Hur man snabbt blir av med celluliter - bästa tipsen för att ta bort 'apelsinskal'

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

Vi stressar alla över det, men de flesta av oss plågas av det - om du täcker upp på grund av ditt celluliter vi har några tips och tricks för att minska det utan att ta till skönhetsoperation .



Kom bara ihåg att 87 % av kvinnorna i Storbritannien sitter i samma båt som du – såväl som män som lider av samma problem. Det är inget fel med celluliter, men om du vill minska det finns det några saker du kan göra.



Stormarknadshyllorna är fulla av lotioner, trolldrycker och piller som påstår sig slå celluliter, men du kan hålla det billigt och enkelt med följande knep.



1. Torrkroppsborstning

Börja dagen med torr kroppsborstning. Innan du slår på duschen eller går in i badet, sopa lätt en torr kroppsborste över hela - börja från anklarna och borsta alltid i riktning mot ditt hjärta. Detta kommer att ge din cirkulation en bra boost och hjälpa till att eliminera gifter.

Prova Borstset för torr kropp , Amazon, £14,99



2. Spräng med kallt vatten

Innan du går ut spränga dina ben (Bild: Bildkälla)

Spräng dina lår med kallt vatten innan du går ut ur duschen för att få blod att rinna till området.



3. Cellulitkrämer och lotion

De bästa cellulitkrämerna som är värda din tid och pengar inkluderar Nivea Q10 Plus Goodbye Cellulite Gel-Cream 200ml, £9,99 från Amazon och, även om det är mer en olja, är Weleda Birch Cellulite Oil, ett bra alternativ. Det är £19,95 från Holland & Barrett .

Här är en snabb lista:

När du applicerar din kroppslotion (en billig lotion är lika effektiv), massera in den väl i låren och andra potentiellt svaga områden.

4. Mat för att bekämpa det

Celluliter orsakas ofta av toxiner (från en mindre än perfekt kost) som minskar hudens elasticitet och bromsar cirkulationen – så ät mycket färgglada frukter och grönsaker. Varför? Eftersom de innehåller mest antioxidanter, som hjälper våra kroppar att tappa gifter.

(Bild: StockFood)

Bär

Bär är särskilt bra, så ha en handfull antingen hallon, jordgubbar, blåbär eller björnbär på flingorna varje morgon.

Bananer och mango är kända för att öka blodflödet, vilket hjälper till att förebygga celluliter, så stoppa in dem så ofta du kan, liksom papaya, som studier visar hjälper till att förhindra vävnadsskador under huden.

C-vitamin

Livsmedel som är rika på C-vitamin är också utmärkta cellulitdämpare eftersom de ökar nivåerna av kollagen i huden, vilket främjar elasticiteten och håller saker fast och spänd.

Hudstärkande livsmedel

Andra hudstärkande livsmedel inkluderar fet fisk, kyckling, grapefrukt, tomater, äpplen, spenat, morötter och avokado.

Diuretika

Om du dricker vatten behöver du diuretika (Bild: Getty)

Slutligen, livsmedel som kallas diuretika är också bra på att avvärja celluliter. Diuretika gör i princip att vi kissar mycket och minskar även uppblåsthet och vätskeretention.

En ansamling av vätska kan ibland utlösa celluliter, så tillsammans med att dricka mycket vatten , inkludera diuretika i din kost. Prova gurka, selleri, lök och sparris.

topp 10 reseföretag i Storbritannien

I själva verket svär många Hollywood A-lists vid att äta en tallrik sparris innan ett utseende på röda mattan eftersom det är så bra på att minska uppblåsthet.

Grönt te

Även om grönt te inte har testats har det fått mycket erkännande som en behandling för viktminskning. Även om det inte är en omedelbar lösning att förlora fett, hjälper det till att minska fettavlagringarna. Försök att smutta på 2-3 koppar om dagen - inte för nära läggdags.

...vad man inte ska ha

Processad fet mat, som t.ex korvar , ost, kex och kakor, är särskilt dåliga. De är ofta fulla av tillsatser, salt eller sötningsmedel, vilket kan orsaka toxinöverbelastning i kroppen.

Hudvård

5. Träning

Träning kommer inte att bli av med celluliter helt, men det kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt, få ditt blod att flöda och tona upp saker och ting – vilket alla hjälper till att förvisa den där apelsinskalen.

Cykla, oavsett om det är på gymmet eller utomhus (Bild: Hero Images)

Cykling och jogging

Att cykla och jogga är lysande eftersom de verkligen riktar sig mot lår, botten och höfter, säger kändis personliga tränare Cornel Chin.

Prova knäböj

Om du har celluliter på botten och låren är knäböj och utfall de bästa rörelserna. Du kan göra antingen var som helst och de tar bara några sekunder.

...och sitta på huk (Bild: Getty)

När du ska göra en knäböj, stå med fötterna höftbrett isär. Håll din vikt i hälarna (dvs. luta dig inte framåt), sätt dig på en osynlig stol så att din rygg är ungefär två fot från marken. Lyft dig sedan upp igen och upprepa. Håll armarna rakt fram för att hjälpa dig balansera.

Upprepa 20 gånger.

Utfall

Prova utfall (Bild: Getty)

För ett utfall, stå med fötterna höftbredd isär. Med händerna på höfterna, gå framåt på vänster ben (så att dina fötter är ungefär tre fot ifrån varandra) och böj dig ner så att ditt främre knä är böjt och din bakre fot kommer från golvet. Håll i ett par sekunder, lyft dig sedan upp och böj dig ner (utfall) igen.

Upprepa 15 gånger på varje ben.

Kickboxning

För något mer optimistiskt prova kickboxning (Bild: Getty)

Kickboxning är också bra, så kolla in din lokala fritidsgård för lektioner.

Använd även en foam roller i dina träningspass. Massage hjälper också till med cirkulationen och stimulerar lymfflödet.

6. Cellulitkoppar

Denna typ av terapi använder en gummikopp för att stimulera blodflödet. Tanken är att skapa mer syre och träna gifter genom att få blodet att rinna.

Suget och trycket kan också lossa musklerna och lindra smärta, enligt dem som tränar det.

Du kan prova kit hemma som till exempel set by Lugn skönhet för £7,99 eller uksincare ettor för £7,79.

7. Har inte koffein

Lägg ner latten

Lägg ner latten (Bild: Getty)

Vissa studier visar att koffein kan göra celluliter värre på grund av dess effekter på blodflödet och att få syre och näringsämnen till hudvävnaden. Så begränsa intaget av kaffe, te och cola. Drick bara en eller två koppar, max, om dagen.

8. Sluta röka

...släcka den

Undvik rökning och alkohol skapar båda gifter i kroppen, och spriten är full av socker. Slutligen, dimma socker. Det saktar ner produktionen av kollagen i huden (så det är ett bra sätt att minska rynkor och celluliter).

Förutom alla vanliga misstänkta finns det också i livsmedel som flingor, pastasåser (ta en titt) och yoghurt.

England mot resten av världen 2019

Vad är celluliter?

Celluliter är en term som används för att beskriva det gropar och ojämna utseende på huden som orsakas av fettavlagringar precis under huden.

Forskare vet faktiskt inte vad som orsakar celluliter, men det tros vara relaterat till kroppens oförmåga att bli av med toxiner, fett och vätska. Det fastnar under huden och gör att fibrös vävnad blir hård, det är den fördjupningseffekt vi ser.

Varför får du celluliter och vad utsätter dig för risker?

Hudens rynkningar inträffar när fettlagret under huden trycker mot bindväv och utbuktningar, vilket orsakar apelsinskal eller keso.

Övervikt hjälper inte, eftersom ju mer fett du har desto mer tränger det igenom de subdermala strukturerna. Så hälsosammare kost och motion minskar risken att få celluliter.

Finns det ett botemedel?

Inte precis, men det finns saker du kan göra för att minska celluliter – några är listade ovan. Mat, dryck och träning har alla en roll att spela.

Bästa produkterna

1. Strength Anti-Cellulite Formula

Dagliga tillskott som innehåller druvkärneextrakt, zink och vitamin C för att förbättra kollagenbildningen och minska uppkomsten av celluliter.

£11,50 från Holland & Barrett .

2. Weleda Björk Cellulitolja

Den naturliga oljan är gjord av växter.

Du använder den för att massera på celluliterna - den kostar 19,95 £ från Holland & Barrett .

Kändisar som har celluliter

Coleen Rooney använder en typ av massage (Bild: Getty)

  • Supersmal Cheryl Cole erkänner att hon har celluliter och säger: Jag gillar inte mina ben. Jag täcker över dem så mycket som möjligt.
  • Supermodellen Cindy Crawford sägs gnida in använda kaffebönor i hennes lår varje morgon.
  • WAG Coleen Rooney har regelbundna endermologisessioner (en icke-invasiv djupvävnadsmassage med ett handhållet massagehuvud). Det är meningen att de ska bli av med det, säger hon.
  • När Gwyneth Paltrow fick frågan om sin perfekta figur svarade hon: Folk borde se celluliterna på mina lår!
  • Sienna Miller säger: Låt oss inse det, min så kallade fantastiska form är resultatet av mycket smart airbrushing. Jag har små bröst och celluliter.
  • Kelly Clarkson sa: 'Det är hemskt - de kommer att visa kändisar med celluliter och det är som 'naturligtvis har kändisar celluliter! Vi är inte fem-bots!
  • Kim Kardashian: 'Jag har celluliter. Än sen då! Jag har aldrig påstått att jag är perfekt. Det är galet att någon ska anta att bara för att du är i rampljuset så är du felfri. Ibland grisar jag ut och jag mår fortfarande bra och tänker: 'Det var så värt det!' Det är så jag känner mig mycket av tiden. Jag tänker: 'Ser du den här lilla gropen av celluliter här? Det var så värt det för den där cookies 'n' cream-glassen!''
  • Sandra Bullock: 'Vi har alla celluliter. Det gör supermodeller också! Jag har varit på utställningarna och jag säger: 'Stick figure har lite celluliter!' Det är naturen. Utan den är du inte människa.'
  • Demi Lovato: 'Barbie borde göra dockor med celluliter!!! När allt kommer omkring har runt 95% av ALLA kvinnor det!!!'
  • Katy Perry: '...Jag, ärligt talat, jag har celluliter. Jag bara gömmer det.
Hur du stärker din hälsa

Dela dina egna tips och tricks i kommentarerna!

Se Även: