Jill Dandos skrämmande sista ögonblick avslöjades när grannen påminner om dyster upptäckt

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jill Dando hittades mördad på hennes tröskel och höll fast hennes husnycklar för 20 år sedan den här månaden(Bild: PA)



Jill Dando hittades mördad på sin egen tröskel för 20 år sedan den här månaden och omständigheterna kring hennes död förblir lika förbryllande två decennier senare.



Den brutala mordet på en av Storbritanniens mest älskade TV-presentatörer i ett mord i avrättningstyp chockade nationen och är fortfarande ett av de mest ökända olösta brotten under de senaste 20 åren.



En av hennes grannar hittade Holiday -presentatörens livlösa kropp utanför hennes London ungefär vid middagstid den 26 april 1999.

Den traumatiserade invånaren på den lugna gatan i Fulham har nu uttalat sig om den hemska upptäckten hon gjorde den dagen.

Vida Saunders, som tidigare bara pratat med polisen, avslöjade att hon hittade tv -stjärnan, 37, nedsänkt i en blodpöl som fortfarande höll fast sina husnycklar i ena handen.



Hon tillade att den oroande scenen präglades av ljudet från Dandos mobiltelefon, som försvann 'ständigt' i hennes väska.

Jill Dando var känd för att presentera shower som Holiday och Crimewatch (Bild: PA)



Saunders berättade Maila online hon drack te hemma hos en granne när en annan vän, Helen Doble, knackade på dörren och bad henne att följa med henne till en adress på nästa gata.

Doble hade gått förbi en störande scen och ville att någon annan också skulle se den.

1200 ängelnummer kärlek

Saunders avslöjade att hon bisarrt tog med sig sin kopp te när hon gick fram till huset på Gowan Avenue, där Dandos kropp.

Hon sa: 'Jag tror inte att jag helt fattade vad jag skulle se och det verkar konstigt nu, i efterhand, men jag tog med mig min kopp te ...

'Hon var i en blodpöl, och jag märkte att hennes läppar var blåa och att det rann några små droppar blod från hennes näsa. Jag tror att vi direkt visste att hon var allvarligt skadad.

'Hon höll fortfarande i en uppsättning nycklar i ena handen, antagligen dörrnycklarna eller möjligen bilnycklarna. Handtagen på hennes handväska var över den andra armen och hennes mobiltelefon var inne och ringde konstant ... '

Saunders sa att den fasansfulla bilden har gett henne många sömnlösa nätter sedan dess.

TV -stjärnan fångades på CCTV och hämtade några bitar på Dixons n i köpcentret Kings Mall i Hammersmith (Bild: Press Association)

Jill Dando dödades utanför sitt hem 1999 (Bild: )

Efter att ha ringt 999 och sprungit till en GP i närheten för att få hjälp, avslöjade Saunders att läkarens receptionist förklarade att kvinnan på tröskeln nästan säkert var död och varnade grannarna för att inte röra vid någonting.

Saunders tillade: ”Jag stod bara och stirrade på min kopp te, som jag hade lagt ovanpå trädgårdsväggen, och allt gick i slowmotion. Det var plötsligt så mycket aktivitet runt oss när de första räddningstjänsterna kom. '

Hon gick sedan in i en annan boendes hus, där hon såg hur kroppen fördes bort på en bår och Saunders säger att hon såg att Dandos ansikte hade 'blivit rosa igen' och hon trodde att sjukvårdare hade lyckats rädda henne.

Men senare insåg hon att förändringen hon bevittnade beror på att räddningspersonal hade pumpat syre i Dandos kropp i ett desperat försök att rädda henne.

Hem för Jill Dando i Fulham, västra London (Bild: PA)

ian Botham lämnar Sky Sports

Hon nådde Charing Cross sjukhus runt 12:30 och återupplivningsförsök fortsatte fram till 13:05, då hon förklarades död.

Mail Online rapporterar att en senare polisanmälan skyllde på de omfattande försöken att rädda stjärnan för att de eventuellt äventyrar rättsmedicinska bevis då Dandos kläder revs av och marken runt hennes kropp trampades av räddningspersonal.

Tidigare på morgonen hade Dando vaknat hemma hos sin fästman, Alan Farthing, där hon tillbringade merparten av sin tid inför bröllopet om fem månader.

Hon gjorde frukost till honom i sängen innan han åkte till jobbet, och hon planerade sedan att bege sig ut till en välgörenhetslunch på ett elegant hotell i Mayfair.

Jill Dando kan ha blivit ett mål för hennes arbete med Crimewatch (Bild: BBC)

Efter att hon mördat polisen omsorgsfullt samman de sista timmarna av hennes liv med hjälp av CCTV -bilder, butikskvitton och telefonrekord.

CrimeWatch -värden lämnade huset runt 10 -tiden och körde sin blå BMW -cabriolet till ett garage på A4, där hon hämtade bensin och mjölk.

Dando körde vidare till Hammersmith i västra London för att parkera och besöka köpcentret Kings Mall.

tyson fury nettoförmögenhet

Det avslöjades att hon besökte tre butiker, Ryman's, Dixons och The Link för att hämta faxpapper och andra stationära bitar innan hon lämnade köpcentret klockan 11:01.

Hennes bil sågs sedan gå tillbaka mot Fulham och rapporter tyder på att en grundlig analys av CCTV -bilderna av hennes fordon inte visade några bevis för att hon följdes.

En av de sista personerna som såg stjärnan levande var övervakningsexperten tull och punktskatter Sarah Pusey, 53, som var ute i sin bil och stannade vid trafikljusen bredvid Dandos BMW.

Hon berättade för Daily Mail att hon var så glad att upptäcka en kändis, hon ringde genast en vän för att berätta för henne.

Pusey sa: 'Jag stod i en kö av trafik som gick mot Hammersmith.

En kulkassett som hittades på platsen för Dandos mord användes i rättegången mot Barry George 2001 (Bild: PA)

'Hon satt i en mjuk bil som kom åt andra hållet ...

'Jag minns att jag tänkte & apos; Det är Jill Dando & apos; och ler mot henne. Hon log tillbaka.

Innan hon begav sig till sitt hus gick tv -stjärnan för att hämta en Dover -sula på Copes fiskhandlare på Fulham Road som hon planerade att laga till sin fästman till middag den kvällen.

Telefonjournaler visade att hon ringde fyra medan hon var ute i butikerna, ringde en vän, 192 katalogförfrågningar och hennes agentassistent.

Dando ringde också en West End -teater för att bekräfta en bokning av biljetter till Abba -musikalen Mamma Mia!, Som hon köpte till sin partner i födelsedagspresent.

Det sista samtalet sägs ha ringt klockan 11:23, då hon tros ha varit kvar i fiskaffären och mindre än 10 minuter före hennes förmodade dödstid.

Efter det påstod en av Dandos grannar, Richard Hughes, att ha hört vad som hände utanför stjärnans hus och avslöjade att han hörde pip från ett bilalarm som sattes, fotsteg och sedan ett skrik.

Enligt uppgift sågs också en oidentifierad man fly på gatan.

stacey solomon och joe

Den efterföljande polisutredningen utesluter rån, eftersom Dandos smycken och shopping inte hade tagits.

Barry George dömdes för Dando -mordet, men rensades senare (Bild: Philip Coburn/)

De drog slutsatsen att en pistol hade pressats mot stjärnans huvud och att hon dödades av ett enda skott, som kom in bakom hennes vänstra öra och gick ut över hennes högra.

Det fanns inga defensiva skador och inga tecken på en kamp, ​​så utredarna var övertygade om att angriparen hade överraskat henne när hon satte sina dörrnycklar i låset.

Polisen trodde att hon skulle ha skjutits medan hon satt på huk när marken skadade en del av hennes ytterdörr.

Rykten om vad som kan ha hänt med Dando virvlade under en tid, med en teori som tyder på att en träff hade utsatts för henne av en kriminell kopplad till hennes populära tv -program Crimewatch.

Med förslag på att peka på en serbisk gruppledare. Ingen av ledningarna gick dock ut.

Barry George dömdes senare för Dandos mord, men hans övertygelse upphävdes i överklagande och hans rättegång 2008 gjorde honom fri från mordet.

Nu 20 år senare är tjänstemän fortfarande inte närmare att lösa fallet.

Mordet på Jill Dando är tillgängligt på BBC iPlayer

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Se Även: