Jurgen Klopps mål för Liverpool sommartransfer – hur nära han är att uppfylla dem

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liverpool kom plågsamt nära inhemsk ära förra terminen, så Jürgen Klopps sidan gick in i sommaren med vetskapen om att de bara behövde lite finjusteringar för att utmana i år igen.



Landskapet har dock förändrats dramatiskt vid toppen av den elitserien under lågsäsongen; Manchester City har skaffat en av Europas dödligaste anfallare Erling Haaland , medan resten av toppklassens stora kanoner också har varit upptagna på transfermarknaden.



Klopp har inte vilat på lagrarna och har fräschat upp sin trupp inför kampanjen 2022/23, och de röda har en attack med ett nytt utseende följande Sadio Manes avresa. Men har tysken boxat allt han siktade på i början av sommaren? Här, NEWSAM Fotboll tar en titt...



Vilka var Liverpool kopplade till?

Gå med i debatten! Vad har du gjort av Liverpools transferverksamhet i sommar? Låt oss veta här.

  Liverpool och Real Madrid var båda intresserade av Aurelien Tchouameni
Liverpool och Real Madrid var båda intresserade av Aurelien Tchouameni ( Bild: NurPhoto/PA-bilder)

De röda har kopplats ihop med en mängd namn under månaderna fram till slutet av säsongen, och en del av det intresset har kommit till rätta. Liverpool hade krediterats med ett intresse av sådana som Fabio Carvalho och Darwin Nunez i månader, och den förstnämnda hade till och med kommit nära ett deadline-byte till Anfield redan i januari.

Aurelien Tchouameni var ett annat namn som flöt omkring regelbundet, medan man pratade om ett drag för Jude Bellingham har inte heller blivit verklighet.



Kalvin Phillips kopplades till en flytt till Merseyside när det stod klart att han skulle lämna Leeds United , medan de röda rapporterades också hålla koll på tidigare Bournemouth mannen Arnaut Danjuma, som har bländat i Spanien för Villarreal.

Vilka har de skrivit på hittills?

  Fabio Carvalho förseglade äntligen sitt drömbyte till Liverpool i somras
Fabio Carvalho förseglade äntligen sitt drömbyte till Liverpool i somras ( Bild: Paul Greenwood/REX/Shutterstock)

Liverpool stänkte på en affär som skulle kunna förmörka 85 miljoner pund för att göra Nunez till sitt nya klubbrekord efter att Mane lockades till Tyskland av Bayern München .



De röda har också erövrat Carvalho, som redan tippas för en stor roll på Merseyside efter att ha imponerat i Championship för Fulham , och den unge högerbacken Calvin Ramsey, som var med i böckerna i Aberdeen.

Den kanske största affären Liverpool har gjort den här sommaren är dock kvittering Mohamed Salah ner till ett nytt långtidskontrakt; något som har stått högst upp på deras agenda i månader. Men den röda talismanen har äntligen gjort slut på spekulationerna om sin framtid genom att skriva en ny affär.

Finns det någon kvar på deras radar?

  Jude Bellingham är fortfarande fast på Klopp's radar
Jude Bellingham är fortfarande stadigt på Klopps radar

Efter att ha stänkt pengarna på Nunez har Klopp insisterat på att de röda är klara på transfermarknaden i sommar – även om de verkar vara korta på mittfältet.

De röda missade en affär för Tchouameni, som till slut gick med real Madrid kort efter att Los Blancos krossade Liverpools Champions League drömmar.

Det har sedan dess rapporterats att Liverpool har identifierat Bellingham som sitt främsta mittfältsmål, dock Borussia Dortmund starlet tros vara ouppnåeligt just nu. Om Klopp verkligen har bestämt att Bellingham är hans man, så är det troligt att Liverpool-chefen kommer att hålla fast vid sitt ord och vänta på sin tid - särskilt som han redan har fräschat upp sitt lag.

Se Även: