James Bulger -mördaren Jon Venables kan identifieras IDAG när pappa går till domstol

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En domare kommer idag att avgöra om information om James Bulgers mördare Jon Venables ska offentliggöras 26 år efter bortförandet och mordet som chockade Storbritannien.



Den mördade barnets pappa Ralph och farbror Jimmy har inlett ett försök att få bort Venables anonymitet och argumenterar för att vissa detaljer om honom är 'allmänt kända' och lättillgängliga online.



Tack vare ett världsomfattande domstolsbeslut lever Venables under en kappa av anonymitet sedan han släpptes från livstidsdom för kidnappning, tortyr och mord på tvååringen i februari 1993.



Ralph och Jimmy Bulger har bett Sir Andrew McFarlane, ordföranden för familiedivisionen, att överväga att variera ordningen så att den inte täcker informationen som de hävdar är 'allmänt känt'.

Jon Venables lever under en kappa av anonymitet tack vare en världsomfattande ordning (Bild: PA)

Sir Andrew kommer att avgöra sin dom i ärendet på måndagseftermiddagen.



James dödades av Venables och Robert Thompson, som båda var 10 år, efter att de tagit honom från ett köpcentrum i Bootle, Merseyside.

Båda mördarna beviljades livslång anonymitet av en High Court -domare och har levt under nya identiteter sedan de släpptes ur häktet.



angela rayner viktminskning

Domstolsbeslutet ändrades i förhållande till Venables efter att han dömdes för ytterligare brott 2010 och februari förra året.

James Bulger, två, kidnappades och mördades i februari 1993 (Bild: PA)

Han fängslades i tre år och fyra månader förra året efter att ha erkänt att han surfar på den mörka webben för extrema bilder av barnmisshandel och innehar en 'sjuklig' pedofilmanual.

Han åtalades efter att polisen hittat mer än 1000 oanständiga bilder på hans dator.

Det var andra gången han fångades med sådana bilder, och när han greps berättade han för polisen att han var plågad av 'dumma uppmaningar'.

Advokater för Bulgers sa till High Court förra veckan att något hade 'gått fel' med Venables rehabilitering och att de som offer borde kunna granska hans hantering av myndigheterna.

Ralph Bulger försöker få information om Venables offentliggjord (Bild: NEWSAMpix)

De hävdade att de är förhindrade att göra detta eftersom villkoren i föreläggandet hindrar dem från att diskutera detaljer som är allmänt tillgängliga online.

Advokatadvokat Robin Makin, för Bulgers, sa till domstolen: 'Det här är en mycket hög profil och det är faktiskt en situation där den nuvarande situationen är utan motstycke, där vi nu har en barnmördare som som vuxen har begått två uppsättningar av allvarliga sexuella brott och är utan tvekan en fara för allmänheten. '

bitcoin revolution i morse

Makin sa att det verkade som att 'inga lärdomar har dragits' och tillade: 'Poängen är att (Venables) har utbildats av staten för att vara oärlig och dölja sin identitet, och att utan tvekan utveckla tekniker för att hantera sådana frågor.'

Venables håller Bulgers hand när pojken kidnappas (Bild: Getty)

Han sa att Bulgers inte vill att ordern ska släppas helt, men ber om att den ska varieras så att viss information kan avslöjas utan hot om åtal.

Domstolen hörde att informationen innehåller information om Venables identiteter och tidigare adresser fram till 2017 och fängelserna där han har häktats.

Makin sade: 'För att sökandena ska kunna utöva sina rättigheter som offer och hantera processen framöver bör det finnas utlämnande av information som liknar det som avslöjades när överträdelsen inträffade 2010.'

Advokaten sa att 'verkligheten i situationen' är att information lätt kan hittas om Venables genom att söka online och att han inte har 'skadats' av materialet hittills.

Robert Thompson på bilden efter hans gripande i februari 1993 (Bild: Enterprise News and Pictures)

Vem som helst som delar sådan information skulle dock enligt de nuvarande villkoren i beslutet bli åtalad för förakt av domstol.

bästa wonder kids fifa 17

Advokater som representerar justitieministerens kontor och Venables hävdade att det finns ett behov av att behålla ordern.

James & # 39; s mor, Denise Fergus, är inte inblandad i förfarandet och det ställs ingen utmaning mot anonymiteten som beviljats ​​Thompson.

Vid en inledande förhör i föreläggningsutmaningen förra året sa Fergus i ett uttalande: '' Jag förstår motivationen för ansökan, men min oro är att om Venables var känd under hans eget namn kan det leda till vaksamhet och oskyldiga människor skadas. '

Endast en handfull livslång anonymitetsorder har gjorts hittills, inklusive de som beviljats ​​Venables och Thompson och barnmördaren Mary Bell.

Läs mer

Mordet på James Bulger
Hur James Bulger mördades Vad hände med James Bulgers mördare? Skrämmande ord från Jon Venables & apos; föräldrar Jon Venables hemliga liv

Se Även: