Oculus Rift-miljonär finansierade i hemlighet pro-Trump-troll genom listig Reddit-pseudonym

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Palmer Luckey, mångmiljonärsgrundaren av Oculus Rift VR-headsetet, har anklagats för att ha finansierat en politisk trollingkampanj.



Enligt en artikel som förekommer i The Daily Beast , Luckey stöttade en grupp pro-Trump onlineorganisationer som heter Nimble America. Gruppen skulle ägna sig åt 'shitposting och meme-magi' för att misskreditera den demokratiska nominerade Hillary Clinton.



bästa uk dejtingsajt

Genom att använda pseudonymen 'NimbleRichMan' på kommentarsajten Reddit, påstås Luckey ha gett pengar till gruppen från sin betydande personliga förmögenhet.



Demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton ler när hon börjar sitt tal vid ett kampanjstopp på UNC-Greensboro i Greensboro (Bild: Barcroft)

2014 köpte Facebook Luckeys Oculus Rift-företag för 2 miljarder dollar och han tros ha plockat in 700 miljoner dollar från affären.

Jag har gott om pengar, sa Luckey The Daily Beast .



Pengar är inte min fråga. Jag tyckte det lät som en riktigt bra tid.

vad betyder 1113
Oculus Rift

Oculus Rift VR-headset



Enligt ett inlägg på Reddit av hans pseudonym kallar Luckey Clinton för en 'korrupt, en krigshetsare, en frihetsstrippare.'

Den inofficiella pro-Trump-gruppen Nimble America är dedikerad till att skapa internetmemes och trolla Hillary-supportrar.

(Bild: REX/Shutterstock)

På Reddit hävdar gruppen : 'Vi har bevisat att skitpostering är kraftfullt och meme magi är verklig.'

nya tio pund sedel fel

Medan 24-åriga Luckey sa att han helt enkelt är pengamannen för organisationen, listar den honom som vicepresident på sin webbplats. Det har också bekräftats att han fortfarande är anställd på Oculus och därför Facebook.

Däremot har Facebooks vd Mark Zuckerberg tidigare gjort klart att han inte stöder Trump i det kommande valet i USA.

omröstning laddas

Vem vinner valet i USA 2016?

0+ RÖSTER HITTILLS

ClintonTrumfBryr dig inteMest lästa
Missa inte

Se Även: