Monzo -kunder kommer snart att kunna betala kontant och checkar på posten

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Monzo har inga filialer och användare kan bara banka med smartphone -appen(Bild: Monzo)



Grundaren av den digitala banken Monzo har avslöjat att företaget är i samtal för att låta kunderna hantera sina pengar på postkontoret.



Tom Blomfield, som lanserade den mobila banken 2017, sa till parlamentsledamöterna att kunder snart kan sätta in och ta ut kontanter i postkontor i hela landet.



Det skulle gå i fotspåren till onlinekonkurrenten Starling bank som, trots att den bara är digital, redan låter kunderna hantera sina pengar på tusentals postkontor över hela landet.

Tom Blomfield, verkställande direktör för uppstarten, sa till Treasury Select Committee igår att kontanttransaktioner inte 'försvinner'.

Det följer en rapport i december där en av sex personer fortfarande litar på kontanter trots den snabba tillväxten av kontaktlösa och kortbetalningar.



Kunder i den östra Londonbaserade banken kan investera så lite som £ 10 eller så mycket som £ 2000 genom Monzo & apos; s app

Smartphonebanken Starling samarbetade med postkontoret i november förra året, vilket gjorde det möjligt för sina kunder att sätta in kontanter och checkar på något av postkontorets 11 500 brittiska filialer.



Enligt Monzos arrangemang skulle postverket erbjuda kunderna en tjänst att betala kontant mot en liten avgift.

- För de allra flesta andra tjänster föredrar våra kunder att använda en mobilapp som är öppen 24 timmar om dygnet, säger Blomfield.

I samma utskottsförhandling berättade bankdirektören för postkontoret Martin Kearsley för parlamentsledamöter att det var i diskussion med brittiska banker att omförhandla den tjänst det erbjuder dem och avslöjade att banktjänster är olönsamma.

Postkontoret behandlade 130 miljoner transaktioner förra året för kontantuttag och insättningar - ett antal som stiger när huvudgatan banker stänger sina dörrar för allmänheten.

Han sa till parlamentsledamöterna: 'Om du lägger hela kostnaden för att stödja vår kontantinfrastruktur relaterad till bankavtalet som vi har, är det inte lönsamt. & Apos;

Den konservativa parlamentsledamoten Nicky Morgan, som är ordförande i utskottet, uttryckte oro över att bankerna litade på att postkontoret 'tog upp svagheten' efter att filialer stängdes.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: