Miljontals människor i kö för nya PPI -utbetalningar tack vare beslut om dolda avgifter

Ppi

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer pengar kan komma din väg(Bild: Universal Images Group via Getty Images)



Miljontals människor kunde göra nya PPI -anspråk efter domstolsbeslut fann att även de som var nöjda med sin politik kunde vara skyldiga kontanter.



Tiotals miljoner PPI -policyer såldes till britterna under åren - ofta orättvist - kopplade till lån, kreditkortslån med mera.



Människor fick höra att PPI skulle täcka sina skuldbetalningar om de dog, blev sjuka eller funktionshindrade, förlorade jobbet eller inte kunde betala tillbaka skulden av en annan anledning.

storebror nomineringar 2014

Problemet var att det också fanns en rad undantag, vilket innebär att det såldes till människor som aldrig kunde göra anspråk på det, medan provisioner och vinster var höga.

År 2008 klev tillsynsmyndigheten in efter tusentals klagomål för personer som hade blivit sålda fel.



bästa budget smartphone uk 2017

Som ett resultat av felbehandling har mer än 35 miljarder pund under de senaste tio åren lämnats tillbaka i ersättning till felsålda kunder tack vare betalningsskyddsförsäkring.

Det var klart att sluta i augusti förra året, med en tidsfrist för krav, men nya domar innebär att ännu fler människor kan vara berättigade.



PPI -påståenden kan vara på väg att göra en comeback (Bild: Getty)

De nya fallen baseras på den provision som betalas till banker av försäkringsgivare, men inte avslöjas för kunder.

Kommissionen utgjorde mer än 95% av politikens kostnad i de allvarligaste fallen, rapporterar The Sunday Times.

Och det betyder att även om du inte misssålde policyn, eller redan har hävdat, kan du få en utbetalning.

Experter sa att nyligen gjorda krav mot banker kan innebära miljontals nya ersättningskrav, bland annat från personer som nekades betalningar, endast fick delvis återbetalning eller aldrig krävdes enligt det tidigare systemet.

Hittills har utbetalningar mest handlat om felförsäljning, snarare än provision (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Det beror på att kunderna enligt de gamla reglerna bara fick tillbaka halva provisionen som banken betalade, och dessa nya ärenden har fått domare att tilldela mycket mer.

545 nummer kärlek

NatWest förlorade ett fall tidigare i år - trots att det passerat den officiella kravfristen - när Karen Smith, 58, från Cornwall, fick en oönskad återbetalning från långivaren till ett värde av £ 529,80, vilket motsvarar 'en återbetalning av provision över 50% som debiteras PPI betalade premier '.

Eftersom hon inte visste att hon betalade provision tog hon NatWest till domstol och vann 1500 £.

Bodmin länsrättsdomare Jonathan Stone sa att banken 'inte lämnade någon information till fru Smith som skulle göra det möjligt för henne att urskilja att den skulle få provision', men den visste hur mycket provision den skulle få.

'' Ojämlikheten i kunskap var total och som ett resultat var förstås förhållandet orättvist '', tillade han.

michael jackson kemiskt kastrerad

NatWest överklagar beslutet.

En talesman för NatWest sa: 'Det här fallet är föremål för överklagande och därför skulle det inte vara lämpligt att kommentera ytterligare.'

Martin Richardson, från advokaterna MoneyPlus Legal, sa att nya fordringar mot bankerna kan uppgå till 'miljarder pund'.

Se Även: