Hairy Bikers viktminskningshemligheter, traumatiskt väckarklocka och skrämmande sjukhusstreck

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

The Hairy Bikers har drastiskt förändrat sitt utseende under åren efter att ha fruktat att de skulle dö unga.



Dave Myers och Si King blev kända för sina stora rejäla måltider när de cyklade runt i världen på sina motorcyklar, men de fick ett massivt väckarklocka.



Dave tippade en gång vågen på 18 stenar, medan Si vägde in på en skrymmande 19,5 sten, som de erkänner kan ha varit delvis ner till deras slagord & apos; en stor klick smör ”.



love island cast 2018

Redan 2012 hade Dave fått diagnosen borderline diabetes typ 2, medan Si hade högt blodtryck, kände sig slö och hade låg självkänsla på grund av sin vikt.

Se grabbar, ni är medelålders nu och sjukligt feta. Du måste göra något åt ​​det, fick de veta av en läkare, som fick dem att gå ner kilona.

Om vi ​​hade fortsatt att stapla det på det sätt vi hade gjort, hade vi inte haft en karriär ändå - det kan du inte om du är död, sa Dave i februari 2017.



Paret förlorade en sensationell 6 sten mellan dem efter att ha insett att de var tvungna att göra drastiska förändringar eller stod inför en fruktansvärd utsikter.

Dave Myers och Si King redan 2006 innan deras viktminskningsresa började

Dave Myers och Si King redan 2006 innan deras viktminskningsresa började (Bild: BBC)



En stor vändpunkt kom när vännerna var på väg - och Dave smög in i Si -rummet en natt för att få lite högt blodtrycksmedicin efter att ha tagit slut.

Medan de skrattade åt det då, slogs Si plötsligt av tanken att han kanske inte var där för att se sina tre barn växa upp.

Motorcykelkocken, som är pappa till sönerna Alex, James och Dylan, tror att han bara överlevde en hjärnaneurysm i mars 2014 eftersom han gick ner i vikt.

Att uppleva en hjärnaneurysm var väldigt surrealistiskt och skrämmande, erkände Si 2016, som hade en bländande huvudvärk i fyra dagar som blev värre.

Insåg att han var i rejäla problem när han tittade på rugby ensam på TV, och satte sig i en hytt till Royal Victoria Infirmary i Newcastle där helvetet gick förlorat.

Läkarna gjorde en lumbalpunktur och hittade blod i min ryggvätska, förklarade Si.

Då blev de riktigt oroliga - jag var tvungen att skriva under en massa formulär för att säga att jag förstod att jag kanske skulle klara det eller inte.

Det var skrämmande för mig, men jag tror att det var ännu svårare för mina barn och fru Jane vid min säng.

Håriga cyklister 2006

Innan paret gick ner i vikt 2006 (Bild: BBC)

Si skyndades in på operation för att få en ocklusion, en operation för att stoppa blodet som flödar genom det sönderdelade blodkärlet för att leda det någon annanstans, sedan tillbringade han fyra dagar i intensiv terapi.

Tv -stjärnan fick veta att han hade förlorat '20% av sig själv' och inte kunde göra mycket på åtta månader eftersom hans motorik var överallt efter hans hjärnskada.

Under den krävande rehabiliteringen höjde sig vikten igen, så Si insåg att han var tvungen att göra en drastisk förändring av sina matvanor.

För ungefär sex månader sedan bestämde jag mig för att det var dags att börja gå ner i vikt igen, för jag har fått en andra chans i livet och jag vill göra det mesta av det, tillade han.

I aneurysmer är högt blodtryck ett problem så om jag inte hade tappat hela vikten med Dave 2012 hade jag förmodligen inte överlevt. Det är ett bra incitament för att bli frisk igen.

Att gå ner i vikt kan inte bara rädda deras liv, men Si och Dave tror att det har gjort dem bättre på jobbet.

Dubbelakt Si King och Dave Myers

Dubbelakt Si King och Dave Myers är mycket nöjda med hur de ser ut (Bild: Bidragsgivare)

'Vi filmade i Amerika och jag märkte att vi kastade skuggor som valnötpiskor! Det vettiga att göra var att gå på en diet, så vi började skriva om recept och vi är bättre kockar på grund av det, säger Dave.

'Vi visste att vi aldrig skulle bli Twiggy', tillade Si. 'Vi bekämpar medelålders spridning, och många människor är i samma båt.'

sex i en husvagn

Även om cyklisterna oroade sig för att deras vanliga tittare skulle kunna stänga av om de slutade göra så många rejäla måltider på sina shower.

Men deras omvandling till hälsosamma guruer visade sig vara en framgång när de slog an med nationen.

Deras bok The Hairy Dieters: Fast Food störtade 50 nyanser av grått från bästsäljarlistan när de gjorde klassisk mat med färre kalorier.

Men de vände sig inte bort från det som satte dem på kartan, med sin nästa kokbok The Hairy Bikers ’Comfort Food, en kolhydrattung kärlek.

Paret berättade för Lorraine om deras viktminskningshemligheter

Paret berättade för Lorraine om deras viktminskningshemligheter (Bild: Rex)

Under en intervju med Lorraine Kelly 2019 beskrev paret sig själva som medelålders överlevande snarare än hälsguruer.

Si avslöjade hemligheterna med deras viktminskning och sa: Det handlar om din egen självkänsla och hur du känner om dig själv. Varje viktminskningsresa är otroligt individuell.

Dave avslöjade att de använde mindre av de stora knopparna med smör och grädde och erkände att de hade varit skalofobiska.

Si tillagt: Viktminskning handlar om siffror. Om du vet var du börjar och vill komma till. Du måste känna din egen historia.

Si och Dave medan de filmade sin Route 66 -show förra året

Si och Dave medan de filmade sin Route 66 -show förra året (Bild: BBC/Twofour)

Paret har nyligen gått på diet igen efter att ha fyllt på medan de filmade sitt Route 66-tv-program, som fick dem att ge sig ut på en 2 000 mil lång resa längs den berömda amerikanska vägen.

idéer för frågesportrundor

Det är vad vi gör nu, sa Si till Mail Online i veckan.

Vi går upp på vågen och uppmuntrar andra medelålders fettkillar att göra detsamma. Vill du äta den pajen? Tja, gå på vågen, man!

Paret blir arga när folk hånar vanan och principerna för de yngre generationerna som är på vegansk och vegetarisk kost.

Dave sa: Vi tittade tillbaka på vad vi åt och tänkte: ”Det är inte coolt.” Vi var tvungna att röra oss med tiden och det innebar att vi var tvungna att gå ner i vikt och inte bli sjuka.

Se Även: