Mer än en miljon kreditkorts kunder får i genomsnitt £ 140 ersättning - som kvalificerar sig för kontanter

Kreditkort

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla med ett Vanquis -kreditkort från 2003 till 2014 kan stå i kö för sin andel på häpnadsväckande 168 781 000 pund i ersättning.



Nyheten kommer efter att kreditkortsleverantören fick böter på nästan 2 miljoner pund av Financial Conduct Authority för att inte ha nämnt att den tog ut ränta på sin återbetalningsalternativsplan (ROP).



Vanquis misslyckades med att se till att kunderna informerades om hela kostnaden för ROP när det erbjöds kunderna, säger Mark Steward, verkställande direktör vid FCA.



'De flesta Vanquis -kunder valde ROP för att hjälpa till att hantera sin kredit utan att i stället inse att produkten kan leda till att deras skuldsättning ökar.'

'Kunderna har rätt att få all relevant information när de erbjuds finansiella produkter. Det här var mycket allvarliga överträdelser. '

Vad de gjorde fel

De glömde nämna en mycket viktig sak (Bild: Getty)



emma mcvey mario falcone

Mer än en miljon kreditkortskunder är på väg att få tillbaka några av sina kontanter (Bild: PA)

Vanquis lanserade ROP i eller runt juni 2003. För 1,29 pund i månaden för varje 100 pund lån som det gav kunderna flexibilitet i sina återbetalningar.



Detta inkluderade en 2-årig återbetalningsstopp om du förlorade ditt jobb, blev sjuk, tog mammaledighet eller pappaledighet eller ens blev utvald till juryn.

vilka homebase-butiker stänger 2018

Planen gav dig också möjlighet till en månads betalningssemester varje år, påminnelser om återbetalning av sms och kreditgränsvarningar och en 'livlina' -tjänst där du inte skulle ta ut avgifter om du missade en och annan betalning.

(Bild: Publicity Free Pic)

Vanquis erbjöd ROP till kunderna när de ringde Vanquis för att aktivera sitt kreditkort.

Det ringde också till sina kunder senare som inte hade valt att använda tjänsten när de öppnade sitt kort.

chanelle hayes lösa kvinnor

Cirka 1,2 miljoner människor anmälde sig till tjänsten.

Problemet? De nämnde inte att ränta debiterades £ 1,29.

'Vi accepterar att vi inte har varit tillräckligt tydliga tidigare och vi borde ha gjort det bättre för våra kunder som vi ber om ursäkt för', säger Vanquis i ett uttalande till kunderna.

”Det som är viktigt för oss nu är att vi gör saker rätt. Vi kommer proaktivt att återbetala alla drabbade kunder. '

Läs mer

Dina rättigheter...
Vad händer om du missar ditt flyg Dina rättigheter som patient när du använder A&E Hur man skriver ett vinnande klagomål Misstänkta affärer - lagen om du köper den

Vem får pengarna tillbaka

Vanquis har gått med på att betala tillbaka denna ränta till alla ROP -kunder från juni 2003 till 31 mars 2014.

Systemet kommer att resultera i att uppskattningsvis 168 781 000 pund återbetalas till 1,2 miljoner nuvarande och tidigare kunder. Det är i genomsnitt £ 140 vardera, även om beloppet du får varierar beroende på hur mycket ränta du debiterades.

Kunder som är berättigade att få återbetalningar kommer att falla i en av fyra kategorier som

hur gammal är bruce forsyths fru
  • Kunder med öppna Vanquis -konton
  • Kunder med stängda Vanquis -konton. Dessa konton kommer antingen att vara i god ordning (det vill säga ingen skuld är skyldig Vanquis) eller stängas och regleras mellan Vanquis och kunden
  • Tredje parts hanterade konton som innehas inom Vanquis. Dessa kunder behåller inte sina kreditavtal och har ingått någon form av skuldarrangemang med en tredje part som övervakar arrangemanget
  • Kunder vars skuld har sålts till en tredje part, till exempel ett inkassobyrå

Läs mer

Fler konsumenträttigheter förklaras
Långsamt - eller obefintligt - bredband Betald semesterrätt Flygförseningskompensation Leveransrätt - få tillbaka dina pengar

Vad du behöver göra

Vanquis har gått med på att betala tillbaka pengar till alla som tog ut sin ROP -produkt.

För personer som fortfarande har ett Vanquis -kort kommer de i många fall helt enkelt lägga till pengarna på ditt konto.

För personer som inte längre har ett aktivt kort kommer de att skriva till dig eller kontakta dig på det senaste telefonnumret de har.

Du kan se mer information på deras ROP -sida här .

Se Även: