Martin Lewis 'MoneySavingExpert -resevarning när miljoner strålar iväg på sommarlovet

Martin Lewis

Ditt Horoskop För Imorgon

Martin Lewis

Mycket få försäkringar täcker att du inte kan resa på grund av avstängning eller ändring av reseråd, varnade MSE(Bild: Getty Images)



Martin Lewis MoneySavingExperts webbplats har utfärdat en reseförsäkringsvarning till miljontals britter som planerar ett sommarlov.



MSE uppmanar jetsetare att kontrollera att de har rätt skydd för dem - och att få reseförsäkring så snart de har bokat sin resa.



Corona-pandemin har sett att reseplaner kastas upp i luften för miljontals människor, och att resa utomlands har aldrig varit mer förvirrande tack vare ständigt förändrade regler.

Men om du planerar en semester utomlands har MoneySavingExpert sammanställt en lista över coronavirusrelaterade problem som du sannolikt kommer att täckas av av vissa leverantörer - och vilka du inte kommer att göra.

Naturligtvis är det inte heltäckande regler för alla reseförsäkringsbolag, vilket innebär att du måste kontrollera villkoren i din försäkring noggrant.



Att resa utomlands har aldrig varit mer förvirrande tack vare förändrade coronavirusregler

Att resa utomlands har aldrig varit mer förvirrande tack vare förändrade coronavirusregler (Bild: Getty Images)

I allmänhet säger MSE att de flesta reseförsäkringsbolag kommer att täcka dig om du eller din familj har smittat av coronavirus innan du ska flyga iväg.



Vissa försäkringar kommer nu också att täcka dig om du har blivit tillsagd att isolera dig själv av Test and Trace-tjänsten eller om du har pingat av NHS-appen.

Vissa kommer också att täcka utgifter - till exempel medicinsk eller om du inte kan resa hem - om du eller din familj får Covid medan du är utomlands.

Men mycket få försäkringar täcker att du inte kan resa pga avstängning eller ändring av reseråd, varnade MSE.

katie pris son harvey

På samma sätt kommer ingen policy att ge dig pengar tillbaka för ditt tips om du vägrar åka eftersom du skulle behöva isolera dig själv när du kommer hem, eller om du inte vill resa för att du inte känner dig trygg.

Slutligen - och det här är en allmän regel - om du bestämmer dig för att åka iväg och utrikesdepartementet har varnat för att resa till din destination kommer du inte att täckas om du inte har specialistförsäkring.

Om utrikesdepartementet avråder från 'alla utom väsentliga resor' eller 'alla resor' kan detta utlösa en återbetalning, beroende på hur du bokade din resa.

Paketreseföretag bör återbetala dig, men detta är inte alltid fallet med individuellt bokade flyg och hotell eftersom du inte har samma skydd.

simon thomas nya flickvän

Det är fortfarande värt att be ditt flygbolag och ditt hotell om återbetalning eftersom många kommer att avboka resor och erbjuda pengar tillbaka.

För de billigaste resepolicyerna just nu, säger MSE att det hittade ett enda reseskydd från Leisure Guard, Coverwise (Brons) och CoverForYou (Silver) som kostar £ 9 i veckan för en person som reser till Europa.

Tänk på att det här är grundläggande täckningsnivåer, så du måste kontrollera policyn för att se exakt hur du är skyddad.

Det är också värt att notera att om du är över 65 år kommer reseförsäkringspriserna att bli dyrare eftersom du anses vara en högre risk att täcka.

MSE sa: Sommarlov utomlands är tillbaka för många, och det betyder att sol, hav, sand och ... sorterar din reseförsäkring.

I åratal har vi betonat vikten av att köpa en policy så snart du bokar, så du är täckt om du behöver avboka innan du åker.

Det budskapet finns kvar, även om det i år också är avgörande att veta vilket Covid -skydd som ingår.

Hur hittar man billig reseförsäkring

Du kan använda en sökjämförelsewebbplats som t.ex. Jämför marknaden eller Snabbköp för att kolla de senaste priserna för reseförsäkring.

Du måste ange information om dig själv, till exempel din ålder, samt information om din resa, inklusive vart du ska och hur länge.

Kom ihåg att kontrollera noggrannheten, eftersom de billigaste försäkringarna inte nödvändigtvis ger allt skydd du behöver.

Till exempel måste du titta på nivåerna på medicinska kostnader och avbokningsskydd, samt hur mycket personliga tillhörighetsförsäkringar du får.

Det kan vara frestande att köpa reseförsäkring utan att titta på ett långt försäkringsdokument, men du bör aldrig ta risken.

Se Även: