Mobila roamingfel som kan göra att du betalar £ 50 för ett enda foto på semestern

Mobiltelefoner

Ditt Horoskop För Imorgon

Även att bara använda telefonen för att navigera runt i en stad i några minuter kommer att kosta dig(Bild: Future Publishing)



Semesterfirare varnas för de små bokstäverna som kan få dem att ta upp hundratals pund i telefonräkningar när de kommer hem från länder utanför EU i sommar.



Resenärer som besöker Dubai kan till exempel debiteras så mycket som £ 50 för att skicka hem ett foto, enligt vilket ?.



Konsumentgruppen tittade på kostnaden för att använda data på 10 destinationer utanför EU och analyserade hur snabbt vanliga uppgifter kan ta ut avgifter utomlands på 13 mobiltelefonnät.

rag n bone man beth rooy

Undersökningen visade att en Virgin Mobile -kund i Dubai kan drabbas av en räkning för 52,70 pund - leverantörens dagliga datakapacitet - för att ta ett enda foto.

Fråga din leverantör vad som täcks och vad som inte är innan du reser eftersom du kan kvalificera dig för billiga - eller till och med gratis - tillägg (Bild: Getty Images)



Alla som har sin telefon inställd på att automatiskt ladda upp nya snaps till molnet kan upptäcka att den enkla handlingen att ta ett foto kan resultera i en rejäl avgift.

På samma sätt kan Plusnet -kunder som laddar upp ett enda 5MB -foto omedelbart nå sitt dagliga datakapital på £ 40 på alla tio populära destinationer i undersökningen - inklusive USA, Turkiet, Mexiko, Thailand och Australien.



BT Mobile -kunder skulle också riskera att nå sitt dagliga tak på £ 35 genom att ta ett enda foto i de flesta av dessa länder, även om detta var det lägsta taket för nätverken Vilken? tittade på.

taylor ward ashley ward

Streaming av en enda låt av Glastonbury -headliner Stormzy i Dubai kan sätta tillbaka Virgin Mobile -kunder med mer än £ 30 - tillräckligt för att köpa tre album värda musik från Google Play Music -butiken. Samma låt kan kosta mer än 20 pund med Plusnet i Turkiet och nästan 19 pund med Asda Mobile i USA.

Till och med några snabba blickar på Google Maps för en turist som försöker navigera sig runt i en ny stad eller semesterort kan visa sig förvånansvärt dyrt - med Asda Mobile -kunder debiterade £ 3,75 för fem minuter i USA och Plusnet -användare slog med £ 4 för lika lång tid i Turkiet.

Som? varnar också för dold bakgrundsdataanvändning, vilket kan leda till avgifter eftersom appar använder mobildata för att uppdatera, leverera aviseringar, synkronisera e -postmeddelanden och uppdatera sociala medier, även om de inte används direkt.

kommer det en värmebölja

För dem som vill använda dataroaming erbjuder många nätverk någon form av paket som är utformat för att minska roamingkostnaderna.

Detta är ofta det bästa sättet att undvika dolda avgifter, särskilt för personer som förväntar sig att använda sin telefon mycket - även om konsumenterna bör se upp för undantag i villkoren.

En man som använder en mobiltelefon

Jonglering: Studien visar att mer än två tredjedelar av britterna anser sig vara multitaskers med en del som använder en tredjedel av dagen på att försöka göra minst två saker samtidigt (Bild: PA)

Sedan 2017 har brittiska semesterfirare dragit nytta av EU: s vandring som hemma -regler - vilket innebär att de kan använda sina telefondata utan att behöva ta ut några extra avgifter i alla EU -länder.

anarkins söner spin off

Det är för närvarande oklart om detta avtal kommer att gälla efter Brexit - vilket innebär att turister i Frankrike, Spanien och andra semesterhotspots kan komma att återvända till enorma mobiltelefonräkningar.

Natalie Hitchins, Who ?, sa: ”Turister möter att drabbas av oväntade roamingavgifter i sommar - med till och med ett enkelt foto som har potential att slå en noggrant planerad semesterbudget ur kurs.

'Semesterfirare bör titta på roamingpaket som erbjuds av sina leverantörer innan de reser för att skydda sig mot stigande kostnader - eller för absolut sinnesro, överväga att stänga av data på sin telefon helt och hållet.'

Hur man undviker roamingavgifter

  • Slå på flygplansläge - Flygplansläge stänger av alla trådlösa anslutningar, inklusive din mobildata. Det kan stängas av när du slår på en trådlös anslutning (t.ex. wifi eller Bluetooth)

  • Se till att dataroaming är avstängd - vissa iPhone- och Android -enheter har en specifik inställning där du kan stänga av dataroaming

  • Stäng av & apos; autosynkronisering & apos; - Sök i inställningsmenyn efter en & apos; synkronisering & apos; sidan och se till att automatisk synkronisering är avstängd för att förhindra att appar uppdateras i bakgrunden. Vissa enheter låter dig också stänga av bakgrundsdata.

  • Be nätverket att blockera dataroaming - de flesta nätverk låter dig blockera dataroaming.

Se Även: