Bostadsmäklaravgifterna förklaras: provision och kostnader att se upp för

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Generiska händer med pengar

Det finns inget som heter gratis inteckning(Bild: South Wales Echo)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



En kvalificerad hypoteksrådgivare - även känd som en inteckningsmäklare - kan hjälpa dig att hitta en inteckning med låga räntor som passar din ekonomi och vägleda dig genom pappersarbetet.



gary lineker ben stokes

Och i en tid när långivare skärper sina regler kan en bra bolånerådgivare också hjälpa dig att hoppa igenom ringarna. I vissa fall hittar de inteckningar för dig som du inte kan ansöka om direkt.

Men hur bra din hypoteksrådgivare än är, de gör det inte gratis. De kan hjälpa dig att spara pengar på längre sikt, men det är viktigt att du vet vad du betalar dem.

Du kan söka efter hypoteksrådgivare i katalogen Opartisk . Vi har också tips om hur man jämför dem här .



Hur betalas en inteckningsmäklare?

Se till att du klockar på hur många timmar du debiteras för

I genomsnitt betalar du 500 £ för en mäklare för att ordna din inteckning. Men olika företag tar betalt på olika sätt:



  • Fast avgift. Din rådgivare kommer överens om att ordna din inteckning för en fast summa pengar. Detta bör avtalas skriftligen så att det inte finns utrymme för tvist.

  • Timtaxa. Vissa rådgivare tar betalt per timme. Se till att rådgivaren ger dig en uppskattning av hur lång tid arbetet kommer att ta.

  • Provision. Om en hypoteksrådgivare är 'avgiftsfri' kan de få betalning i form av provision från långivaren. Se till att du frågar om det direkt i början så att du inte kan vilseledas.

  • Procentsats. Vissa rådgivare tar ut en procentandel av din inteckning. Om du till exempel godkänner en avgift på 1% för en inteckning på 300 000 pund blir avgiften 3 000 pund. Vissa rådgivare kommer att begränsa avgifterna till en viss procentsats.

  • En kombination. Vissa rådgivare tar ut avgifter men får fortfarande provision. Andra kommer att ta ut avgifter, men går med på att begränsa dem till en procentandel av inteckningen.

Läs mer

Hus
Hypoteksförmedlare Råd Ingen insättning? Inga problem. Första huset kl 19 Hur delat ägande fungerar

Du bör kunna hitta information om betalning från inteckningsmäklarens villkor. Du bör också få ett dokument i början som förklarar de viktigaste fakta och kostnader.

Övriga avgifter

När du tar ett bolån måste du också betala avgifter till långivaren. Dessa varierar, men kan inkludera arrangemangs-, boknings- och värderingsavgifter. Pengarådgivningstjänsten har en hjälpsam guide om hela sortimentet här .

Måste jag betala alla dessa inteckningskostnader i förskott?

Kan du minska de månatliga betalningarna på ditt hem?

Du kommer att ha mer pengar att spendera på längre sikt om du betalar avgifterna i förväg (Bild: PA)

Du kanske kan lägga till några av dessa avgifter till inteckningen. Detta kan spara dig att betala på en gång - men det har en stor nackdel. Du kommer då att betala ränta på avgifterna OCH din ursprungliga skuld.

Du kan sänka avgifterna genom att ta en långfristig inteckning, till exempel en fem- eller tioårig fix. Du kan läsa mer om fördelarna och nackdelarna med att fixa här.

Se Även: