var den främsta stjärnan på natten, vilket fick allmänt beröm för hennes värdighet och mognad när hon samlade in pengar till offren för terrorattacken den 22 maj vid hennes spelning i Manchester Arena, där 22 människor mist livet.

Under konserten på Old Trafford Cricket Ground ensam, samlades över 2,7 miljoner pund in för offren och deras familjer, vilket innebär att We Love Manchester Emergency Fund i samordning med Brittiska Röda Korset och Manchester City Council uppgår till 10,2 miljoner pund, inte inklusive biljettförsäljning, övergripande donationer och pengar från värdföretag.

Hon hyllades för sin mognad (Bild: AFP)

Ariana har släppt en nyutgåva av hennes hit 2014, One Last Time, med intäkter som går till fonden. Det kunde toppa listorna i fredags, eftersom det sedan söndagens spelning klättrade upp till nr 2 och satt strax bakom Justin Biebers Despacito.

Medan många tittare på BBC: s konsert kanske hade hört lite om den 23-åriga tidigare Nickelodeon-stjärnans bakkatalog före söndagens uppträdande, blev miljoner förbluffade av hennes ödmjukhet när hon firade en så lätt kväll, så fylld av roligt, kärlek och ljus energi med häftiga poplåtar inklusive risqué Side to Side och känslomässiga ballader som hennes gripande omslag av Somewhere Over The Radio.

Den tidigare Sam & Cat-stjärnan berättade för 15-åriga offret Olivia Campbell-Hardys mamma att hon skulle spela hitsen som en hyllning till sin dotter.

Chris Martin sjöng med Coldplay - och Liam Gallagher (Bild: Getty Images Europe)

Fans på väg till spelningen (Bild: )

tesco 50 £ kupong facebook 2019

Kritiker som Piers Morgan som anklagade sångaren för att ha försummat offren för terrorattacken när hon flög tillbaka till sin hemstad i Florida omedelbart efter, förra veckans besök på Royal Manchester Children's Hospital, tog tillbaka deras ogillande kommentarer medan de tittade på henne konsert.

Piers postade på Twitter: Jag bedömde dig fel, Ariana Grande, och jag ber om ursäkt. Du är en beundransvärd ung kvinna & det här är en magnifik kväll. Respekt.

Peter Hook, vars dotter Jessica ligger på kryckor efter att ha varit på sjukhus på arenakonserten, var full av beröm för sångaren och sa att One Love -konserten var ett underbart sätt att visa att vi kommer att stå tillsammans och tillägger popstjärnan: Jag tror Ariana har skött sig väldigt, väldigt bra. Som musiker är det sista du vill göra att hantera något sådant och hon har gjort en fantastisk sak här.

Pharrell Williams och Miley Cyrus uppträder (Bild: AFP)

Sångerskans kompis Miley Cyrus sa: Ariana har bevisat att hon är en bra förebild för alla unga tjejer här ute.

Efter hennes framträdande samlades sångerskans familj och vänner runt henne och tog sig lite tid bakom kulisserna för att stödja den känslomässiga stjärnan.

Robbie Williams på scenen (Bild: Getty Images Europe)

Liam Gallagher gjorde ett överraskande framträdande (Bild: Getty Images Europe)

En källa sa: Arianas team har alltid varit som en familj, men denna upplevelse och känslan av söndagens spelning har fört alla ännu närmare varandra. Arianas mamma, Joan, och hennes bror, Frankie, hade träffat fans under hela dagen, och de tog alla tid med sin manager Scooter Braun tillsammans med sina närmaste lagmedlemmar för att ta in upplevelsen i hennes omklädningsrum när hon kom från scenen .

Se Även: