Morrisons och Co-op-kunder debiteras två gånger eftersom butiker drabbas av kortbetalningsavbrott

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

En kund lägger en plastpåse i en shoppingvagn på en Morrisons

Betalningsleverantören ACI sa att det fungerar 'så snabbt som möjligt' för att åtgärda ett problem som påverkar kortbetalningar i butiker(Bild: GETTY)



Kunderna på Morrisons och The Co-op hävdar att de har lämnats ur fickan efter en glitch i butiken som gjorde att hundratals människor inte kunde betala för varor med kort-och debiterade vissa kunder två gånger.



Betalningsleverantören ACI - som hanterar transaktioner för båda butikerna - sa att det arbetar 'så snabbt som möjligt' för att åtgärda ett problem som påverkar kortbetalningar i filialer över hela landet.



Frågan började på söndagen, när långa köer sågs utanför Co-op närbutiker mitt i snön, och kunderna uppmanades att betala med kontanter.

Men problemet verkar vara pågående med kunder som besöker sociala medier för att klaga på situationen.

Har du påverkats av detta? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Morrisons och Co-op-kunder debiterade två gånger & apos; som betalningsfel fortsätter i butiker

Personalen har informerat vissa kunder om att problemet pågår (Bild: Getty)

I vissa fall säger kunderna att de har debiterats två gånger på grund av avbrottet.



adam johnson skolflicka bild

'Jag föreslår att du kontrollerar ditt avvisade kort eftersom mitt partners kort fick avslag i Morrisons igår kväll men de tog faktiskt pengarna och vi debiterades två gånger !!'

'Debiteras två gånger för min £ 65 butik på @Morrisons igår, tack vare kortmaskinfelet. Fick ett avvisat kvitto, så jag hoppas att jag kan få en återbetalning på detta, men det har träffat mitt tillgängliga saldo i min bank.

En annan sa: ' @Morrisons Jag har ett transaktionsproblem. Jag var i butiken igår och har betalat för samma butik två gånger eftersom det var problem med kortmaskinerna och det har tagits från min bank två gånger. Snälla kan någon DM mig. '

ACI, som tillhandahåller handläggning av betalningar i realtid för detaljhandlarna, sa: ”De aktuella IT-frågorna påverkar kortbetalningar hos Co-op och Morrisons och vi arbetar nära IT-teamet hos båda partnerna för att lösa problemet så snabbt som möjligt. Vi ber kunderna om ursäkt för eventuella besvär. '

'Vi har upplevt vissa tekniska problem med våra kortbetalningar och arbetar hårt för att lösa detta så snabbt som möjligt', förklarade en talesperson för Morrisons.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

mcdonalds monopoly sällsynta pjäser 2019

'Vi beklagar eventuella besvär detta kan ha orsakat.'

En talesman för samarbetet sa: 'Vår betalningsbehandlingsleverantör arbetar med att korrigera ett intermittent problem som har hindrat ett mycket litet antal kundtransaktioner från att behandlas.

Morrisons och Co-op-kunder debiterade två gånger & apos; som betalningsfel fortsätter i butiker

Det kommer eftersom många kunder uppmuntras att betala med kort för att minska spridningen av Covid -viruset (Bild: Getty)

'Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.'

En MP sa att problemet avslöjade riskerna med att låta kontantanvändning 'vissna'.

Skuggans ekonomiska sekreterare för finansminister Pat McFadden sa: 'Detta visar farorna med att låta kassanätet bara vissna bort när användningen minskar.

”Regeringen lovade lagstiftning för att säkra rikstäckande tillgång till kontanter för ett år sedan. Det har inte förts fram. '

Gareth Shaw, konsumentexpert på Who ?, sa: ”En minskning av detaljhandlarna som accepterar kontanter under pandemin har kombinerat med utbredda bankkontor och bankautomatstängningar för att driva Storbritanniens redan sköra kontantsystem ännu närmare randen av kollaps.

'För att undvika att stänga av miljoner människor från deras föredragna betalningsmetod måste regeringen snarast införa den lagstiftning som utlovades i förra årets budget och industrin måste förbinda sig att stödja det befintliga kontantnätet tills ett nytt system är på plats.'

Jag har åtalats två gånger - vad ska jag göra?

Morrisons och Co-op-kunder debiterade två gånger & apos; som betalningsfel fortsätter i butiker

Din bank eller byggförening kan eventuellt återbetala dig (Bild: Bloomberg via Getty Images)

Om du har debiterats två gånger, kontakta butiken direkt för att begära full återbetalning.

Du måste visa bevis på detta, till exempel ett kontoutdrag eller kvitto på de misslyckade transaktionerna. Dessa borde säga & apos; avbrutet & apos; eller & apos; & apos; ogiltig på dem. Om återförsäljaren vägrar att utfärda en återbetalning kan du lämna ett formellt klagomål eller komma i kontakt med en tvistlösningstjänst som Resolver.co.uk.

Du kan också kräva återbetalning från din kreditkortsutgivare eller bank/byggförening.

hugh hefner och crystal harris

& apos; Återkrav & apos; låter dig kräva återbetalning för misslyckade transaktioner från din bank direkt. Du måste gå online och ta upp ett ärende inom 120 dagar för att utlösa det. Om det lyckas frysas pengarna tillbaka till ditt konto.

Du måste tillhandahålla så mycket bevis som möjligt för att bevisa ditt köp (eller misslyckades) - till exempel fotografier eller kvitton som bevisar att kortbetalningen misslyckades.

Om du betalade med ett kreditkort kan du göra ett 75 § -anspråk om köpeskillingen för dina varor var minst £ 100,01.

Det spelar ingen roll om du lägger mindre än detta på ditt kort - du är täckt så länge en del av betalningen gjordes på kredit.

Du har upp till sex år på dig att göra anspråk, så det här är en praktisk sista utväg om du befinner dig ur fickan utan någon upplösning i sikte.

Se Även: