Nya föräldrar får gratis 'Babypaket' utöver 500 £ engångsstöd

Föräldraskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Pengarna är tillgängliga för alla nyblivna föräldrar på universell kredit(Bild: Getty Images)



Blivande föräldrar kan kräva en engångspund på 500 £ från regeringen för att täcka de omedelbara kostnaderna för ett nytt barn, inklusive kläder, mat och levnadskostnader.



De Visst Börja Moderskapsbidrag betalas till alla nyblivna föräldrar på universell kredit - och familjer har sex månader på sig att kräva stödet efter att deras barn har fötts.



iggy azalea sexband

Det är dock endast tillgängligt för dem som bor i England, Wales och Nordirland.

Betalningen erbjuds både nya föräldrar och dem som väntar tvillingar eller trillingar för första gången, vilket innebär att vissa familjer kan göra anspråk på det två gånger.

De som adopterar eller blir surrogatförälder kan också få tillgång till engångsbetalningen.



Det kan göras gällande 11 veckor före förfallodagen eller upp till sex veckor efter att barnet kommer, och kommer inte att påverka några andra förmåner du får.

'Varje barn förtjänar den bästa möjliga starten i livet och Sure Start-moderskapsbidraget ger familjer en extra ekonomisk skjuts för att hjälpa till med kostnaderna för att skaffa barn', säger arbets- och pensionsminister Baroness Stedman-Scott.



Men mer stöd kan vara på väg tack vare en ny rättegång i södra Wales.

Bunt av glädje: I södra Wales släpper regeringen vårdpaket för nyblivna föräldrar

Den här veckan tillkännagav den walesiska regeringen planer på att ge alla nyblivna mödrar ett gratis barnpaket.

Omkring 200 kvinnor i södra Wales kommer att få en låda med viktiga föremål som babytillväxt, filtar och skötmattor som en del av försöket.

Systemet, som piloteras i Swansea Bay University Health Board-området för £ 115 000, syftar till att främja välbefinnande och stödja föräldrar.

Det hoppas att kostnaden på £ 200 per paket kommer att halveras när systemet växer.

Black Friday-erbjudanden 2019 Storbritannien

Det kan eventuellt rullas ut över Wales.

Lådorna innehåller viktiga föremål som barnväxter, filtar och skötmattor (Bild: Moment RF)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Idén har sitt ursprung i Finland på 1930 -talet där rutinartiklar rutinmässigt överlämnades till fattigare familjer för att motverka en hög dödlighet bland spädbarn.

jul-tv-erbjudanden 2019

Vissa NHS -förtroenden i hela England har testat programmet efter att det introducerades i Skottland 2017.

'Detta är särskilt viktigt nu för familjer vars barn föds mitt i en pandemi', säger biträdande minister för hälsa och socialvård, Julie Morgan.

'Vi hoppas också att dessa buntar kommer att främja en mer jämlik spelplats för föräldrar och deras barn genom att minska utgifterna för nyfödda väsentligheter.

'Det är inte riktat mot någon särskilt. Vi ser det inte som en fördel i den meningen. Vi ser det som en present till alla föräldrar som vill ha det.

'Den här piloten hjälper oss att förstå hur framgångsrik den är och om vi vill rulla ut den i Wales eller inte.'

shona coronation street död

Läs mer

Ekonomiskt stöd till föräldrar
Morföräldrar kredit Skattefri barnomsorg 30 timmar gratis barnomsorg Faderskapsersättning

Mer ekonomiskt stöd till föräldrar

Föräldrar kan också ha rätt till följande stöd under eller direkt efter förlossningen:

  • Du kan få gratis NHS -tandvård om du är gravid när du påbörjar din behandling. För att få gratis tandvård från NHS måste du ha ett MATB1 -certifikat utfärdat av din barnmorska eller husläkare och en giltigt certifikat för moderskapsundantag (MatEx) .

  • Du har också rätt till gratis tandvård från NHS i 12 månader efter att ditt barn kommer. För att bevisa din rättighet måste du visa ett giltigt intyg om moderskapsundantag, en anmälan om födelseformulär (din barnmorska ger dig detta formulär) och ditt barns födelsebevis.

  • Behöriga anställda kan också ta upp till 52 veckors mammaledighet. De första 26 veckorna är kända som ”Ordinarie mammaledighet” och de sista 26 veckorna som & apos; Extra mammaledighet & apos ;. De första 6 veckorna betalas med 90% av genomsnittligt veckolön (AWE) före skatt medan de återstående 33 veckorna är £ 151,20 eller 90% av deras AWE (beroende på vilket som är lägre). Det här är reglerna för dem som gör anspråk på delad föräldraledighet istället.

  • Om ditt barn är under 18 år och du inte bor tillsammans med en annan vuxen kan du ansöka om 25% rabatt på kommunalskatten.

  • Alla föräldrar kan göra anspråk Barn förmån . Detta är en statlig subvention på £ 21,05 i veckan för ditt första barn och £ 13,95 i veckan för efterföljande barn.

  • De Healthy Start -schema stöder föräldrar med matkuponger. Du kvalificerar dig om du är 10 veckor gravid eller har ett barn under fyra och får inkomststöd eller annan förmån. Betalningskuponger börjar från £ 3,10 i veckan.

  • Om du har en låg inkomst kan du eventuellt kräva inkomststöd, arbetssökandestöd (JSA) eller bostadsförmån - som kan hjälpa till med hyran. Här är en guide till fördelar.

    orlando bloom penis ocensurerad
  • Om du har ett tre eller fyra år gammalt barn kan du registrera dig för regeringens 30 timmar gratis barnomsorg.

  • Planen Care to Learn kan hjälpa till med barnomsorgskostnader för föräldrar som fortfarande är i utbildning. Det är £ 160 per barn och vecka om du bor utanför London eller £ 175 per barn och vecka om du bor i London. Alla betalningar går direkt till din barnomsorgsleverantör.

  • Förutom ovanstående finns det också vattenräkningsrabatter , gratis recept, gratis skolresor (och enhetlig lättnad) och energiräkningsrabatter som du kan göra anspråk på.

Se Även: