James Collins ångrar inte att han gick ut på Aston Villa inför den 500: e matchen mot Chelsea

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

James Collins-den irländska, inte den walisiska-räknar med att milstolpen på 500 matcher kommer att nå i eftermiddagens sammandrabbning mellan Chelsea och Luton är den sista bekräftelsen på hans beslut att lämna Aston Villa till Shrewsbury för ett decennium sedan.



Collins, 30, tog sig igenom leden i Villa Park och erbjöds chansen att förlänga sin vistelse under Martin O’Neill.



Men han hade inga illusioner om att han skulle kämpa för speltid och tog risken att tappa nivåerna för att starta sin karriär.



Collins har gjort mål vart han än har gått sedan dess, och efter att ha anslutit sig till Luton 2017 har han spelat sin roll i deras marsch genom divisionerna och tjänat sex landskamper för Irland.

håriga cyklister mississippi mud pie
Lutons James Collins

Lutons James Collins (Bild: Graham Hunt/ProSports/REX/Shutterstock)

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg!

Det har varit en hektisk säsong hittills - så se till att du inte missar en enda sak genom att registrera dig för det fantastiska nya NEWSAM Football -nyhetsbrevet!



Alla de senaste överföringsnyheterna och stora historierna kommer direkt till din inkorg. Du kommer inte att missa.

För att registrera dig, lägg din e -postadress högst upp i den här artikeln eller följ instruktionerna på den här länken.



Han sa: För att komma till 500 matcher borta på Stamford Bridge i FA -cupen gör det allt värt.

Att ta det språnget ur min komfortzon för att gå och spela i League Two och ha den karriärvägen, det här gör definitivt allt värt.

När jag var på Villa, eftersom det var en så stor klubb, var de en topp-sex-sida då, som slutade i Europa, med stora stora spelare, hade du allt gjort för dig.

Träningsplanen var underbar, Villa Park ...

När du får en chans att gå ut i herrfotboll i den stora världen kommer du ur grävarna och har en egen plats, det var vad jag ville göra.

Collins och hans Luton -kompisar hoppas kunna lägga mer press på Frank Lampard i FA -cupen (Bild: Chelsea FC via Getty Images)

Martin O'Neill och han var lysande med mig men jag förklarade att jag ville gå ut och spela och försöka göra mig ett namn, och han gick med på att låta mig gå gratis.

Jag var 19, 20 och åkte till Shrewsbury och här är jag 500 spel senare.

Collins, som kallades James Collins Junior av O'Neill och hans personal under de dagar då båda var på Villa, har fortfarande ambitioner att spela på toppnivå.

lugna kuststäder Storbritannien

Han tillade: Jag har lyckats ta mig in på mästerskaps- och internationell nivå nu, så nästa steg för mig är att jobba hårt och komma till Premier League.

Jag har precis fyllt 30 och jag känner fortfarande att jag har mycket mer att ge och förhoppningsvis en dag som kan hända.

Se Även: