Är det billigare att köpa Apple iPhone i förväg? Denna räknare avslöjar EXAKT vilken affär som är bäst för dig

Iphone

Ditt Horoskop För Imorgon

iPhone 5C

iPhones är en dyr lyx - det är därför det lönar sig att göra din research(Bild: Getty)



IPhone 7 och 7 Plus har tagit Storbritannien med storm, men med kontraktsavtal på i genomsnitt 50 £ i månaden - experter hävdar att det faktiskt är billigare att köpa din telefon direkt, med en sim-only affär.



Men med inställda telefoner som kostar 599 £ - exakt hur mycket kan du spara genom att betala så mycket i förskott?



Svaret är 363 £ (över 24 månader) enligt mattexperterna på Amigo Loans. Forskarna jämförde paket och erbjudanden över hela linjen för att avslöja var det är billigast att köpa iPhone 7 - kontra var du egentligen hamnar förlorande ut.

Vodafone är för närvarande ledande när det gäller iPhone 7 och sim-only. Köp dess 24-månaders sim-only-erbjudande, komplett med obegränsade samtal, sms 20 GB data och en £ 599-telefon, så betalar du totalt 1 097 pund.

O2 är det dyraste när det gäller sim-only. Ett tvåårigt avtal på 18 pund i månaden, komplett med obegränsade samtal, sms, 8 GB data och en 599 pund, kostar totalt 1 271 pund - det är en prisskillnad på 179 pund.



Men trots att de verkar dyrare är båda affärerna betydligt billigare än att köpa genom kontrakt.

hur många vaccinerade i Storbritannien

Vodafones £ 47 i månaden, 3 GB datapaket är 211 £ dyrare jämfört med sitt sim-erbjudande.



O2 är under tiden £ 144,99 mer expansiv genom sitt billigaste iPhone 7 -kontrakt - 46,50 pund i månaden obegränsade samtal, sms och 3 GB internetpaket, med en förskottsbetalning på 59,99 pund och en total kostnad på 1 176 pund.

Om du vill ha data väljer du sim-only

Den mest överraskande upptäckten är den stora skillnaden i datatillägg mellan kontrakt och sim-only.

Majoriteten av mobilnäten innehåller mer data i sina 12-månaders SIM-erbjudanden, jämfört med många av iPhone 7-avtalen.

Exempelvis erbjuder Vodafone 8 GB 4G-internet på sin nuvarande £ 17-endast SIM-taxa; men bara 3 GB för sin £ 7 iPhone 7 -tariff, med en £ 90 i förskott.

EE erbjuder också 8 GB internet på sin 12-månaders £ 27,99 endast SIM-avtal, och 7 GB på sitt £ 55,99 iPhone 7-kontrakt med en £ 9,99 i förväg avgift.

I nästan alla fall är SIM-erbjudanden bara billigare på lång sikt än kontrakt, förklarar Amigo Loans.

'Dataplanerna för SIM-bara-erbjudanden kan vara betydligt högre och erbjuder många gånger mycket bättre planerna som ingår i de dyraste kontrakten, förklarar forskarna.

Om du är ute efter marknaden för den nya iPhone och vill se hur mycket du kan spara med ett SIM-kontrakt, använd räknaren nedan för att jämföra erbjudandena.

Så här hittar du det bästa erbjudandet på din iPhone

1. Fundera noga över modellen du kommer att köpa

Prisskillnaden mellan den dyraste iPhone 7 och den billigaste kan vara betydande. Upp till 320 £ kan sparas direkt genom att välja iPhone 7 32GB -modellen istället för iPhone Plus 7 256GB -modellen.

Om du inte har extra minne eller en större skärm är det verkligen viktigt att välja basmodell iPhone 7 kommer fortfarande att ge de flesta funktioner i den nya iPhone för mycket mindre.

2. Byt in din gamla handenhet

Du kan också byta in din gamla telefon eller återvinna din trasiga telefon för att subventionera kostnaden för den nya iPhone. Det är verkligen lätt att kontrollera hur mycket din telefon är värd på webbplatser som Mazuma , Carphone Warehouse , något av de stora nätverken och också Äpple . De aktuella inbyteserbjudandena erbjuder upp till 300 £ för en iPhone 6s eller 240 £ för en iPhone 6.

3. Spara ännu mer genom att använda cashback -webbplatser

Cashback -webbplatser betalar tillbaka pengar på köp som görs när du handlar genom dem.

Använder sig av quidco eller TopCashback du kan ta dig till £ 110 i cashback när du registrerar dig för ett nytt SIM-avtal.

4. Byt leverantör

Överraskande nog kan ditt eget nätverk kanske inte ge dig det bästa erbjudandet när du vill köpa den nya iPhone 7, även om du har varit med ditt nuvarande nätverk i många år.

Ett bra sätt att spara pengar är att söka efter det bästa erbjudandet på marknaden och sedan byta leverantör.

Uppenbarligen måste du först kontrollera att du kan avsluta ditt nuvarande kontrakt utan påföljder men oroa dig inte för att tappa ditt telefonnummer eftersom du kommer att kunna överföra det till ditt nya nätverk.

man utd 17/18 kit

Läs mer

Apple iPhone 7 -erbjudanden och köpråd
Hur får du 300 £ på din telefon Så här får du cashback på din nya iPhone iPhone 7 bästa tariffer och prisplaner Erbjudanden för iPhone 5se, 6, 6 Plus

Se Även: