Navrtars VR fördjupar dig och dina vänner i spelet med den ultimata samarbetsupplevelsen

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Virtual Reality är fantastiskt, 80- och 90-talen lovade att denna fantastiska teknik som skulle revolutionera spelandet och under de senaste åren har den verkligen börjat uppfylla det löftet med den snabba utvecklingen av VR-teknik.



Ett av de största problemen med det är att VR är en i sig en ensam upplevelse. När headsetet väl kommer ner är du ganska mycket isolerad från din miljö och alla andra människor.



Det behöver dock inte vara så. Navrtar i samarbete med Vicon använder toppmodern platsbaserad VR-teknik för att få dig upp från soffan och föra dig och dina vänner tillsammans in i spelvärlden.



Navrtar är en gratis roaming VR-arkad och bar där du och upp till fyra vänner får arbeta tillsammans för att överleva ett zombieangrepp, bekämpa en utomjordisk invasion eller stoppa och bankrån.

canelo vs kovalev brittisk tid

Även efter att du har spelat kan du luta dig tillbaka i baren, diskutera dina poäng och få förloraren att köpa den första omgången drinkar.

Att ta på mig headsetet, ryggsäcken och pistolen fick mig att känna mig som en Ghost Buster

Att ta på mig headsetet, ryggsäcken och pistolen fick mig att känna mig som en Ghost Buster (Bild: Navrtar)



Ealing Broadway i västra London är för närvarande den enda platsen i Storbritannien. Vid första anblicken ser Navrtar ut som en vanlig bar med svarta väggar och neonblå belysning som ger den en lite sci-fi-känsla. Men det finns mycket mer med denna plats eftersom det också är det närmaste Star Treks holodäck jag någonsin har upplevt.

VR Arcade är ett holländskt företag som utvecklar spelen och har flera platser i Nederländerna. De har tagit över sin expertis till Storbritannien för att skapa den första gratis roaming VR och Bar-upplevelse.



En session på Navrtar varar i sextio minuter och detta inkluderar trettio minuter med mindre VR-minispel för att vänja dig vid grunderna för att titta och röra dig i en simulerad miljö.

Den första är en enkel undervattensupplevelse kallad The Blu där du ser dig omkring och njuter av vattenmiljön. Detta följs av Longbow VR från Valve’s The Lab. För detta använder du dina händer för att sikta och avfyra en virtuell båge mot små angripare i ett roligt tornförsvarsspel.

Det sista minispelet heter Richie’s Plank Experience, det här innebär att du kliver ut ur en hiss på en planka som är 80 våningar hög. En riktig planka är under dina fötter och detta underlättar känslan av nedsänkning och stör verkligen dina sinnen. Det här spelet är inte för dem som är rädda för höjder, och även om det låter enkelt har jag sett det här spelet reducera vuxna till en skakig röra.


Vicon är ett trettiofem år gammalt brittiskt företag vars motion capture-teknik och platsbaserade virtual reality-mjukvara gör Navrtar möjligt. Vicons Origin virtual reality-spårningssystem är toppmodernt och otroligt noggrant när det gäller att spåra våra rörelser såväl som vart du riktar din skottlossning.

Låt inte leenden lura dig, vi är kallblodiga mördare! (Bild: James Ide)

tia survival of the fittest

När jag först gick in på ett undangömt separat område, cirka 4500 kvm, blev jag förvånad över hur stor den var och jag kunde se kameror i taket för att spåra våra rörelser.

På den bakre väggen bredvid skärmen som visade våra namn fanns en ryggsäck, headset och ett naturligt sci-fi-gevär. Vår guide - kallad en Navrtar - hjälpte oss sedan att fästa utrustningen och talade oss igenom den enkla installationen. Inget av kitet var för skrymmande eller tungt och tillät fortfarande en bred rörelse.


Under tiden visade skärmar i baren våra poäng, platser och vad vi såg i spelet.

Tre huvudhändelser

Utöver de uppvärmda enstaka minispelen finns det tre unika co-op-scenarier att välja mellan och de varierar i komplexitet men alla är väl värda ett försök.

Apokalyps

Apocalypse är en lagbaserad zombieskjutare. Du och ditt lag håller stånd mot vågor av odöda som försöker slita isär er. Huvudbilder gör hela skillnaden och att vara medveten om hur mycket ammunition du har, eftersom omladdning tar tid och gör dig försvarslös. Det betyder att ditt team måste täcka dig, och du måste också vara uppmärksam på din miljö eftersom döden kan komma från alla håll

var kommer flygmyror ifrån

Alien invasion

Det här spelet är mer taktiskt eftersom du och dina vänner behöver skydda en drönare samtidigt som de avvisar en fientlig utomjordisk invasion. Utomjordingar skjuter sprängare mot dig och gömmer sig smygande för att snika av ditt lag en efter en. Du måste röra dig mer och använda skydd och lagarbete för att övervinna detta hot.


Kupp

Till sist rånet ett escape room-scenario som kräver problemlösningsförmåga. Du spelar rollen som polis vid ett bankrån. det är definitivt svårare än de andra två, som ett escape room i VR.

Vicons toppmoderna spårningsteknik är felfri

Vicons toppmoderna spårningsteknik är felfri (Bild: Navrtar)

Spelen är väldigt roliga och beroendeframkallande, det är också överraskande efter en kort stund du anpassar dig till den simulerade miljön och du slutar stå still. Du hittar dig själv ducka, väva och flytta till säkrare positioner samtidigt som du samordnar med ditt team för att maximera din effektivitet.


Sessionerna kostar £40 per person men när jag var där såg jag flera kampanjer och erbjudanden för att locka dig tillbaka, så det är alltid värt att titta på hemsida . Drycker var rimligt prissatta för London med sprit för £3,50 och öl för £4,40, jag kedjade energidrycker i fåfängt hopp om att det skulle ge mig snabbare reaktioner. Det gjorde det inte.

Spelen är lämpliga för åldrarna 13 och uppåt men alla barn måste åtföljas av en vuxen.


Det var bara några få mindre problem jag märkte och ingen var tillräcklig för att minska min njutning. Det är viktigt att notera att det kan bli tröttsamt att bära med sig all utrustning samtidigt som man rör sig mycket så småningom om man spelar flera pass i rad.

Jag märkte några mindre grafiska problem med apokalypsspelet, zombies och vapen som klippte sig genom väggar och golv eller några modeller som inte faller till golvet vilket är förståeligt med tanke på hur många odöda fasor som fanns på skärmen samtidigt.

är survival of the fittest på ikväll

Också vissa zombies skulle inte falla till marken när de en gång dödades och bara stod upprätt, vilket innebar att jag fortsatte att skjuta på dem långt efter att de är döda, och det är vad jag skyller på mitt låga resultat.


Det kan vara svårt att höra dina lagkamrater med headsetets högtalare som täcker dina öron och så mycket som händer, flera gånger blev det svårare att använda någon taktik eller urskilja exakt vad som sades.


Jag önskar att det fanns fler olika spel att prova som någon form av dödsmatch samt några ostridiga spel. Men jag är säker på att fler spel kommer att läggas till.


Senaste spelrecensioner

Spelen var riktigt roliga och med den otroligt exakta tekniken gjordes det till en sömlös upplevelse. Med hjälp av vår Navrtar-guide och introduktionssessionen innebar det att det är väldigt lätt för nykomlingar att hämta.

Med engagerande spel är Navrtar något värt att träffa vänner och prova även om de inte är spelare, jag ser fram emot mina återbesök och kan inte vänta på att se vad de lägger till i framtiden.


Oavsett om du är en VR-veteran eller en nybörjare är Navrtar en riktigt rolig dag med vänner och ett fantastiskt äventyr.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: