Hur man odlar ett skägg av bin - för vem vill inte ha 10 000 stickande insekter i ansiktet?

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Bee skägg. Hur får man tag i en sån? Det är något vi alla har undrat över.



Stuntet var banbrytande av grundaren av kommersiell biodling, Petro Prokopovynch på 1800-talet och har upprepats av våghalsar runt om i världen.



betydelsen av siffran 25

Det är ett enkelt koncept, men för den oinvigde innebär det att locka en svärm av bin (cirka 10 000 av dem) för att lägga sig på hakan och bröstet i stil med ett stort, buskigt skägg. Men istället för hår (eller, i fallet med den här stackars killen på sin hjort gör det , könshår), det finns stickande insekter. Vad kan gå fel?



Så här gör du ditt eget bee-skägg, som beskrivs i triviaboken Farbror Johns evigt tilltalande badrumsläsare och återpubliceras den Neatorama . Det är bäst att inte prova detta utan en professionell biodlare närvarande.

Hitta några bin

Du letar efter några avslappnade honungsbin (Bild: Getty)

Se till att du väljer en kupa med avslappnade honungsbin. Det finns många olika stammar av honungsbin - några av dem är lätta att kontrollera medan andra är det aggressivare men kan gynnas eftersom vissa människor tror att de producerar mer honung.



Isolera de unga

Flytta kupan medan foderbina är ute och samlar nektar och lämnar de yngre bakom sig (Bild: Reuters)

För att säkerställa att du bara har det mesta foglig i kupan , kan du flytta kolonin under populär flygtid till en annan plats. De födosökande bina kan inte hitta tillbaka och lämnar mest de yngre bina kvar.



Var beredd på att bli stucken några gånger

Vi testar en ny webbplats: Det här innehållet kommer snart

Detta är inte för unga barn eller personer med allergier mot bistick - oavsett hur många EpiPens du har till hands.

Lås in drottningen i en bur

Sätt in drottningen i en av dessa burar - du kommer att knyta den runt hakan för att få biskägget

Nyckeln till att kontrollera alla binsvärmar är drottningen. Hitta henne och lägg henne i en liten trälåda med en metallskärm på ena sidan - en drottningbur.

Lugna skäggbina

Du behöver runt 10 000 bin (cirka 1,5 kilo) för ett kraftfullt biskägg. Separera om sina många från kupan och lägg dem i en separat behållare med drottningen och lite sockersirap för mat - välnärda bin är mindre benägna att sticka. Lämna dem på en sval, mörk plats i 24 timmar.

Förbered ditt ansikte för 'skägget'

Se till att du använder skyddsglasögon och stoppar bomullsull i öronen och näsan för att hålla insekterna ute (Bild: Colorado State University)

Du måste blockera dina öron och näsborrar med bomullsull, sätta skyddsglasögon över dina ögon och sätta vaselin på dina läppar för att försöka stoppa insekterna från att krypa in i munnen. Du kanske också vill stoppa in dina byxor i dina butiker och tejpa ner krage och ärmar.

Sätt drottningen (i hennes bur) under hakan och släpp lös bina

Vi testar en ny webbplats: Det här innehållet kommer snart

Bee skägg-proffs tar en bit snöre och binder drottningburen under hakan, med nätdelen vänd bort från din hud. Du kan sedan öppna lådan för att släppa bina, som kommer att attraheras av sin drottning. Du kommer att få varelserna att krypa upp i nacken för att omge den lilla buren på hakan och bilda hängande 'bigirlanger'.

Håll dig lugn och få någon att fota

Bee skägg (Bild: Youtube / Chris Hiemstra)

Känslan är mycket konstig - fötterna känns nästan elektriska när de greppar huden i ansiktet och halsen. Det är ingen idé att ha ett biskägg om du inte dokumenterar det för Instagram.

håriga cyklister viktminskning

Om det blir så här har du förmodligen gått långt

Bin täcker biodlaren Lu Kongjiang när han tävlar i en skäggtävling

Lämna helkroppsbiskägget till proffsen, som Lu Kongjiang, bild.

Ta bort bina

Den här delen är lättare sagt än gjort. Du behöver en assistent för att ta bort drottningsburen och placera den tillbaka i behållaren du vill att bina ska flytta till. Ställ dig över där du vill att bina ska gå och hoppa ner hårt för att skaka bina till marken. De flesta av dem ska lossna med ett skarpt hopp - resten kan tas bort med en mjuk borste.

Ta hem bina

Inte ditt hem, förstås. Du måste ta dem - och deras drottning - tillbaka till deras kupa.

omröstning laddas

Är du modig nog för ett biskägg?

0+ RÖSTER HITTILLS

Nej, älsklingJa, jag är helt bakom tankenBara om Sting spelade i bakgrundenDet är inget av ditt surrMest lästa
Missa inte

Se Även: