NFL-legendaren Brett Favre hävdar oroande att han hade 'tusentals' hjärnskakningar under karriären

Amerikansk sport

Ditt Horoskop För Imorgon

NFL-legendaren Brett Favre har avslöjat att han drabbats av 'tusentals' hjärnskakningar under sin lysande karriär.



Favre valdes i den andra omgången av 1991 års NFL Draft av Atlanta Falcons innan han byttes till Green Bay Packers för ett första val. Med den ikoniska Wisconsin-serien vann quarterbacken tre MVP-priser samt Super Bowl XXXI.



Han då gick med i New York Jets 2008 men kämpade med skada och gick till slut i pension. Favre kom dock på ett spektakulärt sätt från pension och skrev på med Packers NFC North-rivaler, Minnesota Vikings , inför säsongen 2009 och han ledde dem till NFC-mästerskapet och besegrade sitt tidigare lag två gånger för att säkerställa att han blev den första quarterbacken i NFL-historien att besegra var och en av de 32 franchiserna.



52-åringen arbetar som en ivrig förespråkare för huvudskademedvetenhet och har till och med vädjat om ett förbud mot ungdomsfotboll för att bättre skydda unga och utvecklande hjärnor. Favre ombads att uppskatta många allvarliga huvudskador som han potentiellt fick i ett radioprogram denna vecka, och han sa att om han hade fått frågan för några år sedan, skulle Hall of Famer ha sagt tre.

ronnie mcnutt självmord video

Men efter att ha undersökt forskning om hjärnskakning är Favre nu säker på att hans antal är mycket högre. Faktum är att Packers-legenden tror att det till och med kan vara i det fyrsiffriga området.

'Hjärnskakning händer hela tiden,' sa Favre till radioprogrammet The Bubba Army. 'Du blir tacklad och ditt huvud träffar gräset, du ser ljusglimtar eller ringningar i öronen men du kan spela - det är en hjärnskakning.



'Så, baserat på det, [har jag lidit] tusentals. Var tvungen att vara det, för varje gång mitt huvud träffade gräsmattan ringde det eller stjärnorna, blixtlampor ... men jag kunde fortfarande spela.'

 Brett Favre tror att han led'thousands' of concussions across his career in the NFL
Brett Favre tror att han drabbats av 'tusentals' hjärnskakningar under sin karriär i NFL ( Bild: tmz/YouTube)

Vem tror du kommer vinna Super Bowl inför NFL-säsongen 2022? Låt oss veta i



betydelsen av siffran 64

Favre fick aldrig formellt diagnosen så många hjärnskakningar, men NFL-legendaren - vars Packers nr.4-tröja har blivit pensionerad - tacklades verkligen och kastades ut på gräsmattan gott om tid under sin 20-åriga karriär. Under sin tid med Falcons, Packers, Jets och Vikings fick Favre sparken otroliga 525 gånger bara under grundserien.

En av Favres mest oroande huvudskador kom i en tävling 2004 mot New York Giants. Quarterbacken kastade en touchdown-passning till Javon Walker men han minns inte spelet efter att han ådrog sig en huvudskada tidigare i matchen.

Favre påminde: 'Det är det som är skrämmande med hjärnskakningen - det är de som verkar mindre som gör skadan eftersom du kan spela och fortsätta.'

andlig betydelse av 811

Se Även: