Martin Lewis förklarar hur M&S Bank -kunder kan få £ 100 före stängningar i sommar

Marks & Spencer Bank

Ditt Horoskop För Imorgon

Detaljhandeln Jätten Marks & Spencer kommer att avsluta sitt erbjudande för byteskonton i sommar - med 29 koncessioner som också stängs.

Detaljhandeln Marks & Spencer avslutar sitt erbjudande för byteskonton i sommar - med 29 koncessioner som också stängs.(Bild: LightRocket via Getty Images)



Marks & Spencer -kunder som förlorar sina bankkonton när långivaren stänger i sommar kan få 100 pund för att byta bort den här månaden.



Detaljhandeln jätten, som stänger alla löpande konton i augusti , sa att kunderna har till mitten av sommaren på sig att överföra sina pengar till ett alternativt konto innan banken stänger.



Och just nu kan kunderna få betalt för att byta bort tack vare en bonus som erbjuds av First Direct - som också ägs av HSBC, företaget bakom M&S Bank.

Banker och byggföreningar erbjuder växlingsincitament året runt för att hjälpa till att vinna konkurrens från rivaler på marknaden, men tills nu kunde M&S Bank -kunder inte dra nytta av HSBC och First Direct eftersom de alla drivs av samma bank.

Men dessa regler har nu ändrats, vilket innebär att kunderna kan få £ 100 för att byta till ett konto som är nästan identiskt med M&S.



First Direct: s konto är nästan identiskt med Marks & Spencer: s löpande konto

First Direct: s konto är nästan identiskt med Marks & Spencer: s löpande konto (Bild: ITV / NEWSAM Online)

'Alla som har öppnat ett M&S ​​-löpande konto sedan 2018 kunde inte ta mutor för att byta till systermärkena First Direct och HSBC (marknadens framträdanden)', skrev konsumentexperten Martin Lewis i veckan. MoneySavingExpert email .



'Men den begränsningen har upphävts, med förbehåll för normala behörighetskriterier.'

Det betyder att kunderna nu kan byta till First Direct, vars nuvarande konto är nästan identiskt med M&S - och få £ 100 i processen.

Kontot innehåller ett sparkonto på 1% och för dem som är kvalificerade, en överteckning på 250 000 £.

I februari tillkännagav Marks & Spencer planer på att stänga 3 miljoner konton senare i år när det byter fokus till digital bank.

Paul Spencer, VD, M&S Bank, sa: 'När vi anpassar oss efter de förändrade behoven hos våra kunder och vi levererar några nya-mer digitalt fokuserade produkter och tjänster-betyder det tyvärr att vi kommer att gå bort från filialbaserad service och 29-i-butikens bankkontor och tillhörande löpande konto stängs i sommar.

'Vi är nu fast fokuserade på att stödja både våra kunder och kollegor genom denna förändring och leveransen av våra transformationsplaner, vilket kommer att skapa nya och givande betalningslösningar för M & S-kunder, både i butik och online.'

Läs mer om M&S bankstängningar inklusive vad som händer med checkräkningskrediter, här .

Se vår guide på bästa sparkonton för dina pengar, här .

Se Även: