NASA delar ett fantastiskt foto av Jupiter och Saturnus som stiger bortom 'Alien Throne Rock'

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

NASA har släppt en otrolig bild av Jupiter och Saturnus som reser sig bortom New Mexicos 'Alien Throne Rock'.



när kommer iphone 6 ut i Storbritannien

Det fantastiska fotot togs av fotografen Marcin Zając och har visats som NASA 's Astronomy Picture of the Day.



NASA förklarade: Vilka planeter är de bakom den ovanliga klippspiran? Saturnus (nedre till vänster) och Jupiter.



Denna månad, efter solnedgången, är den ljusa planetariska duon ganska framträdande mot sydost.

Nu kanske din syn på vårt solsystems största planeter inte inkluderar en pittoresk hoodoo i förgrunden, eller det spektakulära centrala bandet på vår Vintergatans galax i bakgrunden, men borde vara ganska iögonfallande ändå.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Fotot är en sammansättning av på varandra följande förgrunds- och bakgrundsexponeringar tagna i slutet av maj i Ah-Sh-Sle-Pay vildmarken i San Juan Basin i New Mexico.



mel b och eddie murphy

NASA tillade: Klippspiran, informellt kallad 'Alien Throne', är cirka 3 meter hög.

Enligt NASA kommer Saturnus och Jupiter att förbli synliga tillsammans efter solnedgången i flera månader, så se till att hålla ett öga mot himlen!



Det vackra fotot togs i Polen av fotografen Jarek Oszywa och har presenterats som NASA:s Astronomy Picture of the Day (Bild: Jarek Oszywa)

NASA Astronomi Dagens bild

Det fantastiska fotot kommer strax efter att NASA presenterade ett vackert foto av kometen NEOWISE, taget av fotografen Jarek Oszywa.

NASA förklarade: För det första var tusentals stjärnor synliga med många av de ljusaste imponerande blå. Därefter kunde flera rödglödande nebulosor urskiljas, inklusive Kaliforniennebulosan längst till höger, och ovanför den, Heart and Soul-nebulosorna.

Men den verkliga anledningen till att trotsa det lokala djurlivet var Comet NEOWISE, synlig till vänster. I den utvalda kompositen med lång varaktighet som togs förra veckan, pekar Comet NEOWISEs blåglödande jonsvans rakt uppåt, bort från den uppgående solen, medan den solreflekterande stoftsvansen går åt höger.

vad betyder 128
Mest lästa
Missa inte

Se Även: