Ian Wright förklarar varför Man Utd misslyckades med Romelu Lukaku efter att Jose Mourinho kommenterat

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Ian Wright har hävdat att Manchester United aldrig fick det bästa ur Romelu Lukaku eftersom de inte lyckades spela honom i hans bästa position.



United sprutade ut cirka 75 miljoner pund till belgaren 2017, men han tillbringade bara två säsonger på Old Trafford innan han fick lämna Inter Milan.



Under sin tid med de röda djävlarna gjorde Lukaku 42 gånger på 96 matcher men lämnade fortfarande Premier League med frågetecken som hängde över honom.



Sedan hans flytt till Inter har dock 28-åringen fått ett rykte som en av de mest produktiva anfallarna i världsfotboll och gjort 64 gånger på två säsonger i Serie A.

Romelu Lukaku gjorde två gånger när Belgien slog Ryssland med 3-0 i S: t Petersburg

Romelu Lukaku gjorde två gånger när Belgien slog Ryssland med 3-0 i S: t Petersburg

Jose Mourinho var den ansvarige i United när Lukaku skrev på från Everton och i en intervju nyligen föreslog att han saknade den typ av förtroende han nu visar.



-Dessa två år i Inter Milan har gett honom den statur och det självförtroende som han inte hade tidigare, säger Mourinho till Times. 'I Chelsea var han fortfarande ett barn. I Manchester United utvecklades han fortfarande. På Inter blev han toppman.

'Han blev älskad - en stor kärlek från supportrarna, kärlek från lagkamrater, bra relationer med tränaren.



'Han är en stor kille, fysiskt så stark, men det finns också ett barn inuti som behöver den kärleken, behöver det stödet, måste känna sig viktig.'

Men Ian Wright talar på Wrighty’s House podcast , hävdade att United inte tillät Lukaku att trivas i sin bästa position, vilket framgår av hans förödande prestation för Belgien i deras Euro 2020 -öppning.

Lukaku tillbringade två säsonger i Man Utd, med Mourinho som föreslog att han kämpade för förtroende på Old Trafford

Lukaku tillbringade två säsonger i Man Utd, med Mourinho som föreslog att han kämpade för förtroende på Old Trafford (Bild: Getty Images)

Vem vinner Golden Boot vid sommarens EM? Kommentera nedan

Lukaku gjorde två gånger i sin 3-0-seger mot Ryssland i Moskva och Wright tror att displayen visar exakt vad han verkligen kan.

Jag och Roy Keane hade en diskussion om varför Lukaku nu är den spelare vi ser att han är och varför han inte var den spelaren på Man United, började Wright.

Det faktum att han var tvungen att spela framåt 50 procent av tiden på egen hand, utrymmen han ville uppta [fylldes] oavsett om det var av Rashford eller Martial.

Om han faller djupt som vi såg honom i matchen på lördag, där han fick bollen och frakten tränad, gör han det.

På Man United hade han inte det. Han var längst fram, tillbaka till målet.

'Det är inte det Lukaku handlar om, Lukaku vandrar från vinge till vinge i det området mellan raderna, där de driver framåt men har ett par försvarare tillbaka och han bara slantar.

Han bara slänger till den grad att när du ser honom där ... är det fara.

Wright tillade: Jag sa när Romelu Lukaku lämnade härifrån [Premier League], han lämnade härifrån med folk som vinkade iväg honom som: Du är en skämtspelare, vi ses senare! ', Det var stämningen och du tittar på honom nu och han ser skrämmande ut.

Se Även: