Motorola Sphere+ recension: En bra idé som lider av plastkvalitet

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Oavsett om vi gillar det eller inte, flyttar smartphones bort från det pålitliga 3,5 mm hörlursuttaget.



spegel trädgård erbjuder co uk

Apple, Google och Motorola har alla lämnat kontakten på sina flaggskeppstelefoner och andra kommer säkert att följa.



Så om du inte vill ha med dig donglar hela dagen, måste du ta ett par trådlösa burkar. Det finns redan massor av alternativ där ute, men Motorola gör något lite annorlunda med Sphere+.



Skapad av tillverkningsföretaget Binatone som licensierar Motorola-namnet Sphere+ är en allt-i-ett kombination av Bluetooth-högtalare/hörlurar .

Tanken är att du kan lyssna genom högtalaren och sedan bara ta tag i hörlurarna när du behöver röra på dig och fortsätta upplevelsen.

Det är en bra idé och det fungerar ganska bra i praktiken, men det finns ett par problem.



Design

Design är lite av ett tveeggat svärd här. Även om formen och utförandet är bra, lämnar byggkvaliteten mycket övrigt att önska.

Basenheten på 16 W är ungefär lika stor som ett bowlingklot - ser lite ut som en modell Death Star - och hörlurarna över örat sitter snyggt ovanpå. Högtalaren fungerar som en laddningsdocka som kommer att pressa upp hörlurarna när de inte används. Det finns en AUX-ingång på baksidan om du inte vill använda Bluetooth och precis som hörlurarna har högtalarenheten en inbyggd mikrofon som kan användas för samtal.



När det kommer till hörlurarna har Binatone helt klart influerats av Beats by Dre-stilen. De är böjda och tjocka och, tyvärr, helt för plastiga. Även om detta betyder att de är ganska lätta under långa lyssningsperioder, betyder det också att de inte känns särskilt premium för en gadget kostar £180 .

Utsidan av den högra öronkåpan har knappkontroller för att spela och pausa, acceptera ett telefonsamtal eller höja och sänka volymen. Hörlurarna kommer också att fällas ihop för att förbättra portabiliteten.

Binatone citerar en 20-timmars speltid på en enda laddning som jag fann vara ungefär på punkt. Högtalarna är vattentäta, så oroa dig inte för att fastna i regnet men jag skulle inte ha dem i duschen.

Ljud

Du kan förlåta nästan allt som har med hörlurar att göra så länge ljudet de producerar är bra. Och jag upptäckte att Motorola Sphere+ höll upp den delen av köpet ganska bra. Högtalaren är tillräckligt hög utan att förvränga tonen.

Den ger ut ett varmare ljud som jag också hittade med hörlurarna. The Sphere+ var som bäst med gitarrledd jazz- och rockmusik snarare än klagan från synthbaserade elektroniska eller poplåtar.

En viktig del av trådlösa hörlurar och högtalare är Bluetooth-anslutningen och jag är glad att kunna rapportera att Sphere+ inte tappade signalen även när jag testade den till längden av dess 20-meters räckvidd. Du måste para ihop din telefon separat med både högtalaren och hörlurarna så att den ena kan plocka upp den när den andra inte används.

Slutsats

Sphere+ erbjuder ett välsmakande litet ljudpaket för alla som vill gå över till trådlöst.

natalie richardson kieran richardson

Den har sina brister - byggkvaliteten är inte så bra och Bluetooth-högtalaren är inte lika bra som den utmärkta UE Boom 2 . Men att kombinera hörlurar och en bashögtalarenhet är en bra idé.

Om du är ute efter en allt-i-ett-lösning skulle detta göra en anständig utgåva för antingen en hem- eller kontorsinstallation. Varken hörlurarna eller högtalaren häpnar av sig själva men att kombinera de två ger Motorola Sphere+ ett unikt försäljningsargument när vi tar oss längre in på trådlöst territorium.

Du kan köpa Motorola Sphere+ här.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: