'Mentalt spenderad' handlare krediterar daglig meditation för att ha hjälpt honom att rensa 1 miljon punds skuld

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

En 'mentalt spenderad' stadshandlare hävdar att fyra år av 'intensiv' daglig meditation hjälpte honom att rensa bort mer än 1 miljon pund av skulder och övervinna 'förlamande' oro.

Kash Amini tillbringade sitt tidiga 20-tal med att 'arbeta sig själv till benet' när han bytte mellan att spela professionell basket, investera i krypto och skapa många företag från grunden.

Allt detta tog gradvis ut sin rätt på hans fysiska och mentala välbefinnande, eftersom att arbeta hårdare och hårdare bara gjorde att han kände sig mer utmattad, säger han.

Detta började få en effekt på hans arbetsliv eftersom han tog på sig för många projekt - inklusive som professionell handlare, kryptoinvesterare och restauranger - samt tillhörande lån för att finansiera dem.



Få de nyheter du vill ha direkt till din inkorg. Anmäl dig till ett NEWSAM nyhetsbrev här



 Kash Amini vid den 78:e Venedigs internationella filmfestival 2021
Kash Amini vid den 78:e Venedigs internationella filmfestival 2021 ( Bild: Getty Images)

Oförmögen att jonglera med alla dessa åtaganden, erkänner Kash att han 'imploderade' 2016 och visste att han var tvungen att ändra sin livsstil 'drastiskt och omedelbart' trots att han hade skulder på mer än £1 miljon.

Han slutade sitt högavlönade jobb i Londons finanssektor 'då och där' och bestämde sig för att ägna de kommande fyra åren åt att i första hand meditera, träna och resa runt i Storbritannien.

Han sa: 'Jag var en annan person i slutet av den första månaden av meditation och min syn förändrades avsevärt.

'Det ändrade min inriktning i livet, innan dess var jag totalt utmattad mentalt. Jag har haft några hemska upplevelser med psykiska problem och jag kunde inte ens leva med mig själv på ett tag.

'Det är därför jag så småningom kom till slutsatsen att god hälsa inte är förhandlingsbar. Så jag provade mindful meditation och investerade fyra år i självutveckling.



 Kash tillbringade sina tidiga 20-årsåldern
Kash tillbringade sitt tidiga 20-tal med att 'arbeta sig in till benet' ( Bild: Copyright 2022. Alla rättigheter reserverade.)



'Det var otroligt svårt och att ta itu med djupt rotade problem som jag höll inlåst var mycket svårare än att skapa något företag.

'Men det tillät mig att vara i fred med mig själv och tillät mig att dra min livsstil in på rätt spår så sakta att jag började se vad som var viktigt för mig.

”Saker som jag en gång trodde var viktiga har blivit mindre så. Ett hälsosamt sinnestillstånd, kropp och livsstil fyller mig nu med klarhet och frid.

'Nu när jag känner mig påfylld har jag vänt tillbaka för att fortsätta mitt arbete med mer energi och entusiasm, och fört med mig det jag har lärt mig på min personliga resa.'


Sedan han återinträdde i arbetsvärlden, säger Kash att han har rensat sina skulder genom att anta en medveten spenderande strategi för att leva.

Till skillnad från konventionell budgetering - som han liknar vid jojo-bantning - främjar det konceptet att spendera på saker som berikar dig samtidigt som man skoningslöst skär ner på icke-nödvändiga saker som gjorde det möjligt för honom att rensa alla sina skulder.

Han har sedan dess grundat startup-banken Maslife - som han säger syftar till att hjälpa människor att göra mer informerade och positiva livsstils-, välbefinnande- och ekonomiska val.

Det uppmuntrar människor att engagera sig i aktiviteter som yoga och meditation på grund av tron ​​att detta hjälper människor att bättre hantera sin ekonomi.



Se Även: