Menzies Aviation sätter 176 Luton Airport -jobb i riskzonen eftersom tiden stoppas

Jobbförluster

Ditt Horoskop För Imorgon

Resebegränsningar innebär att många flygplatspersonal har fått löptid(Bild: Barcroft Media via Getty Images)



Menzies Aviation har utsatt 176 jobb för risker på Luton Airport - ungefär hälften av arbetskraften där.



Jobben täcker roller inklusive bagagehantering, rampagenter, busschaufförer och kundtjänstpositioner, har facket Unite sagt.



varför stödjer prins william aston villa

Många av de som är i riskzonen har fått löptid och fått besked om de föreslagna uppsägningarna på onsdagen (16 september), vilket innebär att deras jobb skulle sluta samtidigt som regeringen stödjer.

Facket tillade att arbetskraften huvudsakligen är baserad i Luton och Bedfordshire - och ser den lokala ekonomin hårt drabbad av arbetsförluster i hela flygplatsen och närliggande industrier.

Det omgivande området kan drabbas hårt (Bild: Googlemaps)



Unite regional officer Jeff Hodge sa: ”Det här är inte bara ett hammarslag för de drabbade arbetarna utan för Luton själv eftersom den stora nivån av arbetsförluster på flygplatsen har en fruktansvärd effekt på den lokala ekonomin.

”De verkliga skurkarna är regeringen som först lovade att ge specifikt stöd till flygindustrin i mars. Det utlovade och livsviktiga stödet har inte lyckats förverkligas.



Med slutet av den snabba tiden som snabbt närmar sig luftfartsföretag, som har varit den sektor som värst drabbats av pandemin, ser över en klippkant och som ett resultat ökar arbetsförlusterna. '

Han tillade: Flygindustrin är livskraftig när Covid-19 är under kontroll men industrin kan inte studsa tillbaka om den fortsätter att förlora jobb som dessa.

Slutsatsen är att arbetare inte ska betala med sina jobb.

Tillsammans uppmanar TUC och alla flygförbund regeringen att erbjuda riktat stöd till de industrier som fortfarande drabbas av Covid-19.

Detta inkluderar skydd av arbetstillfällen inom luftfart, avstängning av flygpassagerartullar och avgiftslättnader för flygplatser i England som har tagits in för Skottland och Nordirland.

Se Även: