Moonlighter recension: Ett förtjusande pixelkonstberoende som kryssar i de rätta rutorna

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter den första releasen på Xbox, PS4 och PC i maj, har action RPG Moonlighter äntligen kommit till Nintendo Växla .



Utvecklad av Digital Sun spel sätter dig i Wills skor, en butiksägare som drömmer om att bli en hjälte i en stad som heter Rynoka. Detta knyter an till Moonlighters huvudkoncept, som är att låta dig sköta din butik på dagtid och sedan, när solen går ner, ge dig ut på en fängelsehåla-krypande jakt efter byte som du sedan kan sälja i din butik.



katie pris porr idol

AI-karaktärer kommer in i din butik och reagerar på de priser du anger. Du kan sedan justera priserna på dina varor om de är för höga eller låga. Du måste då hantera kassan och kontrollera att ingen stjäl alla prylar som du arbetat så hårt för att få tag i under ditt nattliga äventyr.



Handlingen i Moonlighter är solid och rolig

Oroa dig inte för att glömma hur mycket du sålt något för tidigare, eftersom du har en praktisk dagbok som uppdateras varje gång du säljer en vara. Ändå fann jag mig själv ibland med ett anteckningsblock som bara antecknade bitar.

Som en del av spelets underbara historia - mestadels förmedlad i konversationer med NPC:er och i anteckningar som finns i fängelsehålor - har du i uppdrag att uppgradera staden genom att lägga till bekvämligheter som en dryckesbutik och få bosättningen att blomstra.



På äventyrssidan består själva fängelsehålorna av 3 nivåer var och en slutar med en bosskamp. Dessa katabomber är fyllda med fiender att besegra och skatter som ska plundras. Varnas för att om du dör förlorar du allt byte du lyckades samla på dig, i typisk skurkaktig stil.

brandon flynn sam smith

Ställ in priser och stoppa tjuvar när du driver din butik på dagtid



De olika fängelsehålorna - Golem, Forest, Desert och Tech - har var och en sina egna unika fiender och ställer till olika utmaningar. De genereras procedurmässigt så att de är olika varje gång du spelar, vilket håller dig på tårna. Om du börjar bli för bra för en fängelsehåla kommer att gå vidare till nästa innebära en helt ny uppsättning faror.

nummer 333 betyder

Fängelsehålorna förändras också och blir svårare på natten men ger också bättre belöningar. Om du vill ha den där söta lansuppgraderingen från instans, kan du överväga att ge dig ut i dem efter mörkrets inbrott.

Det finns en stor variation av fiender och fängelsehålor

Allt detta hjälper dig att uppgradera din butik och tjäna mer pengar, vilket sedan hjälper dig att få bättre uppgraderingar. Denna enkla men beroendeframkallande spelslinga fick mig att komma tillbaka för mer. Som någon som redan lagt 40 - 50 timmar på PC-versionen var detta ett bevis på Moonlighters strama design och tilltal. Spelet har övergått bra till Nintendos senaste konsol, med den fantastiska pixelkonsten som verkligen dyker upp på Switch-skärmen.

Dom

Moonlighter är ett action-RPG-äventyr som rekommenderas starkt som är ett måste för genrefans med en Switch. Oavsett om du gräver djupt i butikens mekanik eller bara gör en snabb fängelsehålsrunda medan du är på tåget till jobbet, så tickar det i många av de rätta rutorna och ärligt talat ville jag inte att det skulle ta slut.

Plattform: Växla (version granskad), Xbox ett , PS4 och PC

Pris: £15,99 - £16,74

hundar och isbitar
Senaste spelrecensioner

Mest lästa
Missa inte

Se Även: