Moto G5 Plus recension: En budgettelefon som slår långt över sin vikt

Motorola, Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Selected StarVald stjärnaVald stjärnaVald stjärnaOvalda stjärna

Moto G -serien har ristat en nisch som en av de bästa budgettelefonerna på marknaden, men årets uppdatering tar saker och ting på ett snäpp.



Medan tidigare modeller har presenterat en grov och klar prisvärd handenhet som precis får jobbet gjort, syftar G5 Plus till att erbjuda en budgettelefon med en förstklassig glans som inte tvingar dig att kompromissa.



Men i spåren av andra billiga alternativ från OnePlus, ZTE och Huawei, har Moto lyckats producera en budgettelefon som slår över sin vikt? Och är det dags att överväga om du verkligen behöver släppa £ 800+ på en flaggskeppsmodell?



Design

Även om det här är en otrevlig telefon som inte kommer att vinna några designpriser, är det ett tydligt steg upp från tidigare Moto G-insatser.

Metallplattan ger känslan av en förstklassig handenhet, även om det gör det lite halt att hålla. Resten av handenheten är plast och den finns i två färger - en ganska för blingig guldversion och en mer reserverad grå.

fönsterisoleringsfilm argos

Även om den vanliga designen inte har en bländning av en iPhone eller en avancerad Samsung-enhet, finns det inget som kan stänga av dig för mycket här.



Visa

G5 Plus -skärmen är en av telefonens bästa funktioner. Skärmen är klar, skarp och ljus och har utmärkta prestanda från alla betraktningsvinklar.

Plusversionen kommer med en 5.2-skärm, som bara handlar om godis för icke-phablet-fans, som jag själv (precis som Donald Trump har jag inte välsignats med stora händer).



För att hjälpa dig att maximera skärmstorleken kan du byta de vanliga skärmknapparna på skärmen för fingeravtrycksskannern. Genom att svepa och dubbelklicka på den avlånga sensorn under skärmen får du den lite mer fastigheter som gör skärmen perfekt för den vanliga mixen av spel, visning och sociala medier som du behöver från en enhet.

programvara

G5 Plus kör Android 7.0 Nougat ur lådan, medan Motorola fortsätter att erbjuda en av de renaste Android -upplevelserna utanför Googles egen Pixel -telefon.

Vad Moto tar med till festen är deras utmärkta anpassningsalternativ, inklusive Moto -åtgärder som gör att du kan slå på kameran med en vridning av handleden eller aktivera facklan med en karatechopp. Dessa är alla verkligen användbara funktioner när du börjar använda dem, inte gimmicks som du försöker en gång och glömmer bort.

Det enda potentiella bekymret här är att Motorola har blivit sena med sina programuppdateringar på äldre modeller sent, vilket innebär att du kan vänta när Android 8.0 släpps senare i år.

Kamera

Ett område där budgettelefoner ofta brister - Moto G4 -serien ingår - är med kameran.

Om du är ute i goda ljusförhållanden finns det mycket att älska med den 12MP bakre kameran, vilket verkligen är bättre än de flesta telefoner i den här klassen.

Men kom på natten, eller när du går inomhus kommer det att börja kämpa och kasta upp mjuka snaps. Men med tanke på det pris du betalar är det orealistiskt att förvänta dig en branschledande kamera, så vi ger det ett pass här.

är myra hindley fortfarande vid liv

Batteri-liv

G5 Plus har ett 3000 mAh batteri som lovar ett liv hela dagen och levererar igen här, vilket ger dig fem eller sex timmars screentime under en dag.

Skulle du komma loss kan den medföljande TurboPower -laddaren leverera sex timmars laddning på 15 minuter - en oerhört användbar funktion, att det igen är något du kommer att använda om och om igen.

Specifikationer

Budgettelefoner kommer ofta att lossna här, med avmattningar och stammande prestanda är kompromissen för att hålla kostnaderna nere.

Och även om G5 Plus inte har den senaste kretsuppsättningen eller de mest kraftfulla specifikationerna, kunde den hantera allt jag kastade på den med väldigt lite avbromsningar när det gäller daglig användning.

Video, musik och spel spelas alla utan problem eller eftersläpningar, vilket gör att du undrar om du verkligen behöver plaska ut på en enhet som är tre gånger priset.

Den levereras med 32 GB inbyggt minne, men ett MicroSD -kort kan läggas i din enhet, vilket innebär att lagring inte är ett problem.

Pris och utgivningsdatum

Här är det bästa med Moto G5 Plus - priset. Handenheten kommer bara att ge dig tillbaka £ 249, ett absolut fynd, med tanke på prestanda.

bästa budget surfplattor 2016 Storbritannien

Det är ute nu från Carphone Warehouse och Motorolas webbplats.

Dom

Om du letar efter en budgettelefon som slår långt över sin vikt, så är det här telefonen för dig.

G5 Plus erbjuder utmärkt prestanda, utmärkt batteritid, en tillfredsställande kamera och en ren version av Android med minimala, men användbara tweets från Motorola.

När det gäller den dagliga användningen är det liten skillnad mellan detta och en avancerad enhet, vilket betyder att Moto G-serien fortfarande är det bästa budgetutbudet som finns.

Se Även: