David Hockney's Portrait of an Artist kommer att sälja för 62 miljoner pund och Spurs -miljardären Joe Lewis kan få slut

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Målningen visar en man i stammar som simmar bröstslag mot slutet av poolen med Hockeys tidigare pojkvän, konstnären Peter Schlesinger, fullt klädd och tittar ner på honom(Bild: AFP)



David Hockney kommer att bli den mest värdefulla levande artisten efter att det bekräftades att £ 62 MILLION pjäs av briten skulle säljas.



Hockney, 81, målad & Porträtt av en konstnär (pool med två figurer) & apos; år 1972.



Den har en man i trunkar som simmar bröstet mot slutet av poolen med Hockeys tidigare pojkvän, konstnären Peter Schlesinger, fullt klädd och tittar ner på honom.

Han målade verket i London från fotografier tagna på Le Nid du Duc i södra Frankrike.

Den stora målningen, som mäter 213,5 cm x 305 cm, tros ägs av Joe Lewis, den brittiska miljardären rags-to-riches som äger Tottenham Hotspur Football Club.



Efter veckor med rykten bekräftade auktionshuset Christie idag att det kommer att sälja tavlan i november - och det har en uppskattning på 80 miljoner dollar (62 miljoner pund).

Joe Lewis (vänster) (Bild: REX/Shutterstock)



Om det uppnår detta pris kommer det att göra Hockney, född i Yorkshire, till den dyraste levande artisten, och slå sönder de 58,4 miljoner dollar som betalats för Jeff Koons & apos; Orange Balloon Dog -skulptur på Christies 2013.

Alex Rotter, medordförande efterkrigstiden och samtidskonst, Christie & apos; s, sa: 'Christie's är hedrad att erbjuda Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), som står som ett av de stora mästerverken i modern tid .

'David Hockneys glans som konstnär visas i sin helhet med denna monumentala duk, som sammanfattar essensen av det idealiserade poollandskapet och den enorma komplexitet som finns inom mänskliga relationer.

'Med denna målning cementerade Hockney sin placering inom historiens mest vördade konstnärer, och i november är det redo att bli det mest värdefulla konstverket av en levande konstnär som någonsin sålts på auktion.'

Målningen kommer att säljas av Christie & s på kvällens försäljning av efterkrigstid och samtidskonst den 15 november i New York.

David Hockney poserar framför ytterligare ett av hans verk (Bild: Getty Images Europe)

Hockney är en av Storbritanniens mest kända artister och efterfrågan på hans arbete fortsätter att växa.

Det nuvarande rekordet för den brittiska ikonen är 21 miljoner pund - betalat tidigare i år för en enorm oljeduk 1990, Pacific Coast Highway och Santa Monica.

2016 såldes en studie för Portrait of an Artist för 1,6 miljoner pund - tre gånger dess lägre uppskattning.

Förra året höll London Tate en David Hockney -utställning som innehöll & quot; Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) & apos ;.

Det var världens mest omfattande retrospektiv av Hockneys verk och var Tates mest besökta utställning någonsin, med mer än 478 000 som tittade på den.

Joe Lewis, som bor på Bahamas och äger en superyacht på 110 miljoner pund, har en stor konstsamling bestående av verk av Picasso, Matisse, Modigliani och Francis Bacon.

Det ryktas att hans samling är värd mer än 1 miljard pund.

Se Även: