Man som tjänade 370 000 pund på att sälja olagliga Kodi-lådor dömdes till 18 månaders villkorligt fängelse

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En man som tjänade mer än 370 000 pund på att sälja 'fullastade' Kodi-lådor har dömts till villkorligt fängelsestraff.



Daniel David Brown från Llansamlet, södra Wales, drev ett framgångsrikt företag som importerade tv-streamingboxar från Kina och sålde dem vidare med olaglig programvara tillagd, vilket gjorde det möjligt för kunder att få tillgång till prenumerationskanaler och program gratis.



Swansea Crown Court hörde att 28-åringens förseelse uppdagades efter att sändaren BSkyB lämnat in ett klagomål till South Wales Police om brott mot upphovsrätten – vilket ledde till en gemensam utredning med Swansea Council.



Lee Reynolds, åklagare, sa att det var omöjligt att sätta en siffra på hur mycket pengar medieföretag hade förlorat genom avbrutna prenumerationer och undvikande av pay-to-view-avgifter från personer som använder Browns lådor.

Men han sa att en siffra var känd - Browns företag, Maiz Box Ltd, hade en omsättning på cirka 371 000 pund mellan juni 2014 och mars 2016, Wales online rapporterar.

Brown hade tidigare erkänt sig skyldig till ett brott av bedräglig handel enligt Companies Act 2006 när han dök upp i åklagaren för straff.



Rätten hörde att han var av tidigare ren karaktär.

Reynolds sa att Brown importerade Android-boxarna från Kina och sedan installerade olaglig programvara på dem som gjorde det möjligt för användare att få tillgång till kanaler som Sky Sports gratis.



Rätten hörde honom då sålde lådorna via Facebook och erbjöd även teknisk back-up till kunderna.

(Bild: Kodi)

är fred från första dejten gift

David Leathley, för Brown, sa det samtidigt själva lådorna hade inte varit olagliga , var det till hans skam att hans klient hade lagt till den extra programvaran.

Domaren Peter Heywood sa att Brown var arbetsam men vilseledd på vissa sätt och var 'uppenbart skicklig i användningen av datorteknik'.

Brown dömdes till 18 månaders fängelse, suspenderad i 24 månader och beordrades att utföra 180 timmars obetalt arbete.

Domstolen fick veta att han hade gått med på att betala Swansea Council cirka 19 996,08 pund för kostnaden för hans åtal, så inga order gjordes enligt Proceeds of Crime Act - men en återbetalningssats på 800 pund per månad fastställdes.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: