'Om du gillar att bli kallad av män på gatan är du en del av problemet - som jag'

Funktioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Som en gammal millennial som växte upp i höjden av FHM-eran, var inte bara att vänta, det var en övergångsrit.



Jag har aldrig haft något emot att enstaka hån kommer från en främling, men på senare år har jag insett att min acceptans är en del av problemet.



Enligt Priti Patels föreslagna strategi för att göra gatorna säkrare för kvinnor, både vargvissling och katcalling kan snart göras olagliga .



Till en början hade jag mina tvivel, men nu hoppas jag att den här lagen kan vara ett välbehövligt verktyg för att utbilda unga män och uppmuntra respektfullt beteende mot kvinnor.

Vad tycker du om att bli vargvisslad eller kattkallad på gatan? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Lizzie Cernik inser att hennes tidigare acceptans av att bli trakasserad på gatan var en del av problemet



Jag var i sena tonåren första gången en man skrek efter mig på gatan, och jag ska erkänna att det var spännande. Efter att ha tillbringat mina skolår med att bli hånad för mina magra kycklingben och en gloria av frizz som ingen BaByliss plattång kunde röra, blev jag äntligen uppmärksammad.

Närhelst en man skrek snygga t**s från baksidan av sin vita skåpbil gav jag honom en förebrående blick, tyst förtjust över att mina bröst uppfyllde samhällets skönhetsstandarder.



Men när vi går bort från en period där kvinnor var hypersexualiserade, började det kännas krasst och föråldrat.

När #MeToo-rörelsen sköts upp på förstasidorna 2017 lyste den ett obehagligt ljus över de senaste två decennierna.

Noughties var en notoriskt dålig tid för feminism. Tidningar full av kändisdrama, särskilt när det förringade och förnedrade kvinnor. Politisk aktivism var passé, med tjat var mer populärt än att protestera.

senaste love island skvaller

Våta t-shirttävlingar var inte reserverade för skumma barer i Ayia Napa som sålde fem-för-en-shots, de var en vanlig fredagskväll på ledande universitet.

När kvinnor växte upp på 1990-talet hypersexualiserades kvinnor - men #MeToo-rörelsen har skenat ett nytt ljus på kvinnohat. (Bild: Getty Images/iStockphoto)

omröstning laddas

Ska vargvissling göras till ett brott?

0+ RÖSTER HITTILLS

JaLåt bli

Mode lutade sig åt 'tight och kort', och mitt bälte täckte en större yta av min kropp än någon annan klädsel. I en värld som är besatt av att reducera kvinnor till sitt utseende är det ingen överraskning att jag välkomnade catcalling som norm.

Under månaderna efter Harvey Weinstein-berättelsen gick berättelser om sexuella trakasserier virala över hela världen och lyfte fram de utmaningar som kvinnor möter varje dag.

I vår mordet på Sarah Everard utlöste en ny våg av ilska om mäns våld och gatusäkerhet, med många kvinnor som uttryckte sin rädsla för att gå ensam på natten.

Till en början var jag orolig för att det att likställa övergrepp med sexuella övergrepp skulle kunna minska överlevandes upplevelser och ta bort fokus från en fruktansvärd tragedi.

Men mitt i tumultet på sociala medier tog kvinnor upp viktiga farhågor om gatutrakasserier, vilket fick mig att ompröva var vi borde dra gränsen.

Priti Patels planer på att förbjuda offentliga sexuella trakasserier inkluderar kriminaliseringen av vargvisslande och snatteri (Bild: Getty Images)

Katt och sexuellt våld ska inte blandas ihop, men jag tror att vi måste se en kulturell förändring i mäns attityder till kvinnor.

Det som var normalt för min generation borde inte accepteras av yngre kvinnor, annars kommer vi aldrig att se framsteg.

Istället för att bli objektifierad vill jag att män ska uppskatta oss för våra personliga och professionella egenskaper och behandla oss som jämlikar, inte leksaker för deras egen nöje.

Om detta innebär att man inför lagar för att lära ut respekt för kvinnor så är det rätt väg framåt.

Det kan bli ett viktigt steg i kampen mot kvinnohat, och hjälpa oss att bygga en mer inkluderande kultur i framtiden.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: