Morrisons börjar ransonera artiklar när andravågens panikinköp träffar stormarknader

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

Morrisons har återinfört sina lagringsgränser(Bild: REUTERS)



Morrisons har blivit den första stormarknaden som återinför ransoneringsgränser när antalet coronavirus fortsätter att öka i Storbritannien.



Detaljhandelsjätten sa att nya & apos; tre per person & apos; gränsen gäller nu för populära föremål inklusive rengöringsprodukter och toalettrulle.



Kedjan, som uppmanade kunderna att inte få panik-köp tidigare i veckan, sa att restriktionerna kommer att gälla för ett fåtal produkter & apos;

'Vi inför en gräns för ett litet antal viktiga produkter, till exempel toalettrulle och desinfektionsmedel', säger en talesman för Morrisons till ITV News.

'Vår lagernivå av dessa produkter är bra, men vi vill se till att de är tillgängliga för alla.



conor mcgregor-kampen inställd

”Det finns ingen anledning att köpa mer än du brukar.

'Jag vill försäkra dig om att våra butiker är fullt utrustade och ber dig fortsätta att handla med omtanke.



'Vi har varit öppna för våra kunder under hela pandemin och kommer att fortsätta att ha dagliga leveranser, ofta flera gånger om dagen, för alla våra produkter.'

Nära tomma hyllor vid ett Morrisons -filial i Leicester när regeringen introducerar en & apos; kretsbrytning & apos; nedstängning (Bild: Sarah Milnes / SWNS.com)

Tescos vd Dave Lewis sa att panik-köp är onödigt & apos; på onsdagen och tillade att det ”skapar en spänning i leveranskedjan” som lätt kan undvikas.

Det kom när Asda tillkännagav planer på att rekrytera 1 000 nya säkerhetsmarscher för att tillhandahålla färdigt sanerade korgar och vagnar till shopparna och påminna dem om att bära ansiktsmasker medan de handlar.

De som dyker upp utan mask kommer att erbjudas ett paket engångsartiklar som de kan betala för i sin butik.

Samtidigt sa Aldi -chefen Giles Hurley kunderna att 'handla betydligt' i en varning i veckan.

'Det finns ingen anledning att köpa mer än du brukar göra', skrev han i ett mejl till kunderna.

Hyllorna lämnades helt tomma i mars efter att hushållen gick in i shoppingöverdrivet (Bild: Birmingham Mail)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Jag vill försäkra dig om att våra butiker är fullt utrustade och ber dig fortsätta att handla med omtanke.

'Vi har varit öppna för våra kunder under hela pandemin och kommer att fortsätta att ha dagliga leveranser, ofta flera gånger om dagen, för alla våra produkter.'

Medan stormarknader säger att det ännu inte finns några tecken på panikinköp, ökade försäljningen av toalettrullar med 23% under den senaste veckan, enligt en leverantör till större stormarknader, medan shoppare också har hämtat extra burkvaror, pasta och smärtstillande tabletter sedan helgen.

greg davies liz kendall

I mars lämnades hyllor avskalade på burk, toalettrulle och torkad pasta efter att Storbritannien gick in för att stänga av.

Med branschen ivriga att undvika en upprepning i höst har British Retail Consortium uppmanat kunderna att inte ändra sina köpvanor.

Andrew Opie från British Retail Consortium berättade för NEWSAM Money: ”Stormarknader har infört en rad säkerhetsåtgärder för att skydda personal och kunder.

'Vid framtida avstängningar uppmanar vi konsumenterna att vara hänsynsfulla och handla mat som de brukar göra under denna svåra tid.'

Se Även: