Love Islands Jacques var 'så arg' på mamma för att hon delade ADHD-diagnosen

TV-nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Den tidigare Love Island-deltagaren Jacques O'Neill har erkänt att han nästan raderade inlägget på sociala medier om sin ADHD när han lämnade villan.



Den 23-årige rugbyspelaren bestämde sig för att lämna ITV2-programmet den 12 juli strax efter Adam Collard anlände.



Kort efter hans avgång sa Jacques att han 'massivt underskattade' den inverkan serien skulle ha på honom mentalt, efter att hans familj avslöjat att han hade ADHD.



Emellertid har Jacques nu sagt att han var 'så arg' på sin mamma för att han talade ut om att han hade uppmärksamhetsstörning och hyperaktivitet.

När jag pratade med Kate Garraway och Ben Shephard på torsdagens Good Morning Britain sa Jacques: 'När jag kom ut var jag så redo att ta bort det men jag var så arg på min mamma. Jag tänkte 'varför har du lagt ut det?' Det ser ut som en ursäkt för mitt beteende.

 Love Island-deltagaren Jacques O'Neill has admitted he almost deleted the social media post about his ADHD
Love Island-deltagaren Jacques O'Neill har erkänt att han nästan tagit bort inlägget på sociala medier om sin ADHD ( Bild: ITV)

'Med mig är jag väldigt lik... Jag hanterar allt, det handlar inte om ADHD. Vi kämpar, människor med ADHD kommer att förstå mig, vi kämpar mycket annorlunda än någon utan ADHD.'



Kate frågade honom sedan: 'Så var du orolig att det fick det att se ut som att du använde din diagnos som en ursäkt eller något?'

Jacques svarade: 'Ja precis, jag ville inte att folk skulle tro det. Och det var uppenbarligen inte det... Jag känner mig som min mamma, hatet hon fick och att träffa sin son, hon var väldigt rädd för mig så hon kände att hon var tvungen att sätta ut något.



 Jacques dök upp i torsdags's episode of Good Morning Britain
Jacques dök upp i torsdagens avsnitt av Good Morning Britain ( Bild: ITV)

'Men jag var nära att ta bort det och sedan när jag fick inspirationen,' tillade han när Ben slog in: 'Du ser vilken skillnad det gör.'

På tal om när han först slutade Love Island villa, sa Jacques: 'När jag först kom ut var det väldigt annorlunda för mig. Jag var rädd, väldigt rädd för livet och vad som skulle komma bredvid mig.

'När jag var i den där villan efter att jag lämnade ville jag bara ha min mamma, allt jag ville göra var att bara vara med min mamma och bara gömma mig. Jag fick så mycket hat, jag och min mamma blev mordhotade och allting.'

 Dr Hilary Jones gick med Jacques i GMB-soffan för att diskutera ADHD mer i detalj
Dr Hilary Jones gick med Jacques i GMB-soffan för att diskutera ADHD mer i detalj ( Bild: ITV)

Jacques var redo att ta bort sina sociala medier och gå bort från rampljuset, men han sa att positiva meddelanden från Love Island-fans ändrade hans uppfattning.

'Jag började få massor av människor som kontaktade mig och sa att jag är en inspiration för ADHD-sidan och lite av en förebild,' förklarade han.

'Jag höll på att få fullvuxna män som skickade meddelanden till mig och sa 'älskar dig, du är en inspiration', jag blev överväldigad av allt.

'Om det inte var för människorna som stöttade mig eller gav mig den kärleken, skulle jag vara på en så dålig plats, jag kan inte tacka dem tillräckligt.'

Good Morning Britain sänds vardagar kl. 06.00 på ITV och ITV Hub.

Se Även: