Hur jag sparade £ 300 på vattenräkningar genom att använda en 'hemlig' tariff

Vattenmätare

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns ett sätt att betala mindre för ditt vatten utan att behöva en mätare - och till och med få det uppdaterat(Bild: PA)



Människor som bor ensamma och inte kan ha en vattenmätare monterad kan spola pengar i avloppet när det gäller att betala sin vattenräkning.



ufc 244 brittisk tid

Faktum är att många kan bero på en återbetalning på mer än £ 300 som täcker de senaste fem åren.



Det beror på att vattenföretag tar betalt för vatten på tre sätt:

  1. Den första är obegränsad och beräknar en fast ränta som ditt hem bestämmer & apos; ratable & apos; värde.

  2. Den andra metoden mäts, där du faktureras för den mängd vatten du använder. Andrew Hagger från Moneycomms sa: Om du bor ensam eller inte använder mycket vatten är det värt att överväga att byta till en vattenmätare för att minska kostnaden för din vattenräkning.

    'Konsumentrådet för vatten har en praktisk räknare som visar om det är värt att göra , baserat på din användning och var du bor.

  3. Det tredje alternativet är den beräknade hushållsavgiften - den är reserverad för personer som inte kan installera en vattenmätare. Till exempel har vissa fastigheter en gemensam tillgång eller otillgängliga rörledningar. Det är baserat på den genomsnittliga uppmätta räkningen för antalet sovrum ditt hem har - två i mitt fall.

Min lägenhet avvisades för en vattenmätare av Thames Water när jag flyttade tillbaka 2006, så jag har använt den beräknade hushållsavgiften eftersom den var billigare.

Men det visar sig att det finns en annan taxa som är ännu billigare och miljontals andra kanske också kan kvalificera sig för.



Ny taxa för människor som bor ensamma

Det nämndes inte tariffen på min räkning (Bild: iStockphoto)

En ny taxa för taxering av en enskild person infördes tyst av vattenföretag under ledning av regulatorn Ofwat 2009.



Thames Water nämner inte förekomsten av denna taxa på baksidan av vattenräkningar och du måste jaga runt på sin webbplats för att hitta den.

Jag upptäckte det av en slump. Thames Water hävdar att det skrev till kunder som betalade den beräknade avgiften 2007 och 2009 och bad dem bekräfta hur många som bodde i fastigheten så att de kunde faktureras korrekt.

En talesperson för Thames Water förklarade: Vid den tidpunkt då vi införde taxan för enskilda personer 2009 använde vi de svar som mottogs från dessa kunder för att ge information om boende och sovrum, för att identifiera enskilda personer och tillämpa avgiften på dessa konton.

”Dessutom skickade vi ytterligare ett meddelande till alla kunder om den bedömda hushållsavgiften som informerade om den enskilda åkartaxan och bad dem att kontakta oss om de är berättigade till taxan.

Men i mitt fall kom antingen inte bokstäverna eller så missade jag dem båda. Det andra scenariot är osannolikt.

Jag håller noga koll på mina hushållsräkningar och jag betalar inte mer än nödvändigt för verktyg. Om det hade kommit två brev som informerade mig om att jag kunde minska min vattenräkning, hade jag vidtagit åtgärder.

Forskning om tariffen för enskilda personer leder mig till ett bisarrt citat från Thames Water i en annan tidning, som förklarar en helt annan process för att gå över till den billigare affären.

Det hävdade att ensamboare måste ansöka om en vattenmätare efter 2009 för att kunna flyttas till ensamrättsavgiften.

Men varför skulle någon tidigare avvisat att få en vattenmätare att återansöka för en? Thames Water har misslyckats med att förklara - det står att uttalandet den gav till den andra tidningen inte var korrekt.

Få en återbetalning

Fotoillustration av pengar när de beger sig ner i plugolen

Hur får man tillbaka pengarna (Bild: Getty)

När jag förstod att jag hade betalat för mycket för vatten, gick Thames Water snabbt över till mig för den enskilde.

Jag har också förhandlat fram en återbetalning för de senaste fem åren av överbetalningar (det maximala Thames Water tillåter).

Hur mycket jag betalat varierade från år till år, men för att ge dig en uppfattning var priset för tvåbäddar 2018-19 316,05 pund, medan taxan för en person var bara 242,51 pund.

Min återbetalning uppgick till drygt £ 300. Det är mer än troligt att andra människor som bor ensamma och inte kan ha en vattenmätare betalar för mycket för sitt vatten.

Någon som bor ensam i en fastighet med fem sovrum skulle betala 416,39 pund per år på den beräknade avgiften-att byta till ensamrättsavgiften skulle sänka sin räkning till 242,51 pund per år.

Consumer Council for Water senior policy manager Andy White sa: Den enskilda personens taxeringsavgift är vanligtvis det bästa alternativet för kunder som bor ensamma och har fått veta att de inte kan få en mätare installerad.

Om du inte kan montera en mätare och inte redan har den här taxan, fråga ditt vattenföretag hur din faktura skulle se ut om de skulle byta dig till den - det är mycket god chans att du skulle spara pengar.

Företag har också ett brett utbud av system, till exempel sociala avgifter, som avsevärt kan minska räkningar för kunder med låg inkomst, men många hushåll är inte medvetna om att detta stöd finns.

rachel roy jay z

Läs mer

Attackera dina räkningar
Klipp av din telefon, TV och bredband Hemligheterna med billig försäkring Byt till en billig energileverantör Hur man sparar pengar i snabbköpet

Se Även: