Italien vs England LIVE höjdpunkter och reaktion när Euro 2020 -finalen slutar i straffläggning

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Se live: Fans flödar mot Wembley för Euro 2020 -finalen

Nyckelhändelser

England slogs av Italien i finalen i Euro 2020 på straffar.

Tre unga lejon missade sina sparkar efter att ha tagit Azzurri hela sträckan.

Luke Shaw fick Gareth Southgates sida att starta perfekt efter två minuter men Leonardo Bonuccis kvittering i andra halvlek jämnade ett spel där chanserna var överlägsna.

Jordan Pickford gjorde sitt bästa i matchen med en heroisk målvakt innan Marcus Rashford och Jadon Sancho missade, efter att ha fått en straff.

Bukayo Saka missade sedan den avgörande sparken för att ge Italien pokalen.

Håll koll på reaktionen här.

01: 55Matthew Cooper

Mancini: 'Det är viktigt för alla människor och alla fans'

I ett tal med RAI Sport sa Italias manager Roberto Mancini: ”Vi gjorde det bra. Vi släppte in ett mål direkt och kämpade, men sedan dominerade vi spelet.

”Grabbarna var underbara, jag vet inte vad mer jag ska säga. Det är viktigt för alla människor och alla fans. Jag hoppas att de firar. '

01:27 Matthew Cooper

Bonucci på 'otrolig' vinst

Leonardo Bonucci reagerade på Italiens triumf och sa: ”Det är otroligt när jag tänker tillbaka på var vi började.

'När du är längst ner i hålet ser du hur stora män återfår sin styrka.

'Jag vill tacka vår fantastiska tränare, vårt fantastiska lag, vårt fantastiska land.

'Vi är fulla av glädje och lycka.'

00: 55 Darren Wells

45 arresteringar gjorda i London

Metropolitapolisen har bekräftat att de gjorde 45 gripanden i London under EM 2020 -finalen när scenerna i och runt Wembley Stadium sjönk till kaos.

Avsparken vid 20-tiden hade alltid utsikterna att visa sig vara problematisk för huvudstadens brottsbekämpning, med många fans som träffade pubarna eller gatorna beväpnade med sprit före middagstid.

Både Leicester Square och Trafalgar Square packades ut innan de lämnades i ett hav av skräp och trasiga flaskor. En liknande bild kunde ses längs Wembley Way, innan scener snart blev fula.

Stora grupper av biljettfria fans tvingade sig förbi förvaltare på marken med många som stannade inne medan spelet pågick, vilket orsakade störningar hos betalande match-goers.

Hela historien .

00: 51Nathan Ridley

Se Southgate göra straffinträde

Se Gareth Southgate erkänna att straffarna var hans beslut.

Marcus Rashford och Jadon Sancho kom sent för att ta platssparkar men missade.

jamie lynn spears gravid igen

Bukayo Saka såg också sin femte och avgörande straff rädd av spelaren i turneringen Gianluigi Donnarumma.

00: 43Nathan Ridley

FA 'bestört' av rasism

En talesman för FA har sagt detta som svar på onlinemissbruket riktat mot engelske spelare ikväll: 'FA fördömer starkt alla former av diskriminering och är bestört över online -rasismen som har riktats mot några av våra spelare i England på sociala medier.

”Vi kunde inte vara tydligare att någon bakom ett sådant vidrigt beteende inte är välkommen att följa laget. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja de drabbade spelarna samtidigt som vi uppmanar till de tuffaste straff som är möjliga för alla ansvariga.

'Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan för att stänga diskriminering ur spelet, men vi uppmanar regeringen att agera snabbt och införa lämplig lagstiftning så att detta missbruk får verkliga konsekvenser.

'Sociala medieföretag måste gå upp och ta ansvar och åtgärder för att förbjuda missbrukare från sina plattformar, samla bevis som kan leda till åtal och stöd för att göra deras plattformar fria från denna typ av avskyvärda övergrepp.'

00: 40Nathan Ridley

Chiellini på 'förtjänad' vinst

Italiens försvarare Georgio Chiellini säger att hans nation förtjänade att vinna finalen.

'Vi förtjänade att vinna, vi kände att det var något speciellt i luften', sa Azzurri -kaptenen.

”Vi förtjänar det, hela Italien förtjänar det. Låt oss nu njuta! Vi förtjänar denna seger.

00: 35Ben Man

Shearer slår på Kane -displayen

Alan Shearer har tagit sikte på Harry Kanes prestation och pekade på det faktum att han inte hade en touch i Italienboxen under hela Euro 2020 -finalen.

Englands första stora turneringsfinal sedan 1966 slutade på bekant sätt då Three Lions drabbades av straffvärk efter 1-1 oavgjort efter förlängning.

Gareth Southgates sida fick en perfekt start på Wembley, med Luke Shaw som sköt in ett Kieran Trippier -inlägg efter mindre än två minuter.

Kane hade mycket glädje under den första halvleken, tappade djupt och dikterande spel och hittade regelbundet en av Englands två avancerade backbackar.

Mer från Shearer här.

00: 32Tom Cavilla

Ferdinand försvarar Englands trupp

Rio Ferdinand har hoppat till försvaret för den engelska truppen trots att han drabbats av ett grymt nederlag i Euro 2020.

Gareth Southgates sida fick en perfekt start på matchen efter Luke Shaw två minuter in i matchen, men Italien tvingade till förlängning efter att ha kvitterat genom Leonardo Bonucci i andra halvlek.

vad betyder 1234 andligt

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka såg sedan sparkar sparade i den resulterande skytten när Roberto Mancinis sida tog en seger med 3-2 på straffar.

Englands otur vid stora turneringar fortsätter, men Ferdinand var full av beröm för den unika resa som den nuvarande Three Lions -sidan har tagit landet på.

Fortsätt läsa .

00: 29Matthew Cooper

Bonucci skickar blåmärken

Italiens försvarare Leonardo Bonucci skrek 'det kommer till Rom' i en av tv -kamerorna direkt efter att Roberto Mancinis sida kom överst i finalen i Euro 2020.

Italien slog England 3-2 på straffar för att vinna turneringen, med Bonucci som gjorde kvitteringen i normal tid och konverterade även sin spark.

Three Lions fick en drömstart, med Luke Shaw som gjorde det snabbaste målet någonsin i en EM -final efter bara en minut och 57 sekunder.

Men Italien kom tillbaka på jämna villkor i andra halvlek, med Bonucci som gjorde mål efter ett målspråk.

Läs hela historien här.

00: 20Nathan Ridley

Lineker ställer krav på England

23:50 Nathan Ridley

Kane på sorg

Englands kapten Harry Kane säger att hans sida gav allt de kunde prata med BBC Sport efter matchen.

ken dodd skatteflykt

'Pojkarna kunde inte ge mer. Straffar är uppenbarligen den värsta känslan i världen när du förlorar, sa Kane. ”Det har varit en fantastisk turnering och vi borde hålla huvudet högt men det kommer naturligtvis att göra ont nu, det kommer att göra ont ett tag. Vi är på rätt väg och vi bygger och förhoppningsvis kan vi gå vidare från det här nästa år.

- Vi spelar mot en mycket bra sida. Vi fick den perfekta starten. Kanske fallit lite för djupt. Ibland när du gör så tidigt är det lätt att försöka suga upp trycket och försöka hålla fast vid det och det är förmodligen det som hände. De hade mycket boll, de hade mycket innehav men för att vara rättvis såg vi ganska kontrollerade ut. Vi skapade inte för många chanser då de uppenbarligen fick sitt genombrott från set-set och sedan var det förmodligen en 50/50.

'På förlängningen växte vi in ​​i matchen, hade några halvchanser då uppenbarligen är straffar straffar. Vi gick igenom vår process. Pojkarna gjorde allt de kunde, det var bara inte vår kväll.

23:46 Nathan Ridley

Besvikelse över hela landet

Englands fans har kanske inte en seger att fira men de har verkligen ett lag att vara stolta över.

(Bild: PA)

23:43 Nathan Ridley

Southgate på straffar

Englands tränare Gareth Southgate har erkänt att Englands straffläggare tog sig till honom.

Southgate berättade för BBC Sport: 'Vi förberedde oss så bra som vi kunde för [straffsparken], det är mitt ansvar, jag valde killarna att ta sparken. I slutändan kunde vi inte riktigt se igenom spelet under den normala regleringstiden.

När han överlämnade den femte straffet till 19-åriga Bukayo Saka sa han: ”Det är mitt beslut att ge honom den straffet, det är helt mitt ansvar. Det är inte han eller Marcus eller Jadon, vi jobbar tillsammans, vi arbetar igenom dem på träning, det är den ordning vi kom till. Det är min uppmaning som tränare.

På Marcus Rashford och Jadon Sancho beklagade han: 'Det är alltid risken att du springer, men de har varit överlägset bäst och för att få alla de anfallande spelarna på planen måste du göra det sent. Det var en chansning, men om vi spelade tidigt kan vi ha förlorat spelet i normal tid ändå. Vi började bra, jag tror att vårt system fungerade bra mot deras. '

23:37 Nathan Ridley

Keane berömmer England

Roy Keane erkände att han tycker att inget lag förtjänade att förlora matchen och berömde Three Lions pewho som steg upp.

”Det är en fantastisk kväll, en lysande natt med fotboll. Jag sa till Gary när det gick till straffar att jag inte tyckte att något lag förtjänade att förlora det, säger Keane till ITV.

'Någon måste missa en straff, men det är inte en natt att vara kritisk mot någon av spelarna, Gareth och hans personal.

'Jag tycker att de har varit fantastiska. Istället för att kritisera spelare som missar, beundrar jag spelare som kliver upp. '

23: 34Nathan Ridley

7 pratpunkter

• Gareth Southgates förändring ger omedelbar utdelning
  • Luke Shaw förtjänar bättre än det ständiga Mourinho nämner
  • England och Declan Rice blir fysiska

Bara några av de 7 pratpunkterna som Mark Jones har valt ut från finalen.

Läs dem här.

raheem sterling gun tatuering

(Bild: Pool via REUTERS)

23: 29Nathan Ridley

Ferdinand håller inte med Shearer

Rio Ferdinand gick emot Shearer och sa: ”Det har hänt i flera år. Folk har satt på spelare. Kanske inte så sent men mot slutet; de senaste fem, fyra, tre minuterna. Spelare kommer på denna plan och de fortsätter som strafftagare eftersom de känns igen.

'Rashford är en erkänd straffläggare för Man United. Det händer.

'Vi ser ner åren i turneringsfotboll och det är de största spelarna, de bästa spelarna i världen missar ibland straffar. Det här är små barn. De måste titta på det. Stora spelare tidigare, [Roberto] Baggio osv har missat stora straffar.

Shearer svarade med att säga: 'När du inte spelat en stor roll i turneringen i Rio, eller spelet, så kom och be om en minut. Mentalt i den situationen måste du göra dig rätt. Du har inte sparkat en fotboll .. Du har suttit på baksidan i tre timmar. '

23:26 Nathan Ridley

Shearer ifrågasätter straff subs

Den förre anfallaren i England, Alan Shearer, ifrågasätter Gareth Southgates beslut att sätta Marcus Rashford och Jadon Sancho på straffar, och paret saknas i matchen.

'Det är en stor, stor fråga', erkände Shearer.

'En stor fråga att sätta två spelare på med en minut att säga att du kommer att ta en straff för oss.

'Du är under tillräckligt med press i alla fall som spelare men den extra pressen du har lagt på dessa individer när du inte har någon känsla av fotbollen, inte alls är inblandad i spelet och då hamnar du i den situationen. Det är en stor, stor fråga.

23:11 Nathan Ridley