Linda Barkers föränderliga ansikte som TV -stjärna genomgår behandling för att 'känna sig lyckligare i hennes hud'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Din figur eller ditt ansikte? Den gamla fruens berättelse går ut på att efter 40-talet måste kvinnor välja mellan att ha en smal figur (och riskera att se lite tjock ut) eller ett ungdomligt utseende (och acceptera en fylligare botten).



Låter det som sexistiskt nonsens? Självklart! (Samma dilemma riktas aldrig mot män.) När vi ställer denna fräcka fråga till TV: ns Linda Barker blir den lilla blondin förvånad.



‘Oooh, det har jag aldrig hört förut!’ Fnissar hon över Zoom i sina inhemska Yorkshire -toner. 'Jag tror att du kan ha båda!'



Sportgalna Linda, nu 58, har varit ”någonstans mellan storlek 8 och 10” i decennier.

Hon bländade berömt oss alla med sin fantastiska bikinikropp i verklighetsdykningsshowen Splash 2013 och hon ser precis lika fin ut idag-och avundsvärt fräsch efter att nyligen ha haft ett par icke-kirurgiska ansiktsföryngringsprocedurer.

Linda Barker

Linda säger att hon är lyckligare i huden vid 58 års ålder (Bild: Chris Short)



'Jag tycker om att ta hand om mig själv och bara vara det bästa jag kan, och gladare i min hud', förstår Linda. 'När jag har varje födelsedag tittar jag i spegeln, drar tillbaka mina fina linjer och tänker: Oj, kanske är det dags att göra något!

'I 20 -årsåldern trodde jag aldrig att jag skulle få Botox men jag har provat det. Det passade mig inte, jag gillade inte vad det gjorde med mitt ansikte. Jag vill se helt naturlig ut och må bra med mig själv. Jag kände mig lite nervös i förväg. Du går inte in på dessa procedurer utan lite ångest. Jag handlar om det naturliga utseendet.



'Jag tror inte att jag skulle genomgå ett narkosläkemedel, jag är för tjusig, jag vill bara att alla resultat ska få mig att känna mig lyckligare i huden.

& apos; Jag är starkare i 50 -årsåldern än jag var i början av 40 -talet, när jag var upptagen med min karriär och uppfostrade ett litet barn. Jag sprang bara ett maraton när jag var 50. Jag ville se lika bra ut på utsidan som jag känner på insidan.

Laurence Llewelyn-Bowen, Anna Ryder Richardson, & apos; Handy & apos; Andy Kane, Michael Jewitt, Linda Barker och Graham Wynne på omklädningsrum

På omklädningsrum med Laurence Llewelyn-Bowen, Anna Ryder Richardson, & apos; Handy & apos; Andy Kane, Michael Jewitt och Graham Wynne (Bild: BBC)

Linda gjorde sitt namn för första gången i mitten av 90-talet som en av formgivarna på hitinteriörsutställningen Changing Rooms, tillsammans med Laurence Llewelyn-Bowen. Jämfört med sin flamboyanta kollega skapade jordnära Linda rum i mjuka dämpade paletter som tittarna älskade och faktiskt ville bo i.

Sedan var det House Invaders, och 2003 blev hon trea i I'm A Celebrity ... innan hon pressade sig ur sin komfortzon för Splash.

Hon har nyligen lanserat sin egen färglinje, men sedan lockdown har Lindas inredningsförmåga använts i hennes eget hem. Efter år av att ha bott i London, bestämde sig hennes och före detta tv -chefen Chris Short för att hålla fast vid East Riding och har lyckats bosätta sig norrut.

Linda Barker med sin man Chris Short på RHS Hampton Court Palace Flower Show 2017 som hölls på Hampton Court Palace i East Molesey, Richmond upon Thames, London.

Linda med maken Chris Short - gift 25 år (Bild: Edward Lloyd/Alpha Press)

'Jag har alltid haft en stark Yorkshire -anslutning, vi har haft en stuga här i 20 år och mina syskon är här', ler hon. 'Vi tyckte om ett annat projekt, så vi lade allt till salu och gick på RightMove.

& apos; Vi blev kär i ett vackert gammalt georgianskt hus, fem mil från kusten. Jag älskar Hull som en stad och jag tycker om det varje vecka.

'Lockdown galvaniserade oss till att förändra våra liv. Det var svårt att slita oss från London. Men jag är glad att odla mina grönsaker och måla och dekorera vårt hem. Det här är vi nu och det är vackert. '

Linda Barker och familj vid Madonna -lanseringen av hennes illustrerade barnbok

Linda med sin man Chris och dottern Jess, nu 27, tillbaka 2003 (Bild: Jo Hale/Getty Images)

Idag verkar Linda lyckligt nöjd med sitt nya liv. Men hon är ärlig om sina kamper under klimakteriet.

'Det är en svår tid - så mycket händer, det kan verkligen undergräva dig som kvinna,' erkänner hon. 'Jag kommer ihåg att dessa hetningar kommer, det börjar som ett slag eller en puls inuti dig, och det kommer som en ökning av hormoner och resulterar i en hets.

& apos; Och med den spolningen kom något som utlöste några hjärnceller så att jag skulle känna mig orolig. Det skulle förstöra mitt förtroende inför ett möte. Jag kände mig mer orolig för livet i allmänhet. Jag har alltid känt mig säker på vem jag är, men den ångesten tog bort mitt självförtroende och det var avväpnande.

'Jag lärde mig att om jag tränade och bara drack ett glas vin eller två i veckan - och inte mer - så gjorde det skillnad.'

Frestades hon att gå den populära men kontroversiella vägen för hormonersättningsterapi?

'Jag försökte det och kom av det, jag var inte säker på vad det bästa var att göra. Till slut fick jag mitt DNA testat vilket var fascinerande.

& apos; Min DNA -profil avslöjade att min kropp inte metaboliserar östrogen, så det värsta för mig var att gå på HRT. Min kropp orkade inte. Jag hade hört att det skulle ge mig all denna energi, men alla våra kroppar är olika. '

Linda Barker i bikini för ITV -realityshowen Splash!

Linda i bikini för ITV -realityprogrammet Splash! (Bild: ITV)

En fördel med att bli äldre är att Linda har haft sin relation med dottern Jess, 27, en välgörenhetsarbetare, blommande.

'Hon och hennes pojkvän kom att bo hos oss i lockdown, vilket var otroligt. Vi har alltid haft en otroligt nära relation. Hon är en passionerad, stark oberoende kvinna och jag älskar konversationerna vid middagsbordet nu när hon är äldre.

”Jag känner mig mindre i mammarollen nu, och mer i vänrollen. Relationer förändras med dina barn. Hon utbildar mig mer än jag utbildar henne nuförtiden, det är berikande. '

Helgerna för Linda ägnas åt vild simning, promenader (hon gör Yorkshire Three Peaks varje år) och umgås med min fästman Chris, som hon träffade på konstskolan.

'Vi firade vårt 25 -åriga bröllopsdag i april, och vi var tillsammans innan det, så det har varit för alltid', skrattar hon.

'Jag tror att förändring är bra för alla. Vi har alltid gjort olika saker, vilket är bra för vår energi som ett par. Det håller saker fräscha, det får dig att tänka, prata tillsammans och utbyta idéer.

- Det finns alltid överraskningar. Chris sa att han skulle arbeta på vårt hus solidt i ett år. Han blev väldigt praktisk, fixade takrännor och tak, byggde en damm. Visste jag att han hade det i sig att göra allt det här? Väl möjligtvis, men det var bra för vårt förhållande!

'Han är mer romantisk än jag och vi krånglar inte så ofta. Vi har överskridit allt detta och har den typen av utbyten. Jag hoppas att han fortfarande gillar mig, han är allt för min kondition och skönhet eftersom det får mig att känna mig lycklig. Jag är väldigt lycklig och lycklig. '

Linda Barker före en Silhouette Soft -procedur (för att lyfta huden och stimulera kollagen) och Ellanse (ett dermal fyllmedel)

Linda innan hon hade en Silhouette Soft -procedur och dermal fyllmedel Ellanse (Bild: Bidragsgivare)

Vad har Linda gjort?

Linda går till Harley Street Skin Clinic, som drivs av kosmetisk läkare till stjärnorna Dr Aamer Khan och hans fru Lesley. Linda fick sin första behandling med Ellanse dermal filler, injektioner för att återställa volymen i ansiktet.

Senare fick Linda en Silhouette Soft trådlyftbehandling, som använder re-absorberbara kirurgiska trådar-prickade med absorberbara 'kottar'-för en omedelbar åtstramningseffekt.

Detta är särskilt effektivt för hängande jowls, omdefinierar käklinjen och stramar nacken. Det kan också öka kroppens naturliga produktion av typ 1 -kollagen, vilket resulterar i mindre slapp hud.

- För att få veta mer om Lindas procedurer, KLICKA HÄR

Hur tillbringar Linda Barker sina söndagar?

Upp med lärken eller lat ligg?

andlig betydelse av 00

Jag gillar att gå upp på morgonen. Larmet går klockan 7 och Chris tar med mig en kopp te de flesta morgnar. På helgerna kanske jag ligger i sängen till 8:00.

Hungrig eller full av bönor?

Jag orkar inte baksmälla dessa dagar. När du väl är över 20- och 30 -talen är det lättare att bara vara fräsch som en tusensköna på morgonen. Jag har det udda glaset på helger med vänner.

Stek eller frukt och müsli?

Det är alltid ett hälsosamt alternativ för mig. Jag äter mest frukt, men ibland får jag ett äggröra.

Gym eller yoga?

Jag simmar de flesta söndagar och jag gör yoga på Zoom. Det har förändrat mitt liv nu, jag kan gå en av mina favoritlektioner av vänner i Windsor, trots att jag är i East Riding.

Läs mer

Söndagstidningar
Nolans systrar & apos; kämpar & apos; utom Coleen Rasistiska patienter knuffar grymt svart läkare Brottläggningsplattdödare attackerade mamma på åtta Varför Diane Morgan förväntade sig att mannen skulle slå henne

Hemlagad stek eller publunch?

Om Jessie är hemma blir det stek. Vi är dock lata, vi går en promenad och kommer sedan hem och ser vad som finns i kylskåpet. Vi kommer att steka en massa grönsaker men bara ha kött ibland. Jag har ingen söt tand.

Netflix eller tidningar?

Jag älskar att läsa tidningarna på en söndag. För det mesta får jag mina nyheter fixade online, men det är bättre att koppla av med rätt tidningar.

Jag kan inte klara söndagen utan ...

En lång hundpromenad med vår lurcher Stanley, han är en klok hund.

Se Även: