Katarina Johnson-Thompson sa till Commonwealth-guldet är ett tecken på att inte sluta före OS i Paris

Andra sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Denise Lewis har berättat Katarina Johnson-Thompson hennes guldmedalj är tecknet hon behövde för att inte sluta innan Paris OS .



Johnson-Thompson medgav att efter att ha behållit sjukampen hade det funnits ögonblick 'jag visste inte om jag ville fortsätta'.



Lewis , en tidigare olympisk mästare och nära förtrogen, sa: 'Kat var mycket tveksam till om hon skulle stanna i sporten. Men om hon skulle lämna och inte få möjligheten att stå på den olympiska pallen undrar jag bara om hon skulle tycka att något saknades i hennes lysande karriär.”



Så efter gårdagens medaljceremoni sa Lewis till Liverpudlian: 'Du fick tecknet du letade efter. Att det är värt det. Att fortsätta och fortsätta driva igenom.'

Hon höll också ett löfte före mästerskapen till den nu tvåfaldiga vinnaren av Commonwealth genom att belöna sin vinst med en flaska bubbel.

'Denise har precis levererat varorna', sa KJT efter att ha blivit påhejad på pallen av en annan kapacitetspublik. 'Jag kan inte lova att det kommer att vara länge!'



En minnesvärd kväll för 29-åringen avslutades med att se pojkvännen Andy Pozzi ta brons på 110 meter häck.

katarina johnson thompson nick bright

Den lokala pojken Pozzi, som vann världstiteln inomhus 2018 i Birmingham, bjöd på att fullfölja en Brummie-dubbel.



  Denise Lewis i sjukamp vill att Johnson-Thompson ska ta sig vidare till OS i Paris
Denise Lewis i sjukamp vill att Johnson-Thompson ska ta sig vidare till OS i Paris ( Bild: REUTERS)

Han kunde inte slå Rasheed Broadbell, jamaicanen som motsvarade Colin Jacksons rekord på 13,08 sekunder.

Men trots klippning höll det sista hindret balansen för att ta tredjeplatsen bakom Shane Brathwaite på 13.37.

Lawrence Okoye, som tillbringade fem år med att försöka ta sig i NFL, tog diskussilver med ett kast på 64,99 meter - ett decennium efter att han tillkännagav sig själv i London 2012.

Jess Thirlbys engelska nätbollsstjärnor fick belöningen som deras ansträngningar inte förtjänade genom att slå Nya Zeeland.

  England, på bilden som besegrade Malawi, besegrade Nya Zeeland och satte upp en semifinal mot Australien
England, på bilden som besegrade Malawi, besegrade Nya Zeeland och satte upp en semifinal mot Australien ( Bild: Getty Images)

En vinst med 54-44 på en fullsatt NEC Arena innebar att de toppade Pool B med maximalt fem vinster och fick vad som borde ha varit den föredragna semifinalen mot tvåan i Pool A.

Men Jamaicas första nederlag någonsin för nätbollssupermakten Australien innebar att istället för en sista fyra-klass mot Sunshine Girls, möter England nu Aussies i morgon.

Det är en revansch av finalen 2018 som Roses berömt vann och fyra år senare kommer de inte att frukta Diamonds med tanke på klass i deras spel mot Kiwis.

Skytterna Eleanor Cardwell (26 av 29) och Helen Housby (23 av 26) var för vassa för Nya Zeeland, som vändes om 14 gånger.

aldi stängning söndag
  Nethaneel Mitchell-Blake hade sina Commonwealth Games-chanser förstörda av kramp
Nethaneel Mitchell-Blake hade sina Commonwealth Games-chanser förstörda av kramp ( Bild: REUTERS)

Samtidigt har Nethaneel Mitchell-Blake avslöjat att krampen förstörde hans chanser till en Commonwealth-sprintmedalj.

Den brittiska mästaren på 200 m var inte en faktor i onsdagens 100 m-final då Englands förbannelse slog till igen.

Precis som Zharnel Hughes skyllde kramp för falsk start i fjolårets OS-final i Tokyo, så gjorde Mitchell-Blake i Birmingham.

hajduk split v everton

'Ett obskyrt händelseförlopp', skrev han på Insta. 'Hade kramp innan loppet och ville inte riktigt sätta sig, var därför rädd att gå ut och orsaka en skada.

'Jag kände verkligen att jag hade en chans där ute men det var inte meningen att jag skulle vara det. Det måste bli bättre att gå framåt.'

  Mitchell-Blake var inte en faktor i 100m-finalen i Birmingham
Mitchell-Blake var inte en faktor i 100m-finalen i Birmingham ( Bild: Getty Images)

I Tokyo berättade Hughes hur hans vänstra vad krampade ihop sig i 'inställt' läge före pistolen.

'Det var så allvarligt att jag bara inte kunde stanna i mina block,' sa han. 'Jag försökte men det var för svårt att stanna där och det slutade med att jag flyttade. Fel tid och fel plats.”

Hughes klarade sig mycket bättre här och kvalificerade sig snabbast till semifinalen på 200 m på 20,30 sekunder. Men en gång biten var han två gånger blyg.

'Det finns inget behov av uttalanden nu, du gör uttalanden då och då kunde ingenting hända i finalen,' sa han. 'Det handlar bara om att ta varv för omgång, ta det lugnt, kvalificera sig, och när finalen kommer släpper du odjuret.'

Med i dagens semi är också Adam Gemili som vann sitt heat (20.92) i sitt första race sedan han bröt bandet med tränaren Rana Reider.

Se Även: