iPhone-användare kommer att kunna sms:a en bilnyckel till sina vänner i iOS 14, meddelar Apple

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Plånbok, telefon, nycklar - den vanliga mentala checklistan som de flesta gör när de lämnar huset på morgonen.



Men din bilnyckel kan snart utelämnas från den listan, tack vare Apples kommande iOS 14-uppdatering.



Apple har meddelat att de lanserar digitala bilnycklar som gör det möjligt för användare att låsa upp sina bilar med sin iPhone.



Dessutom kan den digitala bilnyckeln skickas till dina vänner, så att de också kan låsa upp ditt fordon.

Apple sa: Digitala bilnycklar ger användare ett säkert sätt att använda iPhone eller Apple Watch för att låsa upp och starta sin bil.

Digitala bilnycklar kan enkelt delas med hjälp av meddelanden, eller inaktiveras via iCloud om en enhet tappas bort, och är tillgängliga från och med i år via NFC.



'Apple presenterade också nästa generation av digitala bilnycklar baserade på Ultra Wideband-teknik för rumslig medvetenhet som levereras genom U1-chippet, som kommer att tillåta användare att låsa upp framtida bilmodeller utan att ta bort sin iPhone från fickan eller väskan, och kommer att bli tillgänglig nästa år .

kfc trilogy box meal

Apple har meddelat att de lanserar digitala bilnycklar som gör det möjligt för användare att låsa upp sina bilar med sin iPhone



Flera användare har tagit till Twitter för att diskutera uppdateringen.

En användare sa: Att dela din digitala bilnyckel över iMessage verkar bara vara den konstigaste funktionen som är väldigt vettig.

En annan tillagd: Digitala bilnycklar är en revolutionerande idé. Ingen mer bilnyckel, öppning och start av din bil via NFC på din iPhone.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Senaste vetenskap och teknik

Och en skämtade: Jag skulle använda min iPhone som en digital bilnyckel, men kan inte föreställa mig att den fungerar på en 2013 Mazda.

carl 'den dread' robinson

Uppdateringen är en del av Apples iOS 14, som snart kommer till iPhones.

Andra viktiga uppdateringar inkluderar en ny startskärmslayout, widgets som kan ändras storlek och en ny App Clip-funktion.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: