Netflix kraschar och strömmar problem, så här fixar du dem

Netflix

Ditt Horoskop För Imorgon

Fungerar inte Netflix? Här är några idéer för att fixa det

Fungerar inte Netflix? Här är några idéer för att fixa det(Bild: Bloomberg)



Netflix är ganska tillförlitligt för det mesta, men som alla appar på din telefon och smart -TV är det inte immun mot tillfälliga problem.



Och det kan vara lite mer frustrerande än att slå sig ner för en kvällsvisning bara för att få ett obegripligt felmeddelande som inte försvinner.



Vissa problem med Netflix beror på att delar av tjänsten har drabbats av ett avbrott. Du kan kolla på servicestatus via Netflix -webbplatsen , vilket ger dig en uppfattning om det finns ett utbrett problem.

Det finns också supportsidor som kan förklara vad Netflix konstiga koder faktiskt betyder.

comic relief 2019 totalt

Netflix streamingproblem kan ha en enkel lösning

I många fall är det troligt att vilken enhet du tittar på Netflix behöver startas om. Vi rekommenderar att du gör detta först eftersom det verkligen kan lösa många problem.



Om du redan har gjort det, eller om du försöker och det inte gör någon skillnad, bör du prova några av de andra stegen nedan.

Åtgärda problem med Netflix på din dator

Det finns två sätt att titta på Netflix på en dator. Den första är med en webbläsare, den andra är med en särskild app.



Hur du åtgärdar problem beror på vad du använder.

Netflix

Netflix är tillgängligt i en webbläsare (Bild: Getty)

För streaming av webbläsare måste du ha Microsoft Silverlight eller en modern webbläsare som stöder HTML5 -streaming.

Kraschar när du strömmar via en webbläsare bör vara sällsynta, men om du har pågående problem bör du kontrollera att du har den senaste versionen av Silverlight om det är vad din webbläsare använder.

Andra problem kan lösas med en omstart av din dator. Du kan också försöka rensa webbläsarens cacheminne.

Om du använder Windows 10 -appen kan du ibland stöta på problem. Det bästa sättet att fixa det är att aldrig använda Windows 10 -appen. Den näst bästa lösningen är vanligtvis att ta bort den och installera om den igen.

Android och iOS Netflix kraschar

Enstaka appkrascher är oundvikliga på en telefon eller surfplatta. Det är värt att öppna telefonens appbutik för att leta efter en Netflix -appuppdatering som en första anlöpshamn.

En inaktuell app kan ibland kräva uppdatering innan den fungerar som den ska. På samma sätt kan ibland en appuppdatering också orsaka problem.

Netflix på telefoner kan ibland ha små problem (Bild: YouTube/Netflix)

Om du nyligen har uppdaterat och börjar se Netflix -appkraschen kan du avinstallera den helt och sedan installera om den igen. Det kan fixa vissa problem.

Om du verkligen har otur kan du ha en bugg som är produkten av din specifika hårdvara och själva appen. Om så är fallet kanske du vill meddela Netflix eller söka för att se om andra människor har samma problem.

Med Android -enheter kan det också vara användbart att rensa appcachen om du har pågående problem.

Gå till inställningar, leta efter 'appar' eller 'applikationer' och hitta Netflix och tryck på den. När den öppnas trycker du på 'lagringsknappen' och trycker på 'rensa cacheminnet'. Du kanske också vill trycka på 'rensa data' om det inte fungerar - du behöver dock ange dina inloggningsuppgifter igen.

Netflix på en smart -TV, Chromecast, Amazon Fire TV, Apple TV eller streamingbox

Ett av de vanligaste problemen med Netflix är relaterad till internetanslutning. Tyvärr är inte alltid Netflix bäst på att förklara vad som händer.

Om du upptäcker att din enhet träffar en viss procent och sedan stoppar den är det troligtvis ett problem med din internetanslutning.

Du kommer ofta att se detta manifest som att bufferten stannar vid 5 eller 25 procent och serien eller filmen inte startar.

professor grönt ärr i ansiktet

Ibland måste du bara stänga av och slå på din telefon igen (Bild: REUTERS)

Om andra enheter är online utan problem kan det vara ett problem med din TV eller digitalbox. Det är värt att antingen starta om lådan eller stänga av och slå på TV: n (ja, ibland är det verkligen den bästa lösningen).

Om det inte fungerar, eller om du ser problem på andra enheter, försök sedan stänga av routern i 30 sekunder. Det kommer ofta att lösa alla problem - alla routrar kraschar då och då och en omstart är ofta allt de behöver.

I vissa fall kan du ha ett Wi-Fi-problem, att koppla bort enheten från det trådlösa nätverket och återansluta det kan vara allt som krävs för att få saker att gå igång igen.

Med Chromecast är det bästa sättet att få allt att fungera igen att koppla bort det från strömmen, det borde vanligtvis vara bra efter. Tänk på att problemet med Chromecast kan vara med din telefon också - så kolla båda.

Om problemet kvarstår kan du ta bort appen och sedan installera om den.

Netflix -app på Xbox One eller PS4

Bortsett från nätverksproblem är det troligt att det andra problemet på konsoler är relaterat till skadad användardata på konsolen. I dessa fall måste du ta bort appen och installera om den.

På en Xbox kan du behöva ta bort appen och installera om den

På en Xbox kan du behöva ta bort appen och installera om den (Bild: Netflix)

Kom ihåg att du kommer att bli ombedd att logga in igen när du installerar om appen, så se till att du har dem till hands.

En total omstart

Ibland är förslaget att du måste återställa enheten helt för att få Netflix att fungera. Det är mycket osannolikt att detta är den bästa lösningen, och du måste börja om från början och installera saker igen.

Du bör bara återställa telefonen, surfplattan eller datorn som en sista utväg. Det finns vanligtvis mycket enklare lösningar - som de ovan - som borde vara lika effektiva.

Läs mer

Senaste tekniska nyheter
WhatsApp är nu blockerat på dessa telefoner Snapchat VD begränsar ljudets skärmtid Louis Theroux & # 39; s Twitter -konto HACKAT Google Maps: King Henrys Dock gömmer sig

Se Även: