Met Office förutspår datum för nästa värmebölja när afrikansk plume reser till Storbritannien

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Britter flockade till stränder och parker förra veckan när Storbritannien sjösade i en värmebölja som fick brännande temperaturer över 30C.



Men i många delar av landet såg den veckolånga solperioden sluta med häftigt regn, åskväder och översvämningar under helgen - med 41,6 mm regn som faller i St James & apos; s Park i London på söndagen.



Solsökande kan dock vänta ett tag på nästa sommarvärme, har Met Office sagt.



victoria wood dödsorsak

Det kommer efter att Met Office utfärdade sin första varning för extrem värme någonsin förra veckan för delar av Storbritannien när kvicksilvret steg över 30C.

Och Nordirland noterade också sin hetaste dag någonsin på lördagen, eftersom Storbritanniens toppiga oväder fortfarande är lika oförutsägbart som någonsin.

Det finns nu rapporter om en afrikansk plume som är på väg mot landet.



Vi har tittat på vad framtiden har på himlen ovan och om det är mer troligt att du behöver solglasögon eller ett paraply under de kommande veckorna.

Veckans prognos

Denna Met Office -väderkarta visar hur temperaturen i morgon blir mycket svalare än förra veckan

Denna väderkarta för Met Office visar hur temperaturen på tisdag kommer att vara mycket svalare än förra veckan (Bild: Met Office)



Innan solskenet kommer tillbaka är många redo för ostadigt och blött väder den här veckan.

Met -kontoret har gett ut vädervarningar från i dag till torsdag för åskväder och regn.

Upp till 60 mm regn förväntas falla över sex timmar i vissa regioner tillsammans med hotet om hagel, säger Met Office -talesman Stephen Dixon till NEWSAM Online.

I Skottland kan liknande nederbörd ses hos Grampians.

Boka en SENSATORI by TUI BLUE semester - ditt pass till lyx på nästa nivå

Annonsörens innehåll från TUI

TUI: s lyxhotell och resortkoncept SENSATORI av TUI BLUE tar orter på vackra destinationer som Karibien, Egypten, Balearerna och de grekiska öarna och ringer upp lyxen.

En mängd aktiviteter väntar för att stimulera ditt sinne och din kropp, till exempel jetski, aqua board yoga, barre fitness, bågskytte, hydrodans, matlagningskurser och till och med ljudmeditation för att lugna dina sinnen.

Och varje SENSATORI by TUI BLUE -resort har minst tre à la carte -restauranger som serverar en mängd olika rätter, plus bufféer som firar världens smaker.

Klicka här för att utforska de vackra hotellen som erbjuds och boka en resa för livet ...

En gul vädervarning för åskväder finns på plats för London och sydöstra England idag. På tisdagen skjuter samma vädervarning norrut till öst, East Midlands, nordöstra England, nordvästra England, West Midlands, Yorkshire och Humber, Wales och Skottland.

Under onsdagen kommer den gula vädervarningen för åskväder att finnas kvar över stora sträckor i England och Wales, men förvandlas till en varning för regn i Skottland, som kommer att vara kvar till torsdag.

Denna helg och därefter

Denna väderkarta på Met Office illustrerar hur denna helg kommer att leda till oroligt väder efter en veckas vädervarningar

Denna väderkarta på Met Office illustrerar hur denna helg kommer att leda till oroligt väder efter en veckas vädervarningar (Bild: Met Office)

Många delar av landet kommer att fortsätta att se skurar och regnperioder när förhållandena är oroliga.

Det kan komma utbrott av regn från väst med potential att föra små solstrålar emellan.

Vindar kan ge en sval känsla över hela landet eftersom temperaturen förväntas stanna på eller strax under genomsnittet, förutspår Met Office.

Herr Dixon tillade: ”Den här helgen är i stort sett orolig med fläckigt regn och åskväder fram till slutet av denna helg.

'De oroliga förhållandena kommer att dominera i början av augusti med temperaturer på eller strax under genomsnittet.'

mike tyson dotter löpband

När är nästa värmebölja?

Den nuvarande prognosen tyder på att högt tryck i mitten av augusti kommer att ge mer fasta, torrare och varmare förhållanden.

Temperaturerna ligger sannolikt över genomsnittet men det finns fortfarande risk för skurar och åskväder.

Herr Dixon sa: ”Det är för tidigt att säga om vi kommer att ha ytterligare en värmebölja i augusti, men i mitten av augusti finns det signaler om högt tryck som ger torrare och varmare luft.

'Temperaturerna kommer att vara över genomsnittet, men medeltemperaturerna för England i augusti är 21C så fortfarande för tidigt att veta om det kommer att bli en värmebölja.'

Registrera dig för vårt dagliga nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med all viktig information på www.NEWSAM.co.uk/email . .

caroline flack pojkvän lewis burton

Det kommer efter att Met Office utfärdade sin första varning för extrem värme någonsin förra veckan.

Herr Dixon sade: ”Den gula varningen för extrem värme är baserad på påverkan och en del av anledningen till att den utfärdades var på grund av livslängden på de varma temperaturerna och de höga nattemperaturerna.

'Effekten av denna typ av väder är vad vi tar hänsyn till och kommer att fortsätta att göra det framöver när vi utfärdar ytterligare extrema vädervarningar.'

Metofforns långdistansprognos för 6 augusti till 20 augusti förutsäger att det varma vädret kommer tillbaka.

Den säger: ”För att börja perioden ser blandade förhållanden troligtvis ut att vara kvar några dagar till, utan någon dominerande vädertyp.

'Torrare förhållanden med soliga stavar kommer sannolikt att varvas med skurar eller längre perioder med regn.

'När vi går vidare mot mitten av augusti kommer det troligen att bli mer avgjort med torrare och varmare förhållanden som utvecklas.

'Men som med alla långdistansprognoser blir förtroendet lägre mot längre tidsramar.'

Se Även: