O2: s nya 'flexibla tariff' låter dig faktiskt välja hur mycket du betalar i månaden

O2

Ditt Horoskop För Imorgon

Företagets logotyp O2

Den nya flexibla tariffen lanseras i morgon-samma dag som förförsäljningen av iPhone X börjar(Bild: Getty)



Mobilnätverket O2 har infört en ny taxa som ger kunderna möjlighet att ändra sina priser var 30: e dag, genom att välja hur mycket data de vill ha, och inte vill ha på sin plan.



Företaget säger att det senaste initiativet syftar till att erbjuda kunderna mer flexibilitet och kontroll över sina månatliga räkningar genom att ge dem mer frihet över sin internetanvändning.



Det kommer att finnas tillgängligt under nätverkets nya & flexibla tariffer & apos; - en serie planer som gör att människor kan välja och välja funktioner inom sitt bidrag.

Den lanseras fredagen den 27 november - samma dag som förförsäljningen för iPhone X börjar.

Som ett exempel kommer kunderna att kunna få tillgång till tillräckligt med data för att dra full nytta av att dela speciella videor med vänner en månad, sedan regera in sin dataanvändning och minska sin faktura därefter.



En kund som vill ha 50 GB data en månad kan göra det med en £ 41 -taxa och sedan byta till att betala endast £ 19 i månaden om de vill krympa datatillägget.

Kunder kan ändra sin tariff en gång varje faktureringsmånad via MyO2 -app , i butik eller via telefon .



bästa stället att sälja telefonen

O2 -chef Mark Evans sa: ”Dagens kunder vill ha ännu större flexibilitet och kontroll över vad de spenderar.

'Under 2013 förändrade O2 hur konsumenterna kunde köpa de senaste mobiltelefonerna med lanseringen av O2 Refresh. Med O2 Refresh behöver kunderna inte betala för en telefon de redan äger, till skillnad från kunder i andra nätverk.

'Nu erbjuder vi kunderna fullständig flexibilitet genom att också ge dem möjlighet att kontrollera mängden data de använder och betalar för varje månad.'

Läs mer

caitlyn jenner som man
Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

Ny forskning från välgörenhet Citizens Advice visade att ett antal mobilnätoperatörer fortsätter att debitera kunder för telefoner som de redan har betalat av - något som O2 tidigare har kämpat emot.

Evans tillade: ”Tvinga kunder att fortsätta att betala för en telefon de redan äger träffar inte bara fickorna utan undergräver förtroendet och branschens rykte.

'Mobile är en av Storbritanniens mest kraftfulla möjligheter att berika vårt samhälle, stabilisera ekonomin och skapa ett bättre liv för brittiska medborgare. Mobilindustrin måste ta detta ansvar på allvar och behandla kunderna rättvist så att Storbritannien kan njuta av allt som mobilen har att erbjuda.

Ernest Doku, mobilsexpert på uSwitch.com beskrev planen som en & apos; bra lösning & apos; som ger kunderna mer kontroll över sina utgifter.

'Kunderna är alltmer försiktiga med att vara fjädrade till fasta mobilpaket, så O2: s nya flexibla tariffer är en bra lösning för engagemangsfober', sa han.

'Att kunna behandla din mobildataplan som en glidande skala hjälper till att stoppa svinnet av dataskrot och sätter tillbaka kunderna om de planerar en särskilt tung månad.

'Forskning tyder på att kunderna är så livrädda för billshock att de kommer att betala för mycket varje år för ett generöst datapaket i hopp om att de inte kommer att fångas av högre än förväntade räkningar.

'Tariffer som dessa, liksom de som låter dig överföra data till nästa månad, kan erbjuda den eftertraktade flexibiliteten och friheten.'

Doku tillägger emellertid också att kunderna alltid bör komma ihåg att shoppa innan de förbinder sig till någon typ av kontrakt.

'En snabb online -jämförelse av Sim -only -tariffer - data, samtal och sms -taxor som inte följer med en handenhet - visar att det kan vara möjligt att få så mycket som 30 GB 4G -data för mindre än 20 £ i månaden. Så om du är glad att para ihop en sim-bara med din nuvarande handenhet eller en telefon du köper direkt, kan detta tillvägagångssätt erbjuda stort värde, säger han.

'Som alltid är det viktigt att väga upp alla faktorer - från prissättning till nätverkstäckning, kundservice och förmåner - innan du förbinder dig, eftersom det här hjälper dig att få rätt affär som passar dina behov. '

meghan markles ex make

Data kan vara den dyraste funktionen när det gäller att äga en mobiltelefon (Bild: Future Publishing)

Victoria Leyton från BredbandVal tillade: 'Det är dock viktigt att notera att även med denna flexibilitet bör du inte automatiskt anta att du kommer att få det bästa erbjudandet.

'Om du är någon som stannar inom ditt datatillskott och aldrig har befunnit dig att betala för extrafunktioner utanför dina avtalsvillkor, flytta inte till det här för krångelrum du inte behöver.

”Det är en köparmarknad för mobiltelefonkontrakt för närvarande med innovation om innovation, från gratis sociala bidrag utanför din data till all sång, alla dansande 30 -dagars Sims. Som med många finansiella tjänster handlar det om att bestämma vad du behöver innan du börjar leta och sedan shoppa runt för att hitta det. '

O2: s nya flexibla avgifter är tillgängliga för befintliga O2 Refresh -kunder och nya kunder som väljer utvalda telefoner från och med den 27 oktober 2017.

Alla fördelar med O2 Refresh kvarstår, så att kunderna kan byta telefon innan avtalet upphör, förutsatt att de har betalat av sin enhetsplan. Gratis skärmbyte kommer också att finnas tillgängligt för de senaste telefonerna till utvalda tariffpriser inom planen.

O2 Refresh är en plan där kunderna inte betalar för en telefon de redan äger.

Tariffen, som ursprungligen lanserades i april 2013, ändrade hur människor köper mobiltelefoner genom att skilja kostnaden för sin telefon från kostnaden för sina minuter, texter och data.

Förutom att ge kunderna större insyn i vad de debiterar, tillåter O2 Refresh också kunder att byta enhet när de vill och sänker sina räkningar automatiskt när de har betalat för sin telefon.

Se Även: